Het is natuurlijk een luxe voor de trainer als bijna de hele selectie fit is, alleen Martijn en Yannick (M) konden niet spelen. Op onderstaand plaatje ziet u de basisopstelling, de enige wijziging sinds vorige week betreft Kevin die op linksvoor speelt waardoor Jordan weer op rechts staat. Ook de reservebank is sterk bezet met Robin weer terug van zijn blessure, Alfaro en Stijn, alleen de laatste was nog niet helemaal wedstrijdfit.

De wedstrijd begint gelijk goed, een scherp genomen vrije trap van Menno wordt door Delano helaas van dichtbij net naast het doel gewerkt. Gelijk daarna voor de thuisploeg ook een goede kans maar hier is het Vincenzo die op de goede plaatst staat om de bal tegen te houden en weg te werken. De Meeuwen laat in deze fase van de wedstrijd goed spel zien maar het meeste gevaar komt toch uit de vrije trappen. Zo mag Menno in de tiende minuut weer een vrije trap nemen en dat blijkt een kopie van de vorige. Weer komt de bal scherp voor het doel maar kan Delano het net niet afmaken, van Kevin zien we nog een paar goede acties en voorzetten vanaf links maar een doelpunt levert dat niet op. De volgende vrije trap komt zo’n zeven minuten later, de bal ligt ongeveer op dezelfde positie van waar af Dennis vorige week scoorde. Ook nu neemt Dennis de vrije trap, Delano duikt nog naar de bal maar raakt hem niet, en scoort zo de verdiende 0-1. Vlak na dit doelpunt scoort Serooskerke bijna de gelijkmaker, maar het schot na de corner gaat rakelings over het doel. Achteraf gezien haalde De Meeuwen met één doelpunt te weinig uit deze fase van de wedstrijd, het vervolg va de eerste helft leverde voor beide ploegen wat balbezit op maar geen grote kansen. Tot de laatste minuten voor de rust: De thuisploeg schiet net naast en een vrije trap van Menno verdween in het doel maar werd afgekeurd wegens buitenspel. Na de thee bleef Jordan vanwege een blessure in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Robin. Het begin van de tweede helft is zeer matig van Meeuwenzijde en dat is dan nog zacht uitgedrukt. Ze weten de bal niet in de ploeg te houden en met name de “sterkhouders” Maas, Delano en Menno lijden veelvuldig balverlies. Doordat het balverlies al op het middenveld wordt geleden blijft er van de opbouw helemaal niks over. Serooskerke kan simpelweg het initiatief naar zich toetrekken en ze doen dat goed met vlot spel over de zijkanten. Gelukkig blijft de verdediging nog redelijk overeind en vooral Mike gaat steeds beter spelen, daardoor valt het aantal echt grote kansen mee. Toch lijkt het wachten op de gelijkmaker, die valt dan ook een kwartier na rust, een goed genomen corner wordt hard binnen gekopt. Ook keeper Jesse deelt in de malaise, gelukkig niet wat het keepen betreft maar twee uittrappen gaan ongecontroleerd over de zijlijn. Het duurt tot de 21ste minuut na rust voordat De Meeuwen aanvallend weer eens van zich doet spreken, een goed schot van Kevin gaat maar net over het doel. Om de controle op het middenveld te verbeteren moet Kevin plaats maken voor Alfaro en wordt er overgeschakeld op een 4-4-2 systeem. Dat werkt want de ploegen houden elkaar in de laatste fase van de wedstrijd meer in evenwicht en hoewel beide elftallen proberen voor de winst te gaan vallen er geen grote kansen meer te noteren. Vlak voor tijd schiet Mike na een door Menno genomen vrije trap nog net naast maar het blijft 1-1 wat uiteindelijk een terechte uitslag is. De Meeuwen blijft ongeslagen maar door de drie gelijke spelen staan ze op een vierde plaats, zes punten achter Nieuwenhoorn dat nog alle wedstrijden wist te winnen. klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum vvSerooskerke-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Dennis Tukker, Mike van Schaardenburg, Max Dagevos, Yannick van de Woestijne, Delano Langezaal, Maas Boogaard, Kevin Janse, Menno de Nooijer, Jordan Francke en de reserves Robin Dek, Alfaro Pentury en Stijn Luteijn.