Sport

Volgende week start de competitie 2022-2023 als alles volgens plan verloopt. Al vanaf het einde van vorig voetbalseizoen gingen er geruchten rond dat er sprake zou zijn van een versterkte degradatie regeling, er werd regelmatig over gesproken dat er vier clubs direct zouden degraderen. Nu, één week voor het begin van de competitie, heeft de KNVB dan toch de nieuwe regeling gepubliceerd. De Meeuwen is ingedeeld in de klasse 2G en daaruit degraderen drie clubs direct en spelen er nog eens drie nacompetitie zodat je op de achtste plaats moet eindigen om “veilig” te staan. Historisch gezien een moeilijke opgave want in de afgelopen acht seizoenen 2de klasse lukte dat slechts drie keer (1 seizoen werd er 1ste klasse gespeeld). Als laatste “oefenwedstrijd” een wedstrijd voor de beker tegen 1ste klasser Oostkapelle waarvan vorig seizoen twee maal flink werd verloren. Sjoerd speelde vanwege een lichte blessure vandaag niet mee en Teun begon op de bank, ook vanwege een lichte blessure.

De eerste tien minuten waren de bezoekers meer en beter aan de bal, er werden een paar goede aanvallen opgezet maar daar kwamen toch geen grote doelkansen uit voort. In daarop volgende fase speelde de thuisclub beter maar verder dan een goede schietkans, die over ging kwamen ze niet. Zo ging het spel de eerste helft steeds op en neer met voor beide ploegen fases van beter spel en meer balbezit maar gescoord werd er niet en zo werd er met een 0-0 stand gerust. Vlak na rust een corner voor De Meeuwen die door Jordan werd genomen, de bal werd weggekopt en kwam weer bij Jordan terecht. Die zette de bal opnieuw hoog voor en weer werd de bal weggekopt richting een aanvaller van Oostkapelle die 1 op 1 stond met Wouter. die kreeg de bal niet onder controle en werd op snelheid geklopt waarna Jesse werd omspeeld en er beheerst werd gescoord, 1-0. Een achterstand maar toch was De Meeuwen niet de mindere ploeg. Na een kwartier in de tweede helft werden Vincenzo en Menno vervangen door Sven en David. Oostkapelle nam het heft in handen en zetten de bezoekers zwaar onder druk die ver terug moesten in hun eigen “16”. Maar alhoewel de thuisclub meer in de aanval was werd in de eindfase te vaak de bal niet goed gespeeld of niet de goede keuze gemaakt en was het Maas die een zeer goede wedstrijd speelde en wel goed stond opgesteld en zo verschillende keren een doelpunt voorkwam. Ondanks penibele situaties voor het Meeuwendoel geen doelpunt en het laatste kwartier van de wedstrijd waren de kansen zelfs voor de bezoekers. Een scherp genomen vrije trap werd door Kevin, in goede positie, via de keeper naast geschoten maar dat leverde geen hoekschop op. Ook een tweede kans voor Kevin, na een pass van Gennaro, ging er niet in. Kevin werd vervangen door Vincent. Een voorzet vanaf links door Gino werd door Gennaro “in één tijd” op de slof genomen maar ging rakelings over het doel. Gennaro werd vervangen en Teun kwam in het veld. Voor Gino volgden er (bijna) nog twee kansen, zijn eerste schot ging naast en bij de tweede kans vond de scheidsrechter het blijkbaar genoeg want hij floot af voordat Gino uit kon halen. Oostkapelle kon nog niet het goede spel laten zien zoals vorig jaar en vooral de tweede helft waren de ruimtes groot met in de slotfase verschillende kansen voor de bezoekers. Volgende week start de competitie en zoals in het begin van dit stukje werd aangegeven zal er elke wedstrijd geknokt moeten worden voor de punten.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Milan Feleus, Gino Breuer, Wouter Duvekot, Gennaro Eikenhout, Jordan Francke, Kevin Janse en Menno de Nooijer en de reserves: Sven Baas, David Wattel, Vincent Heeren, Teun Steketee, Sammy Broersma, Max Veerhoek en Stijn de Visser,