Voor beide onderin spelende ploegen waren de belangen groot maar voor de thuisploeg zou verlies het missen van de aansluiting met de onderste ploegen betekenen. Aanvoerder Vincenzo moest vanaf de zijlijn toekijken, tijdens de training had hij een knie in zijn bovenbeen gekregen en hij kon niet spelen, zijn vervanger was Stijn. Van het keepersfront ook goed nieuws, Jesse kan weer spelen en stond onder de lat bij het tweede. Trainer Daan Eikenhout stuurde onderstaande opstelling het veld in:

Bij het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat er bij beide partijen een flinke dosis spanning op de wedstrijd stond. Er werd nogal makkelijk balverlies geleden maar dat leverde ook een paar kansjes op. Zo moest Milan al gelijk optreden bij een kans van Heinenoord en kreeg Menno een schietkans aan de andere kant. Gelijk daarop een gevaarlijke, vlak voor het doel wegdraaiende, vrije trap van Heinenoord en dat alles in de eerste paar minuten. Vooral Maas had een lastige start maar hij herstelde zich goed en speelde verder een prima wedstrijd. In de volgende fase was het de thuisploeg die een paar goede aanvallen liet zien, waaronder een gevaarlijk schot van Delano op aangeven van Menno. Om beurten trokken de ploegen ten aanval, Heinenoord had weer een gevaarlijke vrije trap die ternauwernood tot corner kon worden verwerkt, de inzet uit die corner werd goed weggewerkt door Yannick (v/d W). Menno is het aanspeelpunt van voren, hij is moeilijk van de bal te krijgen en heeft vaak een goede actie in huis. Dat leverde na een half uur spelen een kans voor hemzelf op en daarna na zijn voorzet ook een mogelijkheid voor Robin, die kopte goed in maar de bal werd gepakt door de keeper. De laatste tien minuten voor rust kwam het betere voetbal van Heinenoord en dat leverde nog een paar kansjes op maar geen doelpunt. Zo moest Milan zich nog strekken naar een hoge bal die net onder de lat viel en hij kon die met moeite tot corner tikken. Vlak voor rust leek Heinenoord zelfs te gaan scoren, een schot leek zo voorbij de keeper het doel in te vliegen maar het was Martijn die op de lijn koppend redding bracht, zo werd de rust met een 0-0 stand bereikt. Na de rust een goed begin van De Meeuwen, Heinenoord werd vastgezet op de eigen helft en kwam er niet aan te pas. Na een kwartier spelen was het Robin die fraai raak kopte uit een corner van Martijn, 1-0. Daarna volgde een fase waarin de thuisploeg met veel vertrouwen speelde, de wedstrijd speelde zich af op de helft van Heinenoord maar dat leverde geen hele grote kansen op en de stand bleef dan ook 1-0. Een half uur na rust werd Jordan vervangen door Alfaro. Ook Heinenoord wisselde twee spelers en al snel werd duidelijk dat ze in het laatste kwartier nog wilden proberen om een punt te halen. De druk op de Meeuwen verdediging werd groot en nu speelde het voetbal zich voornamelijk op de helft van de thuisploeg af, Martijn en Milan brachten bij penibele situaties wederom redding en ondanks grote druk scoorde Heinenoord niet. Even leek het er op dat de gelijkmaker werd binnengeschoten maar via binnenkant paal en keeper Milan werd het een corner. Vlak voor het einde werd Menno diep gestuurd en mocht hij op de keeper af, hij plaatste de bal goed in het doel, 2-0. De wedstrijd leek gespeeld maar Heinenoord gaf niet op, ze zetten toch nog aan voor een slotoffensief en scoorden vlak voor tijd nog de 2-1. Nog eenmaal daarna mochten ze ten aanval maar dat leverde geen doelpunt op, De Meeuwen streed voor de punten en op basis van inzet werden de drie punten in Zoutelande gehouden. Een mooie overwinning!!

Fotoalbum De Meeuwen-Heinenoord

Voor De Meeuwen: Milan Tevel, Martijn Houterman. Maas Boogaard, Stijn Luteijn, Erwin Huibregtse, Delano Langezaal, Yannick van de Woestijne, Jordan Francke, Yannick Melis, Robin Dek en Menno de Nooijer. Reserves: Gennaro Eikenhout, Alfaro Pentury, Jordi Hamelink en keeper Youri Meijer.