Welzijn Veere

Welzijn Veere werkt verbindend en brengt mensen in Zoutelande bij elkaar. Want we kunnen allemaal iets voor elkaar betekenen! Welzijn Veere werkt professioneel samen met vrijwilligers en levert gedreven ondersteuning om bij te dragen aan het welzijn van alle burgers. Dat doen we hartelijk en warm. We zijn altijd dichtbij: present en toegankelijk in alle kernen van de Veerse samenleving.

Heb je vragen op het gebied van welzijn, of wil je bijvoorbeeld vrijwilliger worden? Bel dan de welzijnswerker van Zoutelande: 06 10 12 19 03.

Commissie Welzijn Zoutelande

In alle kernen bundelt Welzijn Veere samen met actieve inwoners en vertegenwoordigers van verenigingen de krachten door middel van Commissies Welzijn. Zij weten immers wat er leeft in de kern. Samen gaan we aan de slag. De Commissie Welzijn Zoutelande heeft als doelstelling de bewoners van Zoutelande en omgeving met elkaar in verbinding te brengen. Dat doet zij door het organiseren van activiteiten, zoals maandelijkse lunches, fietstochten gedurende de lente en de zomer, lichtjesroute in de kerstvakantie van de afgelopen twee jaar en (in samenwerking met de Zonnebloem) een kletsochtend in de week tegen Eenzaamheid. Daarnaast biedt de commissie ook ondersteuning aan o.a. het verlenen van burenhulp. 

Burenhulp Zoutelande

Burenhulp is er voor vragen die je aan een betrokken buur kunt overlaten. Zoutelande heeft een vrijwillig burenhulpcoördinator die de mensen met elkaar verbindt. Je kunt terecht bij Burenhulp voor bijvoorbeeld:

• Hulp bij boodschappen

• Medicijnen halen

• Kleine klusjes in en om het huis

• Vervoer naar een (medische) afspraak

• Een gezellig bezoekje of een wandeling

Heb je een vraag, neem dan contact op met de vrijwillig Burenhulpcoördinator Esther Fokkenrood, 06 29 49 23 36, efokkenrood2412@gmail.com
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Wil jij jouw dorpsgenoten wel eens een handje helpen? Geef je dan op bij Esther Fokkenrood, 06 29 49 23 36, efokkenrood2412@gmail.com Je kunt zelf aangeven wat je voor een ander wilt doen en hoe vaak.

Ouderenreis Zoutelande e.o. op dinsdag 23 mei 2023. (Er is nog plaats!)

Er zijn nog plaatsen vrij voor de busreis voor ouderen op dinsdag 23 mei a.s. Het vertrek is die ochtend om 08.30u bij het WoZoCo aan de Borné. De rit gaat eerst naar de Struisvogelboerderij Monnikenwerve tussen Aardenburg en Sluis waar dan koffie, met iets lekkers, wordt gedronken. Daarna volgt een rondleiding over het bedrijf. Daarna volgt een koffietafel bij restaurant In den Wijngaard, bij Aardeburg, waarna een rondrit door het grens- en kustgebied op het programma staat. Bij museumcafé Het Koekoeksnest te Nieuwvliet volgt dan een consumptiestop. Dat café heeft een uniek interieur met beelden, decors, poppen en automatisch spelende instrumenten. Als afsluiting van de dag volgt er om 17.30u een 3-gangen diner bij Restaurant Family in Axel.

De kosten voor deze dag uit zijn € 78,- per persoon.

Opgeven voor deze busreis kan op dinsdag 25 april van 11.00 tot 12.00u bij Ada de Lange Majoorwerf 34 Zoutelande. Bij opgave graag met gepast geld betalen. voor 25 april het geld in een enveloppe met naam, adres, telefoonnummer en menukeuze bezorgen bij: Ada de Lange, Majoorwerf 34 of Ied Assink, De Spaier 6 mag ook.

Eventueel kan een rollator of opvouwbare rolstoel mee. Tot vier dagen voor de reisdatum krijgt u bij afmelding de helft van uw geld retour.

Voor meer informatie:

Ada de Lange, Majoorwerf 34 Zoutelande. Telefoon: 56123

Ied Assink, De spaier 6, Zoutelande. Telefoon 562093

Nel Lous, Borné 60, Zoutelande. Telefoon 562623

 

Ontmoet & eet.

De commissie Welzijn Zoutelande nodigt u uit voor een gezellige maaltijd bij een lokale horeca gelegenheid. De locatie en het menu verschillen per maaltijd. Doorgaans liggen de kosten per maaltijd inclusief 1 à 2 drankjes tussen de € 12,50 en € 15,00. Alle inwoners van Zoutelande zijn welkom bij deze lunches voor een fijne maaltijd en een goed gesprek. We hopen u te zien!

Heeft u interesse of wilt u een uitnodiging ontvangen mail of bel naar caro_line@zeelandnet.nl / 06 43848377 (na 18.00u)

De data voor 2023 zijn:

Andere data: 22 februari, 22 Maart, 19 april, 24 mei, 21 juni, 28 september, 26 oktober en 23 november.

Fietstochten vanuit Zoutelande.

De commissie Welzijn ouderen organiseert dit jaar weer fietstochten in groepsverband voor inwoners van Zoutelande en omgeving. De fietstochten starten (bij mooi weer) om 13.30u vanaf de betaalautomaat bij de Jumbo (Westkapelseweg), de tochten zijn 30-35 kilometer lang. Onderweg wordt er gestopt voor een kopje koffie of thee voor eigen rekening. Aanmelden is niet nodig. Bij twijfel vanwege het weer of met andere vragen kunt u contact opnemen met Caroline Geelhoed: 06 43848377

Vrijwilligers gevraagd voor Burenhulp. (Klik op de flyer hieronder)