De voetbalcompetitie begint weer en ook het publiek is welkom maar om de kantine te mogen betreden werd eerst de QR code gecheckt, hiervoor werden vrijwilligers ingezet.

De Meeuwen kent weinig personele problemen, net Jordan is nog niet hersteld van zijn blessure en Alfaro was vanwege omstandigheden afwezig. De trainer begon met onderstaande 5-3-2 opstelling met Mike als extra slot op de deur.

Een lange periode is er niet gevoetbald en in aanloop naar deze competitie volgde er dan ook een lange aanloop met veel oefenwedstrijden. In deze oefenwedstrijden liet De Meeuwen over het algemeen, op een paar wedstrijden na, leuk combinatievoetbal zien. Nu het echter weer om de punten ging bleek het goede voetbal opeens verdwenen, er was bij beide ploegen de hele wedstrijd slordig voetbal met veel balverlies. De thuisploeg had het eerste balbezit en wat kleine kansjes maar het waren de bezoekers die na een kwartier spelen het eerst profiteerden. Na een goede aanval over links volgde een voorzet die van dichtbij werd binnengeschoten, 0-1. Aan de andere kant wist Teun net niet te profiteren van een scherpe voorzet van Mike. Zoals gezegd slordig spel en veel balverlies waardoor het spel snel op en neer golfde. Bij een ingooi van Bru was een slim duwtje van een aanvaller voldoende om de Meeuwenverdediging te ontregelen, een andere aanvaller profiteerde en scoorde de 0-2. Met de 0-2 op het scorebord ging De Meeuwen wat harder werken en zette een tandje bij. Dat had enkele minuten later al resultaat, Een speler van Bruse Boys kreeg de bal wat ongelukkig tegen de hand in het strafschopgebied maar het was wel hands en de scheidsrechter floot dan ook voor een penalty. Die werd door Menno via de binnenkant van de paal binnen geschoten, 1-2. Kort daarna nog een goede kans voor Wessel, na goed voorbereidend werk van Menno en Teun, maar zijn schot ging naast. Na ruim een half uur spelen een heftige knieblessure voor Gino na een correcte blok-tackle. Hij was op dat moment een van de beter voetballende spelers maar hij moest het veld verlaten en werd vervangen door Niels. In de tweede helft voetballend gezien een voortzetting van de eerste helft al had de thuisploeg wel wat meer balbezit. In de tiende minuut een goede voorzet van Wessel op Menno, die stond met veel spelers rond zich met de rug naar het doel. Hij legde af op Delano die via een paar Bruse benen raak schoot, 2-2. Van beide kanten erg onrustig en rommelig spel en weinig echte kansen, de ploeg die het eerst zou scoren zou zich dan ook wel eens tot winnaar kunnen kronen. Erwin kwam er in voor Teun en even later Vincent voor Menno. Met nog zo’n twintig minuten op de klok kon Wessel opeens alleen op de keeper af en hij scoorde met een fraaie lob de 3-2. Heel Bru stak de armen in de lucht vanwege buitenspel maar de bal kwam van een verre doeltrap van Jesse wardoor er van buitenspel geen sprake was en de scheidsrechter het doelpunt goed keurde. Enkele minuten later mocht Wessel weer alleen op de keeper af maar dit keer hield die de bal tegen, Vincent reageerde echter attent en schoot de bal goed in het doel. 4-2 en de wedstrijd in het slot waarmee de thuisploeg een spannende en moeilijke slotfase ontliep. Bruse Boys probeerde het nog en kreeg ook een paar kansjes maar ze hadden geen geluk in de afwerking en ook Jesse redde nog een keer goed bij een vrije trap. Nog geen goed voetbal op “D’n Hooghe Hilt” maar toch drie punten in de tas.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sjoerd Melis, Maas Boogaard, Mike van Schaardenburg, Gennaro Eikenhout, Gino Breuer, Vincenzo Lorello, Delano Langezaal, Teun Steketee, Menno de Nooijer en Wessel van der Stel en de reserves: Erwin Huibregtse, Max Veerhoek, Niels Sanderse, Vincent Heeren en Youri Meyer.