Na een lange voorbereiding begint dan vandaag eindelijk de competitie, het is duidelijk dat de Zoutelandse vogels elke wedstrijd zullen moeten knokken voor de punten om in de 2de klasse te kunnen blijven spelen. Aangezien er vorige week tegen 1ste klasser Oostkapelle best goed werd gespeeld werden vandaag dezelfde elf spelers het gras op gestuurd.

De voorgaande thuiswedstrijden tegen DBGC werden allemaal gewonnen maar vanmiddag leed de thuisploeg een kansloze nederlaag al kwamen ze op het einde van de wedstrijd nog bijna terug. De Meeuwen had in de eerste helft de harde noordenwind tegen maar dat verklaarde niet het slechte begin, er werd ook zeer zwak gevoetbald. De thuisploeg kon  de bal niet in de ploeg houden, ze werden door de bezoekers op eigen helft vastgezet en stonden constant onder druk. Dat leidde na tien minuten spelen tot een enorme kans, de bal werd van dichtbij ingeschoten maar Jesse zat er goed bij. Vijf minuten later was het wel raak, na een voorzet vanaf de zijkant werd de bal met een fraaie duik binnengekopt, 0-1. Na dit doelpunt kwam De Meeuwen wel wat meer aan voetballen toe en werden er ook een paar aanvallen opgezet. Zo schoot Menno een keer goed op doel en in de rebound plaatse Gennaro van dichtbij de bal op de keeper. Richting de rust kwamen de bezoekers weer meer opzetten en met wat geluk kwamen ze op 0-2. Een onschuldige voorzet zeilde via Vincenzo in de bovenhoek. In de laatste fase kreeg De Meeuwen de bal weer niet goed weg en hing de 0-3 in de lucht maar die viel niet. Na rust had de thuisploeg de wind in de rug maar dat bracht nog geen goed voetbal, het is zeer uitzonderlijk dat zelfs sterkhouder Maas niet zijn niveau haalde en de bal niet goed bij een medespeler kreeg, hij was daarmee niet de enige speler want het hele elftal had een collectieve “offday”,. DBGC bleef makkelijk overeind en combineerde soepel en zo werd er tien minuten na rust ook de verdiende 0-3 op het scorebord gezet. Misschien dachten de spelers van DBGC al dat ze de overwinning binnen hadden en schakelden ze een tandje terug want De Meeuwen kwam toch wat beter in het spel. Milan zette de bal voor en Kevin schoot binnen. Uiteindelijk ging de scheidsrechter naar de grensrechter van DBGC en werd het doelpunt afgekeurd omdat de bal bij de voorzet van Milan over de achterlijn was geweest. Robin en Teun kwamen in het veld voor Wouter en Kevin. Een paar minuten later ging Menno goed diep en schoot de bal binnen 1-3. Met nog twintig minuten op de klok kwamen Pim en Sven er in voor Niels en Gennaro. De Meeuwenploeg kwam dan alsnog op stoom met een kansje voor Robin en een goede redding van de keeper van DBGC op een schot van Menno.

Na een duidelijke handsbal gaat de scheidsrechter eerst naar de trainer van DBGC toe om uitleg te geven waarom hij voor een penalty fluit(?). Dan kan de penalty worden genomen en die wordt door Vincenzo goed binnengeschoten, 2-3 met nog tien minuten op de klok. De Meeuwen voert het tempo en de druk op maar bij een vrije trap voor De Meeuwen wandelt de scheidsrechter nog maar eens richting DBGC trainer om uitleg te geven, dat duurt dan allemaal te lang en haalt het tempo uit de wedstrijd. De thuisploeg zet alles op de aanval maar loopt tegen een counter aan waarbij Jesse ook niet helemaal goed opgesteld staat, 2-4 en de wedstrijd lijkt beslist. Menno schiet vlak voor de tijd de 3-4 nog binnen en De Meeuwen perst er nog een slotoffensief uit waarbij ze nog wat kleine kansen hebben maar de gelijkmaker valt niet. Uiteindelijk is de overwinning van DBGC wel verdiend, driekwart van de wedstrijd lieten ze aanmerkelijk beter voetbal zien dan de thuisploeg die pas bij een 0-3 achterstand beter begint te voetballen. De scheidsrechter floot verder een goede partij en het verlies kan De Meeuwenploeg alleen voor eigen rekening nemen maar de twee onderbrekingen duurden te lang en waren onnodig.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Milan Feleus, Gino breuer, Wouter Duvekot, Jordan Francke, Gennaro Eikenhout, Kevin Janse en Menno de Nooijer en de reserves: Pim Francke, Teun Steketee, Robin Dek, Sjoerd Melis en David Wattel.