Met één punt uit acht wedstrijden in dit kalenderjaar mag je stellen dat De Meeuwen aan een slechte serie bezig is. Met een wedstrijd tegen vvYerseke op het programma kun je dan niet zeggen dat dit het moment is om voor een keerpunt te zorgen want van die tegenstander werd de afgelopen seizoenen niet gewonnen. Vaak verliepen deze wedstrijden volgens een vast stramien, De Meeuwen in de aanval en vvYerseke dat dan scoort uit een goed uitgevoerde tegenaanval. Vandaag werd er met de bekende speelwijze van de tegenstander rekening gehouden door met een versterkt middenveld te spelen zoals op onderstaande plaatje is te zien. Teun was wegens een blessure dit jaar nog niet in actie gekomen, na vorige week wat “vlieguren” in het tweede elftal te hebben gemaakt was hij nu reserve. Wouter had last van een liesblessure en Sjoerd was afwezig.

Geholpen door een strakke bries in de rug worden de bezoekers de eerste tien minuten van de wedstrijd op de eigen helft vastgezet. Gelijk in de eerste minuut een schot van Gennaro maar dat gaat over, verder levert het openingsoffensief geen kansen op. Er zijn wel wat schoten uit de tweede lijn maar geen daarvan komt “tussen de palen”. Na deze eerste fase weet vvYerseke zich beter onder de druk uit te voetballen en komen meer op de helft van De Meeuwen. Afwisselend balbezit van beide ploegen maar grote kansen komen er niet. Een moeilijk bespeelbaar veld en de harde wind maakten goed voetbal lastig maar ook werd niet altijd goed met deze omstandigheden omgegaan. Zo speelden de bezoekers de bal vaak te hoog en tegen de wind in zwaaiden de ballen dan ver af. Bij de thuisploeg was het wat betreft de passing niet altijd zuiver genoeg wat dan te veel balverlies opleverde. Na net iets meer dan een half uur gespeeld te hebben kwam een goed diep gespeelde bal opeens bij de geheel vrijstaande Robin terecht maar van schuin voor het doel schoot hij de bal op de keeper. Aan de andere kant werd de bal goed scherp voor het doel gelegd maar daar stond geen Yerseke aanvaller op de juist plaats om het af te maken en zo schoot de bal voorlangs het doel. Tot aan de rust geen kansen meer en het bleef dan ook 0-0. Wessel kwam in het veld voor Nout en Milan nam de rechtsback positie over. Met de wind nu in de rug speelden de bezoekers wel iets makkelijker maar de kans kwam aan de andere kant. Vanaf links speelde Jordan zich heel knap vrij maar Robin kon niet goed bij de bal en zo kwam de bal uiteindelijk in de handen van de Yerseke keeper terecht. Kort nadat Niels is gewisseld voor Pim krijgt vvYerseke een enorme kans maar in vrijstaande positie wordt de bal recht in de handen van Jesse geschoten. Drie minuten later is het voor de bezoekers wel raak. Ze mogen op de eigen helft een vrije trap nemen, die wordt hoog ingebracht en keihard, in de kruising, achter Jesse gekopt, 0-1. De thuisclub zet aan voor de gelijkmaker en er komen ook wat kansen. Zo speelt Pim zich goed vrij maar zijn schot is te zacht om de Yerseke keeper in de problemen te brengen. Ook Menno wordt in stelling gebracht maar één keer verslikt hij zich in de bal en de andere keer kan hij er net niet bij. Zo krijgt de thuisploeg wel wat kansjes maar is het steeds net niet. Teun komt er in voor Gennaro en even later Martijn voor Milan. Vijf minuten voor tijd wordt bij een Meeuwenaanval de bal onderschept en naar voren gespeeld, de volledig vrijstaande Yerseke aanvaller lobt de bal fraai over de iets voor zijn doel staande Jesse. 0-2 en de wedstrijd is gespeeld. Voetballend was De Meeuwen niet veel minder, hooguit kan je zeggen dat de bezoekers in sommige periodes van de wedstrijd de bal wel wat nauwkeuriger en scherper speelden. Over het geheel gezien had de thuisploeg zelfs meer en wat betere kansen maar het verschil zat hem duidelijk in de kwaliteit van de afwerking. Waar de thuisploeg uit de verschillende kansen niet wist te scoren sloegen de bezoekers uit minder kansen keihard en zuiver toe.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Nout de Waele, Gennaro eikenhout, Milan Feleus, Sven Baas, Robin Dek, Jordan Francke en Menno de Nooijer en de reserves: Teun Steketee, Wessel van der Stel, Pim Francke en Martijn Houterman.