Afgelopen dinsdag oefende De Meeuwen in een uitwedstrijd tegen Fc Dauwedaele en uw fotograaf/verslaggever was daarbij niet aanwezig. Ten eerste leveren de slechte lichtomstandigheden over het algemeen geen goede foto’s op en ten tweede ben je vanwege het late aanvangstijdstip (20.00u) wel heel laat klaar met alles (Foto’s en verslag). Na een sterke start van Dauwendaele kwam De Meeuwen goed in het spel en werd er voor rust 2x gescoord. Vlak na rust nog een Meeuwendoelpunt bracht de stand op 3-0. Na vier wissels ingebracht te hebben zakte het bij de bezoekers ver terug en scoorde de thuisclub 3x zodat de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Dan nu over naar de oefenwedstrijd van vandaag tegen vvBevelanders. Oud Meeuwen 1 speler en trainer van het tweede elftal Pieter Roelse is daar nu voor het eerst als hoofdtrainer aan het werk. Zoals we van Pieter mogen verwachten stond er een goede organisatie en werd er druk gecoacht.

Vaste krachten Maas en Jordan ontbraken vanwege het ringrijden op Biggekerke en Milan was op vakantie. Vincent haakte op het laatste moment geblesseerd af en Erwin zullen we voorlopig (?) ook wel niet zien voetballen vanwege een knieblessure. Hieronder ziet u de beginopstelling van De Meeuwen.

Het eerste half uur leverde weinig spannende momenten op, beide teams speelden de bal wat rond maar dat leverde geen grote kansen op. Een schot van Robin na een pass van Sven en een kans voor de thuisploeg die door Jesse wordt gepakt, dat is alles. Menno krijgt wat last van zijn hamstring en laat zich vervangen door Kevin. Een paar minuten later moet Delano er af met een knieblessure en is zijn vervanger Teun, hiermee zijn de wissels opgebruikt want er zaten maar twee reserves op de bank. Na deze wissels krijgt de thuisclub een licht veldoverwicht en wat kansen maar er is, vlak voor rust, een penalty voor nodig om op voorsprong te komen. Vincenzo krijgt de bal niet goed weg en krijgt die dan vervolgens tegen zijn hand waarna de penalty goed wordt binnengeschoten, 1-0. Na de rust begint de thuisclub goed en met een fraai schot van net buiten het zestien meter gebied wordt de 2-0 binnengeschoten. Van beide ploegen volgen er wel een paar aanvallen maar de beste kansen zijn toch voor de Bevelanders maar het laatste “zetje” ontbreekt en ze weten geen derde doelpunt te scoren. Waar bij de thuisclub de organisatie goed staat zien we bij De Meeuwen dat het steeds net iets te lang duurt, dan gaat een bal eerst breed in plaats van dat er gelijk diepte wordt gezocht, Maar in het laatste kwartier van de wedstrijd zakt het bij de thuisploeg toch ook flink weg, een goed schot van Sven gaat over maar even later scoort Kevin knap na een goede pass van Sjoerd. De Meeuwen zet aan voor een slotoffensief en krijgt nog wat kansen met een vrije trap net buiten de “16”, alle spelers van de Bevelanders gaan op de doellijn staan met keeper Denni Oosse er voor en hij stopt het schot. Vlak daarna een vrije trap van Sjoerd maar nu gaat de inzet van Kevin net naast. In de counter nog een grote kans voor de thuisploeg maar de scherpe voorzet wordt door niemand aangeraakt en zo blijft de stand 2-1. Als laatste nog een kans voor de goed opkomende Gino maar zijn schot wordt gepakt door Denni. Het oefenprogramma is nu een heel eind voltooid, drie pittige bekerwedstrijden, Terneuzense Boys, Fc Axel en SVOD’22 (Oostkapelle/Domburg) zijn de opmaat naar de start van de competitie 2022-2023 op 24 september thuis tegen DBGC.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove,Sven Baas, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Wouter Duvekot, Gino Breuer, David Wattel, Delano Langezaal, Robin Dek en Menno de Nooijer en de reserves: Teun Steketee, Kevin Janse en Luciano Lorello.