Na een nederlaag in de eerste wedstrijd is het zaak je te herpakken en houvast te vinden in de laatste fase van de wedstrijd van vorige week. Wouter en Robin waren op vakantie, de laatste is blijkbaar bezig met zijn sportcarrière na het voetbal want die ging op golfvakantie naar Spanje. Daarom werd Milan opgesteld als centrale verdedigende middenvelder en hij deed dat goed, zowel bij het afpakken van de bal als opbouwend. Wel was er twee keer balverlies in de eigen drukke “16”, dan mag je de bal ook gewoon hard en ver weg schieten. Sjoerd was weer fit na zijn blessure en hij stond dan ook in de basiself die u hieronder ziet.

Vorig seizoen kregen de Zoutelandse vogels op dit veld nog met 3-0 klop al was de uitslag toen wel wat geflatteerd. De thuisploeg startte met balbezit en de eerste minuten speelden zich af op de Meeuwenhelft maar echte doelkansen kwamen er niet. Daarna meer balbezit voor De Meeuwen en een paar aanvallen die twee corners opleverden. De corner vanaf rechts werd door Gino genomen en die kwam bij Sjoerd terecht die op de punt van de “16” stond. Met links plaatste Sjoerd de bal precies langs de paal en liet de SSV keeper kansloos, 0-1. Na de 0-1 voorsprong werd er door De Meeuwen, vooral achterin, in een te laag tempo gespeeld en ook niet altijd de scherpste keuze gemaakt. Daardoor kwam de tegenstander wat beter in het spel en zetten ze ook een paar aanvallen op maar het was duidelijk dat ze in de achterhoede en op het middenveld nog wel meekonden maar in de voorhoede van SSV ontbrak het aan kwaliteit zodat ze daar weinig konden uitrichten. Trainer Michel Leonhart schreeuwde zijn stembanden schor om iedereen op scherp te zetten en het speeltempo op te voeren. Dat had uiteindelijk effect en in de slotfase van de eerste helft was De Meeuwen weer de betere ploeg, op een goede pass van Maas schoot Kevin nog voorlangs. Na de rust sneller en scherper spel van de bezoekers en dat had al gelijk in de vierde minuut resultaat, een voorzet van Sjoerd werd van dichtbij door Jordan binnengeprikt, 0-2. Vijf minuten later was het weer prijs en scoorde Menno op aangeven van Kevin, 0-3. Voetballend is Jordan momenteel nog niet in zijn allerbeste vorm maar op karakter sleepte en sleurde hij over het hele veld, zowel storend op de tegenstander als in de opbouw deed hij goed werk. Een hardwerkend en goed spelend Meeuwenteam, Maas controleerde weer als vanouds, kreeg nog een paar goede kansen. Zo speelde Kevin de bal op Jordan, die zette vanaf de achterlijn scherp voor maar Milan schoot hard in het zijnet. Ook Menno kreeg nog een grote kans, hij werd met “een bal op maat” weggestuurd door Milan maar zijn inzet ging voorlangs. Halverwege de tweede helft kwam Teun er in voor Kevin. Het spel van De Meeuwen werd even wat slordiger en daardoor kreeg de thuisploeg een paar mogelijkheden om aan te vallen maar dat leverde geen kansen op. Gino en Niels die beiden een goede wedstrijd hadden gespeeld werden vervangen door Sven en Pim. Sven scoorde bijna maar hij schoot de bal op een tegenstander, de bal kwam bij Menno en die schoot wel raak, 0-4. Kort daarop werd Menno gewisseld en werd vervangen door Achmed. Een prima teamprestatie met zeker de tweede helft van iedereen een goede inzet en wedstrijd mentaliteit.

Voor De Meeuwen, Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Milan Feleus, Gino Breuer, Jordan Francke, Kevin Janse en Menno de Nooijer en de reserves: Pim Francke, Sven Baas, Teun Steketee en Achmed Aishan.