Sport

Vandaag de uitwedstrijd tegen DBGC uit Oude Tonge, we kwamen hier in 2018 voor het laatst en toen werd het na een enerverende slotfase 2-2. Gino, die vorige week met een knieblessure uitviel zal eerst rust moeten houden en dan voorzichtig weer opstarten. Zo als het er nu uitziet hoeft hij niet geopereerd maar zijn herstel zal zeker tot aan de winterstop duren. Ook Menno was niet helemaal fit en had lichte liesklachten, hij nam plaats op de bank en viel tijdens de wedstrijd niet in. Ook Maas begon niet fit aan de wedstrijd maar hij maakte op karakter de 90 minuten vol! Onderstaande opstelling werd door de trainer de wei in gestuurd.

Voor een jonge voetballer die zich in het eerste elftal wil spelen zijn de afgelopen jaren een slechte start geweest. Je moet minuten maken maar met de twee afgebroken seizoenen die we achter de rug hebben waren de kansen om te spelen uiteraard veel minder. Dat zien we goed bij de 19-jarige Wessel, hij speelde in de voorgaande seizoenen ooit 10 minuten bij het eerste elftal in een competitieduel als invaller.  Vorige week, voor wat betreft het competitievoetbal, voor het eerst in de basiself. Fysiek is Wessel een lichtgewicht en hij had het in het begin dan ook moeilijk maar trainer Michel Leonhart liet hem in de voorbereiding veel spelen en zo richting competitie kwam Wessel steeds beter in zijn spel. Tegen het fysiek sterke Walcheren liet hij zich al meer zien met een paar goede passes en vorige week tegen Bruse Boys scoorde hij de 3-2 en bereidde hij twee andere doelpunten voor. Nu naar de wedstrijd van vandaag met in de herinnering natuurlijk de uitwedstrijd die we hier speelden in maart 2018, De Meeuwen stond met 2-1 voor maar in de ruime extra tijd scoorde de thuisploeg, na een overtreding op Jesse, toch nog de gelijkmaker. In de openingsfase wisselend balbezit voor beide ploegen die probeerden rustig op te bouwen, zoekend naar een opening. Die werd als eerste door DBGC gevonden maar de bal werd overgeschoten. Meeuwentrainer Michel Leonhart besloot twee spelers van positie te wisselen, Vincent kreeg een meer controlerende rol en Teun ging rechtsbuiten spelen. Hij (Teun) stond gelijk helemaal vrij en werd aangespeeld met een verre bal door Maas, Teun zette goed voor en bereikte Wessel die in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De scheidsrechter gaf een penalty die door Vincenzo goed werd binnengeschoten, 0-1. Kort daarop was het Jesse die met een knappe redding in een 1 tegen 1 situatie de gelijkmaker voorkwam. Teun had nogal de ruimte en hij leverde een paar goede voorzetten af, uit één daarvan wist Wessel van dichtbij te scoren en zo stond het 0-2. De thuisclub liet zich door deze achterstand niet van de wijs brengen en begon steeds beter te voetballen, ze kregen daarmee ook kansen maar die waren aan hen niet goed besteed. Na een half uur spelen dan toch de aansluitingstreffer na een scherpe vrije trap die goed werd binnengekopt. DBGC liet goede combinaties en goed voetbal zien en De Meeuwen kwam steeds net een stap te laat en het was weer Jesse, met een goede redding, die voorkwam dat we met een gelijke stand gingen rusten. Niels bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Kevin die linksvoor ging spelen, Sjoerd verhuisde naar linksback en Wessel naar linkshalf. Na een kwartier in de tweede helft bekroonde DBGC het goede spel met de gelijkmaker na een goede aanval, 2-2. Alfaro kwam er in voor Vincent en even later moest Teun zich laten vervangen door Erwin. In het vervolg van de wedstrijd kreeg de thuisploeg de betere kansen en waren ze dicht bij een doelpunt maar de bal stuitte via de binnenkant van de paal het veld weer in. Tegen het einde van de wedstrijd kwam De Meeuwen nog tot een paar aanvallen maar schoten van Alfaro en Wessel gingen over en zo bleef de stand 2-2.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Mike van Schaardenburg, Vincenzo Lorello, Sjoerd Melis, Teun Steketee, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Vincent Heeren, Wessel van der Stel en de reserves: Kevin Janse, Jur Brasser, Menno de Nooijer, Alfaro Pentury en Erwin Huibregtse,