In de vandaag te spelen uitwedstrijd tegen Arnemuiden was verdediger Gennaro geschorst, daardoor speelde Jordan rechtshalf. De vorige week ingevallen Martijn mocht vanaf de aftrap meedoen, dat was zijn eerste basisplaats in Meeuwen 1 sinds april 2019. Milan was weer hersteld en speelde op zijn vertrouwde positie, u ziet het hieronder.

Beide ploegen gaven elkaar flink de ruimte en zo ontstond er een open wedstrijd met aanvallen over en weer. Na een paar aanvallen van de bezoekers werd het opeens gevaarlijk aan de andere kant maar keeper Jesse bracht redding. In de eerste fase had De Meeuwen wat meer balbezit maar het duurde tot de 26ste minuut voordat daaruit een paar goede kansen ontstonden. Een goed schot van Menno werd door de Arnemuiden keeper net tot corner getikt. De daarop volgende corner, die door Jordan werd genomen, werd door Robin hard voor het doel langs gekopt. Daarop volgde een aanval van de thuisclub, een vallende Arnemuiden speler kreeg de penalty wel erg makkelijk cadeau, het was ook nog zeer twijfelachtig of het binnen de beruchte lijnen was. De penalty werd benut en zo stond het op dat moment zeker niet minder spelende De Meeuwen met 1-0 achter. In de blessure tijd van de eerste helft liep de schade nog verder op, Jordan leverde een geheel vrije bal in bij een Arnemuiden speler. De verdediging zag er daarna ook niet echt goed uit en een Arnemuiden aanvaller speelde met een fraai lobje de bal over Jesse in het doel, 2-0. Het was voor de Meeuwenploeg blijkbaar ook een mentale tik want aan het begin van de tweede helft hadden de bezoekers weinig in te brengen, het was Arnemuiden dat de bal vrijuit kon rondspelen en aanvallen. Een redding van Jesse voorkwam dat de schade nog groter werd in deze fase van de wedstrijd. Martijn en Nout werden gewisseld voor Wouter en Wessel. De Meeuwen kreeg de bal niet weg en zo werd het bij een Arnemuiden aanval 3-0 door een eigen doelpunt van Niels.  Niet veel later waren Sjoerd en Pim de vervangers van Robin en Niels. Met de komst van Pim ontstaat er meestal toch wat meer actie in de Meeuwen voorhoede en worden verdedigers onder druk gezet. Dat bleek ook nu weer want al drie minuten later schoot Menno de 3-1 binnen op aangeven van Pim. Een vrije trap van Maas werd door de Arnemuiden keeper nog uit de benedenhoek getikt. Maar even later was het wel raak, Milan schoot van zo’n dertig meter de aansluitingstreffer op het scorebord, met nog tien minuten te spelen. Het was zijn eerste doelpunt voor De Meeuwen maar de glans was er snel vanaf want bij de eerstvolgende Arnemuiden aanval lag het achterin open en was de marge al weer op twee doelpunten gezet, 4-2. De Meeuwen probeerde nog aan te vallen maar met een goed uitgespeelde aanval werd het 5-2. Van de ploegen die onder De Meeuwen staan wonnen Fc Axel en vvRCS hun wedstrijd zodat het met het loodzware programma voor de boeg het nog een zeer moeilijk einde van de competitie gaat worden.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Nout de Waele, Sven Baas, Milan Feleus, Jordan Francke, Martijn Houterman, Robin Dek en Menno de Nooijer en de reserves: Wouter Duvekot, Wessel van der Stel, Sjoerd Melis, Pim Francke en Achmed Aishan.