Sport

De tegenstander van vandaag staat op de 13de plaats en de teams die bij De Meeuwen in de buurt op de ranglijst staan treffen bijna allemaal een zware tegenstander dus bij een gunstige uitslag kunnen er goede zaken worden gedaan. In de opstelling van vandaag toch enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week. zo stond Niels links- en Nout rechtsback en Gennaro was doorgeschoven naar het middenveld. Sjoerd was afwezig en Sven was juist weer terug en daardoor stond de laatste linkshalf. Ook de invulling op het veld was anders, er werd in een 4-3-3 systeem gespeeld zoals hieronder is te zien.

De Meeuwenspelers hadden duidelijk geen zin in een zelfde start als vorige week want er werd zeer fel gestart en ze zaten kort op de bal en de tegenstander. Toch was het de thuisploeg die de eerste aanvallen produceerde en dat leverde ook twee corners op maar daaruit kwamen geen noemenswaardige kansen. Halverwege de helft van Axel mocht Menno een vrije trap nemen en hij bracht de bal hoog voor. De bal bleef na wat gerommel net buiten het doelgebied liggen en Robin profiteerde en prikte raak, 1-0. Zo had De Meeuwen na vijf minuten spelen de gewenste goede start te pakken. Beide ploegen vielen beurtelings aan maar bij De Meeuwen was het spel toch net iets beter verzorgd. Na goed doorzetten van uitblinker Jordan, hij was “all over the field”, dacht Menno de 0-2 te scoren maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de daarop volgende fase kwam de thuisploeg meer opzetten en ze hadden een paar goede aanvallen over hun linker flank. Uit één van die voorzetten werd de bal van net buiten de “16” in de kruising geschoten waardoor Jesse kansloos was, 1-1. Jordan zorgde voor een hachelijke situatie door in een vol strafschopgebied de bal snoeihard op de lat van het eigen doel te schieten. Even later kwam hij aan de andere kant van het veld in een kansrijke positie maar hij had voor zijn schot net iets te veel tijd nodig en zo kon een tegenstander nog net zijn voet er voor steken. Met de rust in zicht leek de thee te worden gehaald met een gelijke stand maar dat pakte anders uit. Weer was het een goed doorjagende Jordan die de bal tot bij Menno kreeg en zijn harde schot verdween net onder de lat, 1-2. Na de thee volgeden eerst een paar aanvallen van de bezoekers maar daarna nam Fc Axel het heft in handen, de Meeuwenverdediging werd zwaar onder druk gezet. In een overvol strafschopgebied bleef de bal hangen en verschillende Axelspelers stonden klaar om af te drukken maar er stond een speler van de thuisploeg buitenspel en zo werd de Meeuwen behoed voor de gelijkmaker. Zo wisselde het spelbeeld steeds want daarna was het weer De Meeuwen met een paar goede kansen. Een geplaatste bal van Menno werd maar net voor de doellijn weggehaald en een kopbal van zeer kort voor het doel van Maas, na een corner van Jordan, werd ook net voor de lijn gekeerd.

Met een enkelblessure moest Menno het veld verlaten en zijn vervanger was Wessel. De thuisploeg schakelde een tandje bij en de bezoekers hadden daarop geen antwoord. Alle ballen kwamen bij de “blauwhemden” terecht en De Meeuwen kwam flink in de verdrukking en het uitverdedigen ging erg moeizaam. Toch had Axel nog de hulp van de Meeuwenverdediging nodig om te scoren. In plaats van naar voren weg te werken speelde Vincenzo de bal van heel dicht bij op Jesse terug, die kon niet goed uithalen en speelde de bal in de voeten van een Axelspeler die raak schoot, 2-2. Pim en Wouter kwamen in het veld als vervanger van Nout en Robin. De laatste had hard gewerkt en op inzet veel storend werk verricht, soms tot ver op eigen helft. In de slotfase nog een goede kans op de winnende treffer, Jordan speelde goed in op de vrijstaande Pim maar zijn schot werd gepakt door de keeper en zo bleef het 2-2. De thuisclub schiet waarschijnlijk weinig op met het punt maar ook voor de bezoekers is het te weinig. De Meeuwen steeg wel een plaatsje in het klassement (van 11 naar 10) maar om de veilige achtste plaats te halen zal er toch een paar keer een driepunter moeten worden gehaald.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Nout de Waele, Sven Baas, Milan Feleus, Gennaro Eikenhout, Jordan Francke, Menno de Nooijer en Robin Dek en de reserves: Wouter Duvekot, Wessel van der Stel, Pim Francke en Jur Brasser.

Klik HIER voor de foto’s.