Nog voor de competitie 2022-2023 gaat beginnen heeft de eerste selectie van De Meeuwen al een paar flinke tegenslagen te verwerken en dat geldt natuurlijk ook voor de spelers zelf. Erwin en Delano hebben beiden een zware knieblessure opgelopen en zullen een operatie moeten ondergaan en daarop volgend een lange revalidatie periode. Voor Erwin betekent dit dat hij zijn voetbalschoenen voorlopig in de kast opbergt en als hij nog gaat voetballen zal het zeker niet meer in Meeuwen 1 of 2 zijn. We verliezen in Erwin een ijzersterke verdediger die ook goed kon koppen. Ook Delano moet onder het mes en zal daarna lange tijd nodig hebben voor herstel zodat hij waarschijnlijk de komende competitie niet zal spelen. Een zware aderlating voor Meeuwen 1, ze zullen het moeten stellen zonder de verbindingsman tussen verdediging en aanval die altijd sterk aan de bal is en een belangrijke spelbepaler is. Over naar de bekerwedstrijd van vandaag tegen Fc Axel, hieronder ziet u de opstelling.

Een openingsfase met voor beide ploegen balbezit en geen echte grote kansen. Na een kwartier spelen trekken de bezoekers het initiatief meer naar zich toe en De Meeuwen wordt terug gedrongen in de verdediging. Na een corner van Fc Axel krijgt de thuisploeg de bal niet weggewerkt en die wordt binnen geschoten, 0-1. Fc Axel speelt beter en sneller maar toch krijgt De Meeuwen een paar kansjes, zo is er een goede kans voor Teun maar die stuit op de keeper. Even later is het Teun die een hog ebal van Maas doorkopt en daarmee Gennaro alleen voor de keeper zet, die scoort beheerst en zo staat het 1-1. In de rust worden Robin, Sjoerd en Vincenzo gewisseld, de laatste twee met een lichte blessure. Menno, Wouter en David zijn de vervangers. Menno trapt het gaspedaal maar eens flink in en de tegenstander komt gelijk meer onder druk te staan en ze komen bijna niet meer van de eigen helft af. Een scherpe voorzet van Menno kan door Jordan niet worden afgewerkt en zo blijft het nog gelijk. Minder balbezit voor de bezoekers maar ze hebben nog wel een paar scherpe uitvallen, zo koppen ze in de twintigste minuut op de lat. Gino komt er in voor Teun. Op een goed schot van Fc Axel redt Jesse knap met een fraaie duik. De slotfase van de wedstrijd is volledig voor de thuisploeg. Eerst schiet Menno op de keeper en in de rebound schiet Gino op de lat en een paar minuten later schiet Milan op de keeper en Menno op de lat. Kansen te over maar nog geen doelpunt. Uiteindelijk schiet Menno de 2-1 binnen na een goede voorzet vanaf links door Gino die zeer goed inviel. In de slotminuten van de wedstrijd nog twee doelpunten van Kevin, eerst werkt hij een voorzet van Gennaro lekker af en de 4-1 schiet hij mooi in de hoek na een voorzet van Menno. Verder ook een goede partij van verdediger Niels die steeds goed voor zijn man kwam.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Milan Feleus, Sjoerd Melis, Teun Steketee, Kevin Janse, Jordan Francke, Gennaro Eikenhout en Robin Dek en de reserves: Menno de Nooijer, Wouter Duvekot, David Wattel en Gino Breuer.

Voor het maken van foto’s is de verlichting rond een voetbalveld over het algemeen te zwak en de kwaliteit van de foto’s is dan ook niet zoals gebruikelijk. Klik HIER voor de foto’s.