Het is voor de verslaggever/fotograaf over het algemeen al een hele opgave, foto’s en notities maken voor het verslag en ook de tussenstand bijhouden op Twitter maar een hele wedstrijd regen maakt het allemaal nog wat lastiger. Dat was wel even wat anders tijdens de laatste ontmoeting tussen beide ploegen op sportpark “De Stoofwei”. Op een zomerse en zonovergoten zaterdagmiddag (24-09-2011) kwam een goed voetballend De Meeuwen op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Martijn Blommaert en Danny Huibregtse. In de slotfase kwamen de bezoekers echter tekort en kwam VCK langszij, eindstand 2-2. Om een goede, voetballende, opbouw aan de zijkanten te verzorgen waren Milan en Sven vandaag als backs geposteerd. Jordan nam de positie van Milan over en Teun had een basisplaats zoals u op het plaatje hieronder ziet.

Een felle en goede start van de thuisclub bracht de bezoekers gelijk in de problemen, een aanvallend VCK zette De Meeuwen vast op eigen helft. Dat leverde een hard schot op waarop Jesse goed redding bracht en even later een corner. De druk bleef aanhouden en dat leverde na vijf minuten spelen de 1-0 op. Op links werd Sven makkelijk uitgespeeld en uit de voorzet werd goed afgewerkt en gescoord. Het leek het begin van een zeer lastige middag te worden voor de club, en supporters, uit Zoutelande. De vooraf uitgedachte strategie dat Milan en Sven voor een goede opbouw zouden zorgen kwam niet uit omdat beiden zeer onnauwkeurig waren met hun passes. Later herstelden beide spelers zich en ze leverden een betere tweede helft af. Na tien minuten spelen mocht Maas een vrije trap nemen halverwege de helft van VCK, helemaal aan de linkerkant. Hij bracht de bal hoog voor, die werd verlengd door Robin en het was Wessel die de bal tot bij Menno kopte. Die schoot direct vanuit de draai goed raak, 1-1. Aan de andere kant ook een gevaarlijke vrije trap van de thuisclub maar die leverde niks op. Van de 20ste tot de 30ste minuut een fase waarin De Meeuwen meer en beter aan de bal was en er ook een paar goede aanvallen waren te zien. Met een goed schot van Jordan dat net naast ging en een paar pogingen van Robin die geblokkeerd werden. Een gevaarlijke vrije trap van Jordan leverde wel een kans op maar geen doelpunt. Na een half uur spelen was het weer de beurt aan de thuisclub, de eerste waarschuwing kwam vanuit een corner die scherp bij de eerste paal werd binnengeschoten maar nog net door Jesse kon worden gekeerd en tot corner verwerkt. Na een vrije trap voor de thuisploeg speelde een VCK-aanvaller zich goed vrij op hun linkerkant en zijn voorzet werd ook goed afgewerkt, 2-1. Voetballend gezien liep het bij VCK net allemaal wat secuurder en beter maar toch kende De Meeuwen in de eerste helft ook een goede fase. Voor aanvang van de tweede helft werd Wessel gewisseld voor Sjoerd die zijn positie overnam. Voetballend gezien kon VCK in de tweede helft niet meer hetzelfde brengen als in de eerste helft, daardoor kon een hardwerkend Meeuwen beter op de been blijven en had geen van beide ploegen een echt veldoverwicht. Met nog iets meer dan een half uur op de klok kwamen Nout en Pim in het veld voor Teun en Gennaro. De laatste werd uit voorzorg gewisseld omdat hij al een gele kaart had gekregen en met enkele scherpe tackles dicht tegen een tweede gele kaart aanzat. De Meeuwen moest meer naar voren gaan spelen en VCK probeerde via uitvallen gevaarlijk te worden maar doelkansen leverde dat voor beide partijen niet op. In de 72ste minuut werd Pim in de rug geduwd en floot de scheidsrechter voor een penalty die vakkundig door Vincenzo werd binnen geschoten, 2-2. Na de gelijkmaker een betere periode van de bezoekers maar kansrijke mogelijkheden werden afgefloten wegens overtredingen of afgevlagd vanwege buitenspel. Een schot van Menno werd tot corner verwerkt, dezelfde speler zette ook nog goed voor maar het schot van de weer hardwerkende Robin werd geen doelpunt. Gelijk daarop een aanval van VCK maar het harde schot ging net naast. In de tien minuten tot aan het einde was het bij De Meeuwen voetballend wel wat beter dan bij VCK maar de thuisploeg kreeg in de slotfase nog drie vrije trappen net buiten de “16”. De eerste twee waren gevaarlijk maar leverden toch niks op en de derde ging hoog over. In de eerste helft was het voetballend wat beter verzorgd van de thuisclub maar daar bleef in de tweede helft weinig meer van over. Maas had de opdracht gekregen meer op te bouwen en wat minder vaak de lange bal te spelen, hij deed dat goed en dat kwam het spel van de bezoekers zeker ten goede. Alles bij elkaar een terechte eindstand al schieten beide ploegen weinig op met één punt. Op 15 april wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen WHS.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sven Baas, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Milan Feleus, Gennaro Eikenhout, Jordan Francke, Teun Steketee, Wessel van der Stel, Robin Dek, Menno de Nooijer en de reserves: Sjoerd Melis, Nout de Waele, Pim Francke, Niels Sanderse, Vincent Heeren, Jur Brasser en Milan Tevel.