De Meeuwen gaat vandaag voor de laatste wedstrijd van het seizoen naar Dinteloord voor de wedstrijd tegen Prinsenland. Kunnen de spelers zich op deze warme zaterdagmiddag nog een keer opladen voor de wedstrijd of is het hoofd al bij de Raaijberg? De thuisclub heeft nog wat om voor te spelen, ze willen de nacompetitie proberen te ontlopen. Maar zelfs bij winst zijn ze nog afhankelijk van de andere uitslagen. Robin en Pim beschouwden na hun blessures het voetbal seizoen als gesloten, Sjoerd Melis stond wel op de lijst maar was helaas ziek. Daarom op de reservebank Jari, Stefano en Ruud als reserve keper. Ook Ricardo was weer fit genoeg om wat minuten te maken maar begon op de bank. Het leverde onderstaande opstelling op:

Vincenzo die vorige week geblesseerd uitviel mocht kijken hoelang hij het volhield maar met het vandaag gespeelde tempo leverde dat geen problemen op. Het was een zomerse dag en het tempo waarin werd gespeeld was dat van zomeravondvoetbal. Vooral de spelers op het middenveld hadden veel ruimte, konden rustig de bal aannemen en eens kijken waarheen die te spelen. Na zo’n tien minuten spelen het eerste kansje voor de thuisclub, een kopbal na een corner. Enkele minuten later probeerde Menno op doel te schieten maar het werd een vuurpijl. De hoge bal werd door de keeper gevangen en tegelijkertijd door Jordan gekopt. Terwijl iedereen stond te wachten of de scheidsrechter zou gaan fluiten dacht Jordan: “Ik schiet hem toch maar ff binnen”. Toen floot de scheidsrechter wel, namelijk voor het doelpunt, 0-1. Ondanks het lage tempo van de wedstrijd was het toch de ploeg uit Zoutelande die het spel dicteerde. Als de ploeg even druk zette of het tempo verhoogde was Prinsenland snel gezien. Toch was het Prinsenland dat na vijfentwintig minuten spelen de beste kans had. De bal werd scherp voorgezet en kwam bij een vrijstaande speler op nog geen meter voor het doel. Toch wist die speler niet te scoren en ging de bal via Jesse naast het doel. Zo’n vijf minuten later was het dan toch raak, geklungel na rondspelen in de meeuwenverdediging leverde Prinsenland balbezit op. De bal werd ingeleverd bij de volledig vrijstaande spits die de bal beheerst binnen schoof, 1-1. In de laatste minuten van de eerse helft nog een paar mooie Meeuwenaanvallen, Maas had alle tijd en ruimte om de bal voor te zetten en hij deed dit dan ook goed, Menno kopte de bal maar die ging via de keeper over. Over de tweede helft valt weinig te melden, het tempo lag nog iets lager dan in de eerste helft. De bal werd lekker een beetje rondgespeeld maar er werd niet echt druk gezet. Na de drinkpauze halverwege de tweede helft kwam Ricardo er in voor Vincenzo en nam ook zijn aanvoerdersband over. Jari kwam er in voor Jordi en hij maakte daarmee zijn debuut voor Meeuwen 1. Jari ging op de positie van Mark spelen en die zakte een linie terug. Met nog een minuut of tien op de klok kreeg Prinsenland een vrije trap net buiten het strafschop gebied bijna helemaal tegen de achterlijn aan. Met een bekeken schuiver werd de bal in het doel geschoten en was de voorsprong voor de thuisclub daar, 2-1. Ook stefano mocht zijn debuut nog maken voor Meeuwen 1, hij verving Mark. Voor beide ploegen volgden er nog wat aanvallen maar in de stand kwam geen verandering meer.

Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Alfaro Pentury, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Delano Langezaal, Jordan Francke, Mark Roelse, Jordi Hamelink, Menno de Nooijer.

Ricardo Bambagt, Jari Tevel, Stefano Bambagt en Ruud Verbeek als reserve keeper.