Vandaag in de tweede wedstrijd van de Borsele Sloepoort Cup kwamen we RCS voor de tweede keer in korte tijd tegen. Robin maakte zijn eerste minuten in deze oefencampagne en de trainer stuurde onderstaande 4-4-2 opstelling de uitstekend bespeelbare grasmat op.

Vanaf de aftrap was het meeste balbezit voor de Zoutelandse ploeg maar de bal werd in een te laag tempo achterin rondgespeeld en in plaats van voetballend op te bouwen volgde dan te vaak een lange bal naar voren. Tot aan de 25ste minuut was het tempo “zomeravondvoetbal” en viel er weinig te beleven. Na een pass van Menno schoot Gennaro voorlangs. Kort daarna mocht RCS vrij het middenveld oversteken en werd er een goede hoge voorzet afgeleverd die van dichtbij werd binnengekopt, 1-0. Een fraaie pass van Delano kwam bij Menno maar zijn voorzet kwam net niet bij Teun omdat de RCS keeper zich op het leer stortte. In de laatste fase van de eerste helft speelde De Meeuwen zo slap dat het initiatief automatisch naar RCS ging, er werd meer op de helft van De Meeuwen gespeeld en Jesse bracht nog knap redding op een fraai schot. Ook voor De Meeuwen nog een paar schietkansen maar Robin schoot op een tegenstander en Delano schoot over. Kort voor rust een reuzenkans voor RCS om de score te verdubbelen maar in plaats van de bal simpel binnen te koppen kreeg de speler de bal op zijn knie en ging die over. In de tegenstoot kwam de bal bij Robin terecht, die bleef goed kijken tot Menno helemaal vrij liep, speelde de bal en Menno scoorde de 1-1. Teun en Robin werden in de rust gewisseld en Kevin en Jordan waren de vervangers, de laatste speler is in de voorbereiding al goed in vorm en het tempo bij De Meeuwen lag dan ook gelijk een stuk hoger. Voetballend gezien was het eerste deel van de tweede helft de beste fase van De Meeuwen. Een eerste kans was voor Menno die op volle snelheid op de keeper af mocht maar van schuin voor de goal schoot hij op de keeper. Even later schoot hij wel raak, Een goede pass van Maas werd gecontroleerd door Kevin, die speelde goed in op Menno die zijn tweede doelpunt van de middag maakte. Ook voor RCS nog een kans, ze mochten met een paar spelers richting Meeuwendoel maar Vincenzo stapte goed in en onderbrak de aanval. Na zo’n twintig minuten spelen zagen we weer eens een echte “Kevingoal”, de bal aannemen, draaien en met een fraaie boog verdween de bal in de verre hoek, 3-1. Vincenzo en Niels gingen er uit en David en Sven kwamen er voor in de plaats. voor de nog 16 jarige Sven de eerste speelminuten in het eerste van De Meeuwen. RCS schoof een extra man door en zo kwam er meer druk op De Meeuwen te staan maar er was een “kadootje” voor nodig om de aansluitingstreffer te maken, 3-2. Vincent kwam er nog in voor Gennaro en die deed nog even mee bij RCS toen ze met tien man kwamen te staan vanwege kramp. RCS probeerde de gelijkmaker te forceren en een hard schot van Milan werd door de keeper gekeerd maar er werd niet meer gescoord zodat de stand 2-3 bleef.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Sjoerd Melis, Milan Feleus, Teun Steketee, Menno de Nooijer, Robin Dek en de reserves: Jordan Francke, Kevin Janse, David Wattel, Vincent Heeren en Sven Baas.