Vandaag een oefenwedstrijd tegen buurman De Noormannen, spelers die afgelopen zaterdag niet aanwezig waren en vandaag wel startten in de basis en dat leverde onderstaande opstelling op:

Vooraf had de trainer de verwachting uitgesproken dat de thuisploeg toch zo’n 70% van het balbezit zou moeten hebben. Maar het gaat er natuurlijk ook om wat je met de bal doet en wat doen de spelers zonder bal. Beide ploegen speelden de bal eerst zoveel mogelijk in eigen gelederen rond zonder dat er echt grote kansen gecreëerd werden, een afstandsschot van Maas en van Martijn konden de Noormannen keeper niet verrassen. Bij De Meeuwen kon men de bal vanuit de achterhoede slecht kwijt omdat er voorin te weinig beweging was en er geen vrijstaande man werd gevonden. Na een kwartier spelen was het dan ook De Noormannen dat steeds beter ging speler, hun spel was directer en sneller. Een door Milan losgelaten bal werd voorgezet maar kon door Mike worden weg gekopt. Even later toch de 0-1 doordat een vrije trap van zo’n 20 meter in de hoek werd geschoven. Na het tegendoelpunt begon het bij de thuisclub wel wat beter te draaien, de bal ging wat sneller rond en het tempo werd wat opgeschroefd. Na 27 minuten spelen bracht Maas de ploegen op gelijke hoogte door een corner van Dennis binnen te koppen. Vier minuten later een prima pass van Maas op de goed vrijlopende Menno, die mocht alleen op de keeper af en schoot goed binnen, 2-1. Vlak voor rust had De Meeuwen het verschil nog groter kunnen maken na twee maal een goede pass van Gennaro. De eerste was op Jordan maar die kreeg de bal net niet langs de keeper en de tweede was op Martijn, die probeerde vanuit een moeilijke hoek de keeper te verschalken maar de fraaie boogbal belandde op de paal. Na rust een ander team in het veld:

Keeper: Jesse, Achter: Max, Mike, Stijn en Gennaro. Midden: Sjoerd, Delano en Yannick (v/d W) en voor: Kevin, Robin en Wessel

Het eerste kwartier na rust was niet best, slechte passes en veel balverlies, De Noormannen kreeg dan ook nog eens het doelpunt kado, na een terugspeelbal verloor Jesse de bal en het stond weer gelijk, 2-2. Na 15 minuten spelen werden er weer een paar spelers gewisseld en verbeterde het spel. Wessel ging op snelheid om z’n tegenstander heen, zette voor op Menno die in één keer doorspeelde en Robin bereikte, hij schoot goed binnen en zo was er weer een voorsprong, 3-2. De laatste fase van de wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk op de helft van De Noormannen af, die speelden nu meer de lange bal en probeerden zo gevaarlijk te worden. Met een goede pass zette Menno Robin vrij voor doel maar die wist de keeper niet te passeren, in de laatste minuut lukte dat wel na een mooi opgezette aanval wat de eindstand op 4-2 bracht.

Veel wisselingen in de ploeg zodat iedereen speeltijd krijgt, toch valt wel al te zien et welke spelers in het veld het wat beter draait. De Keepers hadden afgelopen zaterdag weinig te doen en stonden vandaag dan ook nog niet op scherp blijkbaar. Aanstaande zaterdag twee wedstrijden in Nieuwdorp, aanvang 18.45 en 19.45u. Klik op onderstaande link voor de foto’s.