Sport

De vaste supportersschare zag het somber in, een verre uitwedstrijd tegen een eersteklasser riep herinneringen op aan vorig seizoen toen in alle uitwedstrijden maar één puntje werd gehaald. De tegenstander staat dan ook nog eens bij de bovenste vier en omdat er thuis met de voorbereidingen voor de kerst ook nog wat te doen was bleef het merendeel van de supporters thuis en gingen er maar een handvol mee naar Nieuw-lekkerland. Trainer Adriaan Nieuwenhuijse, die voor het komende seizoen (2020/2021) bijtekende,

nam Robin vanwege een blessure niet mee en aanvoerder Vincenzo was geschorst. Kevin ging van voren spelen en Mike schoof een linie op naar het middenveld, u ziet het op onderstaande plaatje.

De Meeuwen mocht aftrappen maar dat balbezit duurde maar kort, daarna volgde langdurig balbezit voor de thuisploeg. Ze speelden de bal rond op de helft van De Meeuwen maar het tempo was niet echt hoog, daardoor leverde het geen echt grote kansen op al ging er nog wel een bal scherp voorlangs het Meeuwendoel. Het meeste doelgevaar kwam via een corner en twee vrije trappen en Jesse moest nog een keer redden op een doelpoging van dichtbij en ook een op tijd uitgestoken vuist voorkwam een tegendoelpunt. Natuurlijk hadden de bezoekers ook een paar keer de bal maar die wist men niet in de ploeg te houden, vooral Menno had een paar keer te simpel balverlies. Na een kwartier spelen werd het bij De Meeuwen wat “balvaster” en kregen ze duidelijk wat meer grip op het spel. De bekende lage corner van Jordan op Menno ging maar net langs de kruising maar was toch een eerste waarschuwing. De spelers van vvNieuw-lekkerland gaven soms erg veel ruimte weg en Yannick (v/d W) en Delano waagden het dan ook eens met een schot uit de tweede lijn maar dat leverde voor de keeper geen grote problemen op. Even later een mooie combinatie tussen Kevin en Delano, die stuurde Menno diep maar de keeper was net iets eerder bij de bal dus nog steeds 0-0 maar de bezoekers kwamen steeds beter in hun spel. Kort voor het half uur spelen nam Menno een vrije trap, net buiten de “16” schuin links voor het doel. Hij nam de bal scherp en die ging bij de tweede paal in het doel, Maas claimde de bal nog met het hoofd te hebben geraakt en Stijn met zijn voet zodat de laatste waarschijnlijk het doelpunt maakte. Tot aan de rust een beter voetballend De Meeuwen dat verzuimde de 0-2 ruststand op het bord te zetten. Op een voorzet van Kevin volgde een handig overstapje van Yannick (v/d W) maar Jordan schoot van dichtbij over en zo bleef het 0-1. In het eerste kwartier na rust gebeurde er weinig, voor beide ploegen gelijkwaardig balbezit maar in een laag tempo en zonder dat er grote kansen waren. In de 52ste minuut verliet Mike het veld en kwam Yannick (M) er in. Met nog een half uur te spelen gaven de bezoekers opeens veel ruimte weg en hielden het niet compact genoeg, de thuisclub profiteerde daarvan en zette De Meeuwen op eigen helft onder druk. De gelijkmaker hing in de lucht maar De Meeuwen kwam goed weg, een volledig vrijstaande Nieuw-Lekkerland speler mikte de bal op de paal, die stuitte terug het veld in en kon door de Meeuwenverdediging onschadelijk worden gemaakt. Tussendoor nog een paar gevaarlijke schoten van Menno op aangeven van Kevin, de eerste boogbal ging maar net over en het volgende schot scheerde de lat maar het was toch de thuisclub die het gevaarlijkste was. De situatie deed denken aan “Bru’ uit, De Meeuwen onder druk en opeens een verre bal op Jordan, die mocht op de keeper af maar die hield de bal tegen. In de rebound kreeg Jordan weer de bal,hij legde af op Menno die de bal binnenschoof, 0-2 en de wedstrijd leek beslist. De thuisclub probeerde het nog maar de overtuiging was weg, vlak voor tijd kwam een klutsbal bij Menno terecht en die mocht alleen op de keeper af en scoorde beheerst, 0-3. Een prima team prestatie met van iedereen een goede inzet en wedstrijd mentaliteit al mag ook worden gezegd dat de thuisclub duidelijk te weinig bracht. Klik op onderstaande link voor de foto’s

Fotoalbum vvNieuw-lekkerland-De Meeuwen 0-3

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Max Dagevos, Stijn Luteijn, Maas Boogaard, Jordi Hamelink, Delano Langezaal, Yannick van de Woestijne, Jordan Francke, Mike van Schaardenburg, Kevin Janse, Menno de Nooijer en de reserves Yannick Melis, Sjoerd Melis, Wessel van der Stel en Youri Meijer.