Tweede kerstdag wordt jaarlijks het zaalvoetbaltoernooi in Goes gespeeld,de teamleider werd op het laatste moment geconfronteerd met een afmelding maar gelukkig wist de hoofdsponsor in deze winter transfer periode direct een nieuwe speler aan te trekken 😉 om het team weer compleet te maken. De eerste wedstrijd wordt om 10.16u afgetrapt, tegenstander is de Bevelanders met oud Meeuwen-keeper Danny onder de lat. Vanaf het begin gaan de aanvallen over en weer met aan de ene kant een goed schot van Kevin en dan gelijk aan de andere kant een redding van Jesse. Het is Kevin die de score met een goed schot opent maar even later is het alweer gelijk, de Bevelanders scoren uit een goed opgezette aanval. Hoewel beide ploegen aanvallen krijgt De Meeuwen toch net de wat betere kansen maar bij schoten van Vincenzo, Alex, Jordan en Kevin vinden ze steeds keeper Oosse op hun weg en zo blijft het lang 1-1 Ook aan de andere kant nog een goede redding van Jesse. Met nog vier minuten op de klok mag Alex vanaf eigen helft door het midden opkomen en hij schiet zuiver raak, 2-1. Een paar minuten later schiet hij ook de 3-1 binnen en is de wedstrijd beslist. Dat is ook de eindstand want een mooie aanvallende actie tussen Alex, Jordan en Vincenzo wordt door Danny gestopt.

Wedstrijd 2 zou tegen Jong Ambon worden gespeeld maar die kwamen niet opdagen, snel is een jeugdteam van Arendskerke opgeroepen waar nu tegen wordt gespeeld. Ongeacht de uitslag komt er een winst van 3-0 op het wedstrijd formulier. Op het gemakje voetbalt De Meeuwen zich naar een ruime overwinning. Bij de 1-0 werkt Vincenzo af na een fraaie boogbal van Alex en even later een schot van Kevin voor de 2-0. na een goed opgezette aanval tussen Kevin en Vincenzo mag Jordan afwerken, 3-0. Kevin straft balverlies af  en maakt de 4-0 en even later ook de 5-0 als hij het eindstation is na een mooie combinatie tussen Jordan en Alfaro. Alfaro tekent met een bekeken balletje voor de 6-0 en met nog vijf minuten op de klok scoort Alex op aangeven van Vincenzo de 7-0. Het wordt in de slotminuten nog even wat nonchalant bij De Meeuwen en de jeugdige Arendskerkenaren scoren tegen, 7-1 maar in de aanval daarop volgend scoort Kevin de 8-1. Bij een uitval wordt het dan nog 8-2 en na een mooie passeer actie van Vincenzp wordt Alex aangespeeld en mag Alfaro van dichtbij de eindstand op het bord zetten, 9-2.

De laatste wedstrijd in de poule fase is tegen SSV’65 meestal een gevaarlijke tegenstander. Achteraf gezien de beste wedstrijd van het toernooi, alles staat goed en de tegenstander krijgt geen kans. Met een verre bal bereikt Jesse Kevin maar die weet nog niet te scoren want de keeper houdt de bal goed tegen. Even later scoort Kevin wel, hij neemt de bal aan met de rug naar het doel, draait en schiet, doelpunt!, 1-0. Als SSV aan de bal is staat het verdedigend goed en anders houdt Jesse zijn doel schoon, het loopt perfect. Na een mooie combinatie schiet Vincenzo op de paal maar even later zet Alex de terechte 2-0 op het scorebord. Bij een aanval van SSV onderschept Kevin de bal, gaat op het doel af en prikt netjes de 3-0 binnen. Vlak voor tijd bepaald Alex met een goede solo de eindstand op 4-0, een prima wedstrijd en een eerste plaats in poule D.

De eerste plaatsingswedstrijd is tegen MZC’11 uit Zierikzee. Kort samengevat kan worden gesteld dat alles wat in de vorige wedstrijd goed ging nu fout liep. In de eerste minuten De Meeuwen goed in de aanval maar een schot van Kevin wordt gestopt door de keeper. De Meeuwen gaat weer ten aanval en zet MZC vast, een uitval wordt echter goed afgewerkt en zo staat het 0-1. Daarna weer het balbezit voor De Meeuwen maar ook de volgende aanval van MZC is raak, er wordt zeer efficiënt afgewerkt, 0-2. De Meeuwen blijft de aanval zoeken en dat levert dan toch de aansluitingstreffer op, Alex speelt in op Vincenzo, die legt breed en Jordan werkt af, 1-2. Het is dan wel de aansluitingstreffer maar toch heb je niet het gevoel dat de gelijkmaker er aankomt, het is dan ook MZC dat na een vrije trap van dichtbij de 1-3 scoort met nog tien minuten op de klok. De Meeuwen probeert nog druk te zetten en Kevin schiet op de lat en Alex op de paal. Kort voor het einde wordt het echter 1-4 en is de wedstrijd beslist.

De volgende plaatsingswedstrijd is tegen Apollo’69 een tegenstander die we wel vaker treffen en waar we over het algemeen weinig moeite mee hebben maar het is duidelijk dat de spieren in de benen bij de spelers van beide teams al flink wat stijver zijn geworden, het tempo wil maar niet in de wedstrijd komen. De Meeuwen valt in rustig tempo aan maar heeft in de afwerking net geen geluk, steeds zit er bij een schot net een speler of de keeper voor. Omdat Jesse goed oplet weet ook Apollo bij een enkele uitval niet te scoren. Met nog maar een paar minuten op de klok onderschept Kevin de bal bij een aanval van Apollo, Vincenzo en Jordan houden het goed breed zodat de verdedigers moeten kiezen en Kevin middendoor op het doel af kan gaan en scoren, 1-0. In de resterende minuten nog een grote kans na een goed uitgespeelde combinatie van Vincenzo en Alfaro maar het blijft 1-0.

Als laatste wedstrijd wordt er opnieuw tegen SSV’65 gespeeld om plaats 5 of 6. De wedstrijd is een kopie van de vorige, beide teams hebben niet veel energie meer en spelen in laag tempo. De Meeuwen wat meer in de aanval en aan de bal maar ook enkele scherpe uitvallen van SSV. Weer is het Kevin die het doelpunt maakt na goed voorbereidend werk van Vincenzo, 1-0. Zes minuten voor tijd voorkomt Jesse met een goede redding de gelijkmaker. Alex heeft nog een goede kans op de 2-0 op aangeven van Jordan maar scoort niet. In de slotseconden protesteert SSV bij een vrije trap voor De Meeuwen, Alfaro plaatst de bal in het lege doel maar het doelpunt wordt niet meer geteld. Een 1-0 overwinning en een goede vijfde plaats met vijf van de zes wedstrijden gewonnen Klik op onderstaande link voor de foto’s.