Zoutelande Nieuws

Begin november wordt in Zoutelande herdacht dat het dorp op 2 november is bevrijd van de Duitse bezetter. (Klik op een afbeelding voor een vergroting)

Op vrijdagmiddag was er opnieuw een herdenking op de oude begraafplaats bij het graf van A.P. MacLeod, bijzonder nu, voor het eerst, in aanwezigheid van zijn zoon Colin. Ook weer met medewerking van groep 7 en 8 van Kindcentrum ‘T Paalhoofd en Wings to Victory die zorgden voor een mooie fly-over van vier oude toestellen. Klik op onderstaande link voor de foto’s.
 
 

Op vrijdag 2 november is in de Catharinakerk herdacht dat Zoutelande 74 jaar geleden van de Duitse bezetter is bevrijd. Medewerking werd verleend door Christelijke Muziekvereniging Luctor et Emergo en groep 7 en 8 van Kindcentrum ’t Paalhoofd. Bijzonder deze keer was de aanwezigheid van een zoon van A.P. Macleod, de Flying Officer die op de oude begraafplaats van Zoutelande begraven ligt.
 
De opening werd gedaan door Marina van der Giessen, directeur van kindcentrum ’t Paalhoofd gevolgd door een toespraak van de burgemeester van de Gemeente Veere, Rob van der Zwaag. Gedichten werden voorgedragen door leerlingen en de bijbellezing werd verzorgd door Jos Boot en Rogier Koppejan.
De namen van alle gesneuvelde militairen, “Roll of Honour, werd voorgelezen door Tony Winslade, zoon van een militair van het 48RMC. Kinderen van de basisschool lazen de namen voor van omgekomen dorpsbewoners. De Last Post werd gespeeld waarna één minuut stilte volgde. Na het Wilhelmus te hebben gezongen en een dankwoord door de schoolkinderen volgde er een krans- en bloemlegging buiten bij het vernieuwde monument. Klik op de link hieronder om de foto’s te bekijken.

 

 

De eerste herdenking was op de oude begraafplaats met medewerking van de Unie van Veteranen en de kinderen van groep 7 en 8 van Kindcentrum Het Paalhoofd uit Zoutelande. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Herdenking Bevrijding Zoutelande op de oude begraafplaats (1)