Vandaag de uitwedstrijd naar Honselersdijk met onderweg steeds regen, eenmaal op het sportpark aangekomen scheen de zon en de hele wedstrijd kon onder goede omstandigheden worden afgewerkt. Wel stond er op het zeer kort gemaaide veld plaatselijk nog wat water en was het op sommige plaatsen erg glad. Delano en Erwin waren weer hersteld van hun blessures en mochten aan de wedstrijd beginnen, Robin had een training gemist en stond reserve waardoor Yannick (M) in de aanval stond geposteerd, het leverde onderstaande opstelling op:

Na eerst wat balbezit voor de thuisploeg was het De Meeuwen dat ten aanval trok, een goede pass van Delano op Menno, die zette voor maar Yannick (M) kon, met een sliding, net niet goed genoeg bij de bal om zijn voet er achter te krijgen en op doel te schieten. Daarna nog een paar mooie aanvallen die eindigden bij Menno, zijn eerste schot ging via de keeper over. Ook zijn tweede schot ging over, hij kreeg de bal via een goed lopende combinatie tussen Jordan en Delano. Tussendoor ook nog een aanval van Honselersdijk maar dat leverde niks op, de daarop volgende kans was weer voor de ploeg uit Zoutelande. Delano stuurde Menno goed diep maar die kwam iets teveel naar de buitenkant uit en zijn schot ging voorlangs. Zo had De Meeuwen een kwartier goed voetbal achter de rug maar het leverde niks op. In de negentiende minuut een corner voor de thuisploeg, de bal leek voorlangs weg te draaien maar werd toch nog binnengeschoten door een vrijstaande speler. In de resterende minuten van de tweede helft had De Meeuwen vanaf dat moment weinig meer in te brengen, de thuisploeg voetbalde erg makkelijk en kon vrijuit aanvallen. Op linksvoor hadden ze een nummmer 9 rondlopen die erg makkelijk passeerde en verschillende goede voorzetten afleverde. Vanuit een corner bracht Maas eerst nog redding op de lijn maar de bal belandde bij een tegenstander die van afstand vlak langs de paal binnenschoot. Bij de Meeuwen veel balverlies en foute passes, ook over korte afstand. Milan redde in deze fase nog twee keer goed zodat geen verdere schade werd opgelopen. Tegen het einde van de eerste helft nog een opleving, op aangeven van Maas kon Menno op doel schieten maar hij raakte de bal niet goed en het schot was dan ook niet hard genoeg om de keeper te verrassen. Er was een flink aantal supporters meegereisd en ik denk dat weinigen hoop hadden op een goede tweede helft maar dat liep anders. De thuisploeg nam het te makkelijk op en De Meeuwen startte met zeer goed spel. Wat in de eerste helft niet lukte ging nu wel, de bal werd soepel en snel van speler naar speler getikt. De eerste aanval was een goed lopende combinatie tussen Maas en Jordan maar de laatste wist met zijn voorzet geen medespeler te bereiken waardoor een echte kans uitbleef. Even later was het dan toch raak, het was evenals vorige week aanvoerder Vincenzo die de bal raak kopte uit een corner van Martijn. De Meeuwen zette door maar een schot van Menno en een kopbal van Delano richting kruising, na een voorzet van Martijn, konden door de keeper worden gepakt. De Meeuwen hield de druk goed vast en dat leverde weer een corner op die door Martijn werd genomen, Erwin en Jordan liepen elkaar echter in de weg zodat Jordan van dichtbij niet goed kon inkoppen en de bal kon worden weg gewerkt. Na bijna een half uur goed spel van De Meeuwen leverde Maas, in de achterhoede, de bal erg simpel in bij een tegenstander. die speelde een vrijstaande speler aan op het middenveld. Zijn afstandsschot leek houdbaar maar daalde opeens erg sterk zodat Milan zich verkeek, 3-1 en de wedstrijd gespeeld. De Meeuwen probeerde het nog maar het geloof was er uit, het leverde nog een schot op van Menno na een goede pass van Jordan. Er werd meer risico genomen en dat leverde ook wat kansen op voor de thuisploeg maar Milan redde twee maal goed. Na 35 minuten spelen werden Yannick (vd W) en Erwin vervangen door Robin en Gennaro. Even later soleerde de nummer 9 weer eens langs drie spelers en scoorde de 4-1. Vlak voor tijd kwam Stijn er nog in voor Martijn. Klik op onderstaande link voor de foto’s

Fotoalbum svHonselersdijk-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Milan Tevel, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Yannick van de Woestijne, Delano Langezaal, Jordan Francke, Alfaro Pentury, Yannick Melis en Menno de Nooijer en de reserves: Robin Dek, Gennaro Eikenhout en Stijn Luteijn.