In de bekerwedstrijd tegen Terneuzense Boys vanmiddag treedt De Meeuwen aan zonder Delano, hij blesseerde zich vorige week in de wedstrijd tegen vvBevelanders en een mri-scan moet in de loop van de volgende week uitwijzen hoe ernstig de knieblessure is. Ook Menno was in die wedstrijd uitgevallen maar die was weer fit, het leverde onderstaande opstelling op:

Vanaf het begin voor beide teams wat mogelijkheden, zo mocht de goed spelende Sjoerd het veld oversteken en die speelde de bal op Jordan maar zijn schot ging over. Ook de thuisploeg deed een doelpoging maar ook dat schot ging over. In het eerste kwartier van de wedstrijd krijgt een Meeuwenaanvaller, vanaf links drie keer de kans de bal vrij voor te geven vanaf de achterlijn maar o.a. Gino en Jordan vinden dan geen medespeler voor het doel, zo’n bal moet eigenlijk gewoon goed zijn. Aan de andere kant is het in de tiende minuut wel raak, een schot van net buiten de “16” gaat via de binnenkant van de paal in het doel, 1-0. tien minuten later maakt de keeper van Terneuzense Boys een overtreding op Menno en benut Vincenzo de penalty goed, 1-1. Gino krijgt wat last van zijn hamstring en wordt vervangen door Kevin. In deze fase van de wedstrijd zijn de betere kansen toch wel voor de bezoekers, zo belandt een geplaatst schot van Robin, na een voorzet van Menno, op een verdediger en stuurt Maas met een fraaie lange pass Menno de diepte in maar zijn inzet valt op de buitenkant van de paal en gaat zo over de achterlijn. De Meeuwen zoekt de aanval maar ze verspelen de bal en dan ligt het achterin open en schakelt Terneuzense Boys goed om en ze maken het ook goed af, 2-1. Een goed schot wordt door Jesse over het doel getikt en ook de daaropvolgende corner stompt hij weg. Ruststand 2-1. Na de rust begint De Meeuwen goed en uit een scherpe voorzet van Sjoerd schiet Kevin de bal van dichtbij op de keeper. Na een kwartier spelen gaat Robin er uit en is Sven zijn vervanger en die maakt zo zijn eerste officiële minuten voor Meeuwen 1. In de loop van de tweede helft krijgt de thuisploeg wel steeds meer balbezit en bepalen ze de wedstrijd, er komt ook een enorme kans op de 3-1 maar de bal wordt van dichtbij voorlangs het doel geschoven. Teun komt er in voor Niels. In de laatste tien minuten van de wedstrijd is het Meeuwenteam helemaal leeggespeeld en geven ze veel ruimte weg. Zo wordt het met een paar mooie combinaties en op individuele kwaliteit nog 3-1 en 4-1. Toch als je dan stelt dat dit een wedstrijd is tussen een 1ste en een 2de klasser mag je toch wel zeggen dat Terneuzense Boys erg veel kansen en ruimte heeft weggegeven, het beter afmaken van die kansen is dan natuurlijk ook een verschil in kwaliteit.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Wouter Duvekot, Gino Breuer, Jordan Francke, Menno de Nooijer en Robin Dek en de reserves: Kevin Janse, Teun Steketee, Sven Baas, Milan Tevel en Pim Francke.