Vorige week op een mooie manier kampioen geworden, hoe moet je je dan de resterende wedstrijden nog motiveren? Tegen Oostkapelle zou dat geen probleem moeten zijn, na de 4-0 nederlaag eerder dit jaar hebben de Meeuwen spelers tegen deze ploeg nog wat recht te zetten. Ook kunnen ze laten zien iets geleerd te hebben van de speelwijze van Oostkapelle want waarschijnlijk ga je dat volgend seizoen, een klasse hoger, vaker meemaken. Dat je zelf het balbezit hebt en de aanval zoekt maar de tegenstander scoort als je een fout maakt. In de opstelling was er in vergelijking met vorige week één wijziging, Mark mocht in de basis starten in de plaats van Yannick.

Bij aanvang van de wedstrijd weer een mooie sfeer rond het veld met spandoeken en vuurwerk, tegenstander Oostkapelle vormde een erehaag voor de kampioen die het veld op kwam. Op de pupil van de week maakte dit weinig indruk want na een dubbele schaar werkte hij vol zelfvertrouwen af. Of de thuisploeg wel scherp was daaraan hoefde niet lang getwijfeld want de wedstrijd begon van beide kanten scherp en in hoog tempo. Al na vijf minuten spelen was het voor de ploeg uit Zoutelande raak. Alfaro gaf de bal op Menno, die speelde de bal hoog over de breedte van het veld naar Robin, die met links uithaalde en de bal bij de verste paal binnenschoot. Oostkapelle liet zich niet ontmoedigen en trok met goed voetbal ten aanval, ze troffen daarbij eerst de lat en daarna de paal. De bal stuitte via de paal het veld weer in waarna die ver werd weggewerkt door Martijn, precies in de voeten bij Robin. Die trok op richting doel en was daarbij niet zelfzuchtig maar bewaarde het overzicht. Hij speelde Menno aan die bij de tweede paal stond en die werkte koelbloedig af, 2-0. Na twintig minuten spelen liep aanvoerder Vincenzo een hamstring blessure op, hij moest het veld verlaten en werd vervangen door Yannick. Alfaro nam de plaats van Vincenzo in en Yannick ging op het middenveld spelen. Het tempo van de wedstrijd was inmiddels wel iets gezakt maar het bleef een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken met twee ploegen die de aanval zochten. Veel grote kansen leverde dat niet meer op, nog wel een goed schot van Menno en vlak voor rust verspeelden Alfaro en Mark ter hoogte van de middenlijn slordig de bal. Een speler van Oostkapelle mocht op het doel af maar Jesse voorkwam met een knappe redding de tegentreffer. In de rust bleef Jordan achter in de kleedkamer, zijn vervanger was Pim. Na zo’n tien minuten spelen had Menno de 3-0 op zijn schoen op goed aangeven van Delano, alleen voor de keeper kreeg hij de bal echter niet in maar naast het doel. Met nog vijfentwintig minuten op de klok moest ook Pim zich laten vervangen en kwam Sjoerd het veld in. Het spel werd slordiger bij de thuisclub en Oostkapelle zette nog eens extra aan waarbij De Meeuwen op eigen helt werd vastgezet. Dat had uiteindelijk ook resultaat, met nog een kwartier op de klok kopte een Oostkapelle speler van dichtbij raak. Oostkapelle rook zijn kans en wilde doordrukken maar bij een uitval kwam de bal terecht bij Robin, die gaf de bal op maat op Sjoerd en die schoot de bal netjes kruislings binnen, 3-1. Voor Sjoerd zijn eerste officiële doelpunt in een competitie wedstrijd voor De Meeuwen 1, dat doelpunt viel precies op tijd voor de ploeg uit Zoutelande. Oostkapelle bleef voetballen en kreeg nog een paar kansen maar het vizier stond vandaag niet op scherp. In de slotminuten was het Menno die de eindstand op 4-1 bepaalde. Hij mocht alleen op de keeper af op aangeven van Delano en schoot weer zeer precies raak. De 4-1 doet geen recht aan het zeer goede spel van Oostkapelle en was daarmee een “tegenhanger” van de eerder in Oostkapelle gespeelde wedstrijd toen De Meeuwen best goed voetbal liet zien maar toch met 4-0 van het veld af ging. De toeschouwers hadden een mooie en sportieve wedstrijd gezien met goed voetbal van beide ploegen. Mochten de Meeuwenspelers zich afvragen waar volgende week nog voor gespeeld moet worden dan is het toch voor onderstaand spandoek. Het hangt op sinds de wedstrijd tegen SSV’65 en sindsdien werden alle wedstrijden gewonnen. Volgens welingelichte bronnen hangt het spandoek ook volgende week op bij de wedstrijd tegen Prinsenland……

Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Yannick Melis, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Delano Langezaal, Robin Dek, Menno de Nooijer.

Pim Francke, Mark Roelse, Sjoerd Melis, Milan Tevel en Ruud Verbeek.