Sport

Het einde van de competitie nadert, voor de koploper staat er een zwaar programma op de rol. In de laatste vijf wedstrijden zal er gespeeld moeten worden tegen de nummers 2 t/m 5. Maar ook voor de huidige nummer twee wordt het niet eenvoudig, Waar De Meeuwen tot eind mei vijf wedstrijden heeft te spelen moet Oostkapelle er in diezelfde periode zeven afwerken. Axel, de tegenstander van vandaag, staat op de derde plaats. Elf punten achter De Meeuwen en één wedstrijd minder gespeeld. Opmerkelijk is het doelsaldo (0), ze hebben evenveel doelpunten gescoord als dat ze er tegen hebben gekregen.

Op de reservebank de terugkerende spelers Robin en Yannick, beiden nog niet topfit maar genoeg hersteld voor een invalbeurt. Robin komt terug na een rugblessure en bij Yannick ging tijdens de training zijn schouder uit de kom. Kevin had nog steeds last van de vorige week tegen Nieuwdorp opgelopen spierblessure aan zijn bovenbeen en kon niet spelen. Op zijn plaats speelde Wouter, derhalve werd in dezelfde opstelling gestart als in de tweede helft van vorige week.

Na een paar minuten spelen het eerste kansje voor de thuisploeg uit een corner, via Delano kwam de bal bij Dylan, die kopte wel op doel maar zijn inzet miste kracht en de keeper kon de bal eenvoudig vangen. Bij De Meeuwen ging alles te veel in één tempo en de vele lange ballen naar voren waren een simpele prooi voor de Axel verdedigers. Als de bezoekers ten aanval trokken was er wel opeens een extra versnelling en dat leverde een paar mooi uitgespeelde aanvallen op waarbij een goede redding van Jesse nodig was om de “0” op het bord te houden. Na twintig minuten spelen de eerste tegenvaller voor de thuisploeg, Dylan viel uit met een knie blessure en Robin was zijn vervanger. Het spel werd van beide kanten wat slordiger en er vielen niet veel kansen meer te noteren tot aan de rust. Een vrije trap van Jordan ging nog wel voorlangs zonder dat die werd geraakt. In de rust weer een gedwongen wissel, Delano was aan zijn rug geblesseerd en werd vervangen door Yannick. De Meeuwen kwam energiek uit de kleedkamer en zette goed druk op de tegenstander, een schotje van Menno kon nog eenvoudig worden gekeerd. Vier minuten na rust een vrije trap die door Jordan schitterend werd genomen, de bal ging met een fraaie boog in het doel buiten bereik van de keeper. De Meeuwen schakelde nog een tandje bij maar drie maal op rij werd een doorgebroken speler afgevlagd en ook afgefloten vanwege buitenspel! Het blessureleed was nog niet voorbij, zeven minuten na rust verstapte Wouter zich en moest zich laten vervangen door Pim. Axel probeerde wel aan te vallen maar kreeg geen echt uitgespeelde kansen in de tweede helft. Met nog ruim een kwartier op de klok was het ook voor Alfaro op, hij kreeg kramp. De wissels waren opgebruikt dus werd Alfaro in de punt van de aanval gezet en zakte Menno een linie terug. De Meeuwen ging tot op het tandvlees maar gaf weinig kansen weg, een compliment ook voor de beide backs Martijn en Erwin die allebei een zeer goede wedstrijd speelden. Wederom zeer goede zaken voor de ploeg uit Zoutelande omdat naaste concurrent Oostkapelle gelijk speelde. Volgende week geen competitie verplichtingen voor De Meeuwen zodat ze twee weken hebben om van de opgelopen blessures te herstellen en dat is hard nodig.

Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Delano Langezaal, Jordan Francke, Alfaro Pentury, Wouter Koch, Menno de Nooijer, Dylan Janse, Milan Tevel, Robin Dek, Yannick Melis, Pim Francke, Jordi Hamelink.

 

Fotoalbum De Meeuwen-Fc Axel