Vandaag de eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2019-2020 op het programma met als tegenstander MZC’11 uit Zierikzee. Vanwege de uitstekende eerste helft van vorige week koos Adriaan Nieuwenhuise voor de zelfde beginopstelling als in de wedstrijd tegen svWippolder, hieronder ziet u de namen.

Waar komt het goede voetbal bij De Meeuwen opeens vandaan? Natuurlijk hebben verschillende spelers door het voetballen in de 1ste klasse vorig seizoen een hogere handelingssnelheid maar beslissend lijkt toch de zet van de Meeuwentrainer om Maas door te schuiven naar het middenveld. Samen met Yannick (v/d W) en Delano centraal er voor staat er een uitgebalanceerd middenveld met een groot conditioneel en voetballend vermogen. Maas zou het spel nog meer naar zich toe mogen trekken al voert hij soms een actie nog te ver door en moet hij eerder afspelen. Ondanks de loftuitingen kon het goede spel van vorige week nog niet direct op de mat worden gelegd. Na een voorzichtig begin van beide ploegen was het de tegenstander uit Zierikzee die de eerste aanvallen liet noteren met eerst een corner met daarop een schietkans maar het leverde geen al te grote problemen op voor Jesse. Het was MZC dat beter aan de bal was en daaruit volgde in de tiende minuut weer een goede schietkans maar ook deze was een prooi voor Jesse. In de aanvalslinie van De Meeuwen was wat minder beweging maar ze werden ook niet zuiver aangespeeld, dat leverde dan balverlies op waardoor de thuisploeg niet of nauwelijks aan aanvallen toe kwam. Vanaf de twintigste minuut ging het opeens wat beter lopen bij De Meeuwen, de aanvallers werden beter gevonden en er werd goed over de zijkanten gespeeld. Dat leverde snel een doelpunt op want twee minuten later was het al raak, een voorzet van Delano werd door Dennis van dichtbij binnen geschoten, 1-0. Weer twee minuten later was het opnieuw raak, Jordan liep goed door op een diepe bal en werd onreglementair gestuit door de keeper. Scheidsrechter de Pater gaf een penalty die goed werd benut door Robin, 2-0. Vlak voor rust moest Jesse nog redding brengen op een hard schot van een MZC speler maar De Meeuwen mocht met een 2-0 voorsprong richting thee. Aan het begin van de tweede helft ligt het tempo al wat lager maar de thuisploeg heeft wel het betere van het spel. Jordi verlaat het veld en Max komt er in.  In de 65ste minuut gaat Delano goed door op links zijn voorzet/schot wordt door een MZC speler in het eigen doel gewerkt, 3-0. Daarna zakt het tempo nog verder terug waardoor de ploeg uit Zierikzee mogelijkheden krijgt om ten aanval te trekken. Ze krijgen twee vrije trappen vanaf hun linker kant die voor gevaar zorgen maar geen doelpunt. Even later is het met een mooi uitgevoerde aanval echter wel raak en staat het 3-1. Dan in een kopduel komen de hoofden van twee spelers tegen elkaar en blijft de MZC speler liggen, het is wachten op de ambulance en het spel ligt zo’n 25 minuten stil. Hopelijk valt de blessure mee en de MZC speler wordt een spoedig herstel toegewenst. Tijdens deze rustperiode gaat Robin er uit en komt Yannick (M) er in. MZC, dat al drie keer heeft gewisseld, moet met tien man verder. Het restant van de wedstrijd heeft dan ook niet veel meer om het lijf, voor de thuisclub hoeft het niet meer en de bezoekers kunnen niet meer. Delano verlaat het veld en zijn vervanger is Martijn. Na een mooie pass van Menno is het Yannick (M) die de eindstand van 4-1 op het scorebord zet en een laatste redding van Jesse zorgt er voor dat het ook zo blijft. Het liep vandaag niet zo soepel als vorige week maar vanuit een ijzersterk middenveld werd toch de verdiende overwinning behaald. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum De Meeuwen-MZC’11

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Dennis Tukker, Vincenzo Lorello, Mike van Schaardenburg, Jordi Hamelink, Yannick van de Woestijne, Delano Langezaal, Maas Boogaard, Menno de Nooijer, Robin Dek, Jordan Francke en de reserves Yannick Melis, Max Dagevos en martijn Houterman.