Het eerste elftal van De Meeuwen moet steeds dieper de reserves aanspreken, het aantal geblesseerden loopt op en hoewel de invallers hun best doen valt dit op het veld terug te zien. Vandaag moest er gespeeld worden zonder Milan, die was ziek, en vlak voor de wedstrijd haakte ook Nout geblesseerd af. Wouter ging daarom rechtsback spelen. De niet helemaal fitte Vincenzo werd doorgeschoven naar het middenveld en Jur nam zijn positie over centraal in de achterhoede.

Na drie regenachtige dagen kon het publiek op sportpark “D’n Hooghe Hilt” vanmiddag genieten van het zonnetje en ook de anders wel eens aanwezige wind was vandaag afwezig, Prima omstandigheden voor een partij voetbal. Na een wat voorzichtig begin van beide ploegen werd dan toch de aanval gezocht. Robin kopte een bal goed door en dat bracht Jordan alleen voor de keeper maar van schuin voor het doel ging zijn schot over. Gelijk daarop een aanval van de bezoekers over hun linkerkant, de voorzet kwam terecht bij een volledig vrijstaande aanvaller maar die kreeg de bal niet in het doel. Snel werd er weer omgeschakeld en werd het veld overgestoken richting Walcherendoel. Weer was het Jordan die goed doorzette maar nu ging zijn schot voorlangs. Zo golfde het spel heen en weer maar het leverde nog geen doelpunten op. In het verloop van de eerste helft kregen de bezoekers wel steeds meer grip en overwicht op het middenveld. Tien minuten voor de rust werd een goed door Jordan genomen corner door Robin over het doel gekopt. In de daarop volgende aanval was het voor de bezoekers wel raak, Gennaro verspeelde de bal en die verdween in de bovenhoek, 0-1. Dat werd ook de ruststand en daarover had de thuisploeg niks te klagen want in de korte tijd tot de thee had svWalcheren nog twee prima mogelijkheden om de score hoger op te laten lopen. De eerste kans werd door een goede redding van Jesse geëlimineerd en de tweede mogelijkheid werd voorlangs het doel geschoten. Niels was in de eerste helft geblesseerd geraakt en hij werd vervangen door Sjoerd die op het middenveld ging spelen met Sven op de plaats van Niels. In de tweede helft had de thuisploeg niks meer in te brengen, bijna alle ballen waren voor de spelers van Walcheren. Ze hadden het middenveld geheel in handen met steeds bewegende en vrijlopende spelers en ook over de flanken werden de Meeuwenverdedigers steeds voorbij gelopen. Dat leverde na zo’n tien minuten spelen in de tweede helft na een goed uitgevoerde aanval de 0-2 op. Even later kreeg sv Walcheren een goede mogelijkheid om de score verder uit te breiden want de scheidsrechter floot voor een penalty maar die werd door Jesse gepakt. Voetballend zat er bij De Meeuwen geen opbouw meer in, van achteruit werd steeds de lange bal naar voren gespeeld maar de aanvallers konden daar weinig mee, de bal kwam over het algemeen bij een tegenstander terecht. Hoe verder de tweede helft vorderde des te minder kwamen de Meeuwenspelers aan de bal en de thuisploeg werd aan alle kanten voorbij gelopen. Oud topscorer Martijn Houterman, hij maakt negentien doelpunten in het kampioensjaar 2012-2013, kwam nog in het veld en Wouter werd er afgehaald. Tien minuten voor het einde ging de wedstrijd definitief in het slot met  een derde doelpunt voor de bezoekers. De thuisploeg probeerde er toch nog wat van te maken en dat leverde nog een paar aanvallen op. Martijn pakte de bal af en speelde die op Menno en die scoorde de 1-3. In de korte tijd die restte was er nog een kans voor Vincenzo maar die kon niet tot een goed schot komen. Bij de daarop volgende tegenaanval lag het achterin bij De Meeuwen helemaal open en werd er met een goed uitgespeelde Walcheren aanval 1-4 van gemaakt wat ook de eindstand was. De Meeuwenploeg loopt op het tandvlees en de rek lijkt er uit en het halen van de veilige achtste plaats lijkt dan ook een zeer lastige opgave, zeker gezien het zware programma wat de Zoutelandse ploeg in het vooruitzicht heeft.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Jur Brasser, Wouter Duvekot, Sven Baas, Vincenzo Lorello, Robin Dek, Gennaro Eikenhout, Jordan Francke en Menno de Nooijer en de reserves: sjoerd Melis, Martijn Houterman Vincent Heeren en Milan Tevel.