Sport

De twaalfde plaats, die De Meeuwen nu bezet, leidt tot directe degradatie en de twee ploegen die er boven staan hebben twee punten meer dus zal er in de resterende wedstrijden minimaal één keer gewonnen moeten worden. Dat is tegen de tegenstander van vandaag geen makkelijke opdracht want deze uitwedstrijd wordt al enige jaargangen niet gewonnen ook al kan MZC dit kalenderjaar ook nog geen overtuigende cijfers overleggen. Onderstaand plaatje laat zien wie er in de basiself mocht starten.

De thuisploeg begint met het meeste balbezit, ze spelen de bal goed rond op de helft van De Meeuwen maar grote kansen levert het vooralsnog niet op. Jordan raakt geblesseerd en blijft liggen terwijl het spel verder gaat. Iedereen die voor De Meeuwen is, spelers, staf en supporters, roepen naar de scheidsrechter dat die het spel stil moet leggen. Dat levert voor De Meeuwen een vrije trap tegen op, wegens protesteren en aanvoerder Vincenzo moet het Meeuwenpubliek tot stilte manen. Voetballend komt het spel wat meer in evenwicht en het speelt zich vooral af op het middenveld zonder grote kansen. Met een goede dieptepass wordt een aanvaller van MZC weggestuurd, hij lijkt in kansrijke positie voor Milan te komen maar met een goede sliding redt Vincenzo zich uit de situatie. Aan de andere kant schiet Maas op doel na een corner van Jordan maar de bal wordt door de keeper gepakt. Voetballend gezien zakt het spelpeil, we zien wel twee hardwerkende teams maar van beide kanten zijn de passes te onzuiver om tot goed spel te komen. Met bijna een half uur op de klok een goede aanval van de bezoekers over veel schijven. Dat brengt Robin alleen voor de keeper maar die pakt zijn schot. Het slotakkoord van de eerste helft is voor de thuisploeg. Een vrije trap wordt in kansrijke positie over gekopt en vlak voor rust belandt een schot op de paal en gaat de rebound van dichtbij ruim over. Teun komt niet meer terug uit de kleedkamer en zijn vervanger is Sjoerd. De ruimtes op het veld worden groter en zo wisselen de aanvallen van beide ploegen elkaar af. Bij een aanval van MZC, negen minuten na rust, schiet een aanvaller vanaf de rand van de “16” en via een Meeuwenbeen verdwijnt de bal vlak langs de paal in het doel. Aan de andere kant gaat de inzet van Gennaro naast na een voorzet van Jordan, het is gelijk zijn laatste wapenfeit want hij wordt vervangen door Wessel die goed invalt. De voorsprong geeft de thuisploeg blijkbaar vertrouwen want ze gaan wat makkelijker spelen en de Meeuwenspelers geven te veel ruimte weg en komen steeds een stap te laat. Met een goed uitgespeelde aanval wordt het dan ook 2-0. Zoals we ook in eerder wedstrijden zagen probeert De Meeuwen op inzet het tij te keren, Wessel doet een goede doelpoging en Sven schiet hard onderkant lat maar de bal stuit net voor de doellijn weg. Met nog twintig minuten te spelen komt Pim er in voor Nout. De Meeuwen probeert druk te zetten maar bij een uitval wordt het 3-0 en de wedstrijd is gespeeld. Het Meeuwenverzet is gebroken en MZC krijgt alle ruimte om de score verder op te voeren, uit verschillende kansen wordt nog één keer gescoord zodat de eindstand 4-0 is. RCS wint en buurman VCK verliest ook zodat dit de enige ploeg is die nog binnen bereik is om de twaalfde plaats te verlaten.

Voor De Meeuwen: Milan Tevel, Sven Baas, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Milan Feleus, Gennaro Eikenhout, Nout de Waele, Jordan Francke, Teun Steketee, Robin Dek en Menno de Nooijer en de reserves: Pim Francke, Wessel van der Stel, Sjoerd Melis, Niels Sanderse.