Na de vorige week te zijn ingevallen kreeg Robin tijdens de training toch weer last van zijn blessure en speelde daarom niet, Stijn deed wedstrijdritme op bij het tweede elftal. Om een sterker middenveld te creëren werd er in een 4-4-2 formatie gespeeld met een kleine ruit waardoor en aan de zijkanten ruimte moest komen voor de backs om op te komen. Dezelfde elf namen als vorige week stonden in de basiself, u ziet ze op onderstaand plaatje.

Van beide ploegen een voorzichtige opening waarbij de bal werd rondgespeeld. Daarop volgden de eerste kansjes voor de thuisploeg, Menno schoot hard over na een laag genomen corner van Jordan. Een paar minuten later weer een goed schot van Menno richting de bovenhoek maar de Yese keeper had een fantastische redding in huis. Daarop volgend een uitval van de bezoekers maar de bal belandde op de paal en zo kwam De Meeuwen goed weg. Zo golfde het spel heen en weer en gingen De Meeuwen en Yerseke om de beurt in de aanval. Na een half uur spelen een hoge voorzet vanaf de linkerkant van Yerseke, achterin bij De Meeuwen werd niet goed ingegrepen en de bal werd van dichtbij binnengeschoten, 0-1. De opgelopen achterstand bracht de thuisploeg aan het twijfelen, de bal ging te vaak breed en Yerseke trok het initiatief naar zich toe en had in de laatste fase van de eerste helft het betere van het spel. Dat leverde nog een goede kans op maar de bal ging net naast, Yannick werd gewisseld voor Alfaro. Beter spel dus van de bezoekers maar dat leverde geen doelpunt meer op en zo ging men rusten met een 0-1 stand. De tweede helft speelde zich af op de helft van Yerseke, de thuisploeg werd het balbezit gelaten en de bezoekers loerden op de counter. Hoewel De Meeuwen wel veel aan de bal was leverde dat geen echt grote kansen op, daarvoor zat er te weinig creativiteit, snelheid en verrassing in het spel. Even nog leken de Zoutelandse vogels te gaan vliegen, met een paar goed lopende combinaties werd de aanval gezocht maar twee langdurende blessure behandelingen haalden het tempo uit de wedstrijd. Yerseke leunde rustig achterover en loerde op de counter maar ook zij kregen geen echt grote kansen in de tweede helft. Het gevaarlijkste moment kwam weer van Dennis, die een vrije trap mocht nemen vanaf de plaats waarvan hij al tweemaal doel trof. De bal ging richting bovenhoek maar weer had de keeper van Yerseke een prima redding in huis. In de laatste fase van de wedstrijd probeerde De Meeuwen nog de gelijkmaker te forceren door achterin 1 op 1 te spelen maar dat leverde niks op, de eerste nederlaag van het seizoen is een feit. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-Yerseke.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Dennis Tukker, Mike van Schaardenburg, Vincenzo Lorello, Max Dagevos, Yannick van de Woestijne, Jordan Francke, Delano Langezaal, Maas Boogaard, Kevin Janse, Menno de Nooijer en de reserves Alfaro Pentury, Gennaro Eikenhout en Wessel van der Stel.