Op bovenstaande foto (Klik op de foto voor een vergroting) zien we een illuster viertal staan, zij scoorden allen meer dan honderd competitiedoelpunten voor Meeuwen 1. Het zijn Jo Melis (131), Frans van der Heijde(107), Daaf Francke(132) en Patrick Koppejan(106) (v.r.n.l.). Jo zien we, meestal als eerste, in de topscorerslijst van De Meeuwen in de periode van seizoen, 1962-1963 tot en met seizoen 1968-1969. Van dit viertal is Frans de enige die niet als spits stond opgesteld maar als linksbuiten, we zien hem dan ook zelden terug op de eerste plaats op de topscorerslijst maar hij zit wel elk seizoen zo rond de tien doelpunten met soms een uitschieter naar boven (17) en soms naar beneden. Ook is hij over een langere periode actief als Jo, namelijk van het seizoen 1961-1962 t/m seizoen 1972-1973. In dat laatste seizoen eindigt hij dan alsnog op de eerste plaats maar daarvoor zijn zes doelpunten genoeg. Daaf Francke scoort zijn eerste doelpunten in het seizoen 1964-1965, hij voetbalt dan enige jaren samen met Jo en Frans. Wat doelpunten betreft is het seizoen 1968-1969 een absoluut topjaar, Jo en Daaf scoren er beide 22 en Frans maakt er 9 en ze zijn de nummers 1,2, en 3. Het jaar daarop speelt De Meeuwen in de 2de klasse KNVB en aan het aantal doelpunten dat Daaf per seizoen maakt is duidelijk af te lezen dat het op een hoger niveau moelijker scoren is. Patrick maakt zijn eerste doelpunten in het seizoen 1994-1995, zowel de thuis- als uitwedstrijd tegen buurman VCK wordt met 4-0 gewonnen en Patrick maakt alle doelpunten. De Meeuwen wordt dat jaar kampioen van de 1ste klas afdeling Zeeland en hij scoort 20 keer. Van deze vier topschutters maakten alleen Jo en Daaf meer dan twintig doelpunten in één seizoen, Jo lukte dat zelfs drie keer. Twee andere voetballers die meer dan twintig keer scoorden in één voetbalseizoen waren Wim Cijvat, in het seizoen 1961-1962, en John Melis, zoon van Jo. In het al eerder genoemde seizoen 1994-1995 scoorde John 26 keer, het hoogste aantal competitiedoelpunten in één voetbalseizoen deelt hij met zijn vader die 26 keer scoorde in het seizoen 1962-1963. Van de nu nog actieve voetballers nadert Menno de magische grens van honderd doelpunten, hij scoorde tot nu toe 92 keer voor Meeuwen 1. Ook Robin (Dek) staat met 87 doelpunten hoog in het klassement maar om de honderd doelpunten te halen zal zijn aantal doelpunten per seizoen omhoog moeten.

N.B. Alleen de doelpunten gemaakt in de reguliere competitie zijn geteld, beker en nacompetitie worden niet meegerekend.

Over de periode van seizoen 1949-1950 tot en met seizoen 1961-1962 heb ik nog geen gegevens van doelpuntenmakers. Als iemand dat aan kan vullen of weet waar ik dat kan vinden dan hoor ik het graag!

Met nog zes wedstrijden te spelen lijkt de strijd om de 11de en 12de plaats -directe degradatie of nacompetitie- te gaan tussen De Meeuwen en RCS. Beide teams spelen drie wedstrijden tegen de drie hoogst genoteerde clubs maar ook nog een wedstrijd tegen elkaar. Een forse tegenvaller is de blessure voor keeper Jesse. Bij het gooien van een bal, op de training, scheurde hij een spier in zijn bovenarm. Hoeveel tijd er nodig is voor herstel is nog niet bekend maar hij zal waarschijnlijk deze competitie niet meer in actie komen en het is dan ook te hopen dat zijn vervanger, Milan, fit blijft. Om niet op dezelfde wijze weggespeeld te worden als in de uitwedstrijd tegen WHS had trainer Michel Leonhart een sterk bezette as gecreëerd, u ziet het op het plaatje hieronder.

Het was gelijk vanaf het begin duidelijk dat niemand bij De Meeuwen zin had in een herhaling van de uitwedstrijd waarbij men binnen vier minuten tegen en 2-0 achterstand aankeek. De voetballers van de thuisploeg zaten er dan ook zeer kort op en probeerden weinig ruimte weg te geven. WHS beschikt echter over een paar zeer behendige aanvallers en dat leverde in de vierde minuut dan ook een enorme kans op maar de bal spatte op de kruising. Zeven minuten later was het wel raak. De Meeuwen leed op het middenveld wat te makkelijk balverlies, WHS schakelde razendsnel en goed om en ook de afwerking was perfect, 0-1. De bezoekers waren meer aan de bal maar een goed verdedigende Vincenzo en ook Sven kwamen een paar keer goed voor hun man en gaven weinig ruimte weg. Toch kwam er in de 25ste minuut nog een grote kans voor WHS maar Milan redde bij de eerste doelpoging en de tweede ging voorlangs. Gelijk daarop werd een door Jordan genomen corner door Robin binnen gekopt. Dat betekende de gelijkmaker en ook een fase waarin de thuisploeg meer in de aanval was en ook een paar kansen kreeg. Zo kopte Teun een goede voorzet van Menno net naast het doel en schoot Menno zelf op de keeper na een goede pass van Robin. Vlak voor rust redde Milan nog met zijn voeten op een inzet van dichtbij zodat beide ploegen met een gelijke stand aan de thee gingen. Kort na rust een grote kans voor de thuisploeg, met een verre trap bereikte Milan Menno, die kon alleen op de keeper af maar wist niet te scoren. Een kwartier na rust een fase waarin de spelers van De Meeuwen het even helemaal niet bij konden benen, de WHS voorhoede speelde de Meeuwenverdediging helemaal uit elkaar en dat leverde in kort tijdsbestek twee doelpunten op. 1-3 en de wedstrijd leek gespeeld maar toch bleven de Meeuwenspelers onverminderd strijden om de bal. Sjoerd kwam er in voor Wessel en even later Pim voor Niels. De Meeuwen moest risico gaan nemen en dat leverde ruimte op voor de bezoekers maar met een prima redding voorkwam Milan de 1-4. Vincent kwam er in voor Teun. De Meeuwen zette aan voor een slotoffensief, Pim speelde, met een man in zijn rug, de bal met de buitenkant van zijn voet naar Menno die met een schitterende volley de bal hard en vlak onder de lat in het doel schoot, 2-3. De thuisclub rook bloed en ging vol op de aanval, met een goede actie schoot Jordan de verdiende 3-3 op het scorebord. Met nog slechts een paar minuten te spelen werd geprobeerd de drie punten in Zoutelande te houden maar dat lukte niet. Een knap punt voor een zeer hard werkend De Meeuwen maar aangezien RCS zijn wedstrijd won werden er toch twee punten achterstand opgelopen op plaats elf.

Voor De Meeuwen: Milan Tevel, Sven Baas, Maas Bogaard, Vincenzo Lorello, Milan Feleus, Jordan Ferancke, Wessel van der Stel, Robin Dek, Teun Steketee, Menno de Nooijer en de reserves: Pim Francke, Sjoerd Melis, Nout de Waele, Vincent Heeren en Stijn de Visser.