Sport

Als bijna kampioen van de eerste klasse van de regio Walcheren was ZvvZoutelande uitgenodigd om in Zierikzee een halve competitie te spelen tegen de andere drie regiokampioenen. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Strandloper/Ginsterveld uit Zierikzee, achteraf gezien was dit gelijk de topper. Strandloper kwam goed uit de startblokken en Rinko moest gelijk reddend optreden. Even later verdween de bal toch in het doel doordat Vincenzo de bal speelde die door een tegenstander werd geblokkeerd en in het doel verdween. Later kwam Zoutelande beter in het spel, een mooie bal van Maas werd door Jordan net over geschoten. De volgende kans was wel raak, een hard schot van Delano kon de keeper nog keren maar de rebound was een prooi voor Vincenzo. Hierna golfde het spel heen en weer, balverlies, overname, aanvallen balverlies enz. enz. Zo leek Zoutelande een mooie aanval op te zetten maar werd balverlies geleden, Strandloper nam over en scoorde, 1-2. Met een zuiver genomen vrije trap trok Jordan de stand weer gelijk. Met een mooie aanval over links was het weer Strandloper dat op een voorsprong kwam. Vervolgens een mooie aanval opgezet door Wouter, die bediende Jordan die hard binnen schoot en weer was het gelijk. In de slotfase bleek Zoutelande iets fitter en ook kwam Strandloper met een man minder te staan. Zoutelande kon echter niet profiteren en de stand bleef gelijk, 3-3.

De tweede wedstrijd was tegen het Zeeuws Vlaamse T-Tel, dat werd in de eerste minuten van de wedstrijd door Zoutelande omsingeld, hierdoor was er juist weinig ruimte en werd er niet gescoord. Eindelijk kwam T-Tel ook aan een paar aanvallen toe en de tweede was gelijk raak, 0-1. Hierdoor ontstond er wel meer ruimte op het veld en kwamen er drie identieke doelpunten op het bord voor Zoutelande. Van achteruit aanspelen, kaatsen en scoren. Eerst op rechts, Robin, op Delano en Robin maakte het af. Nummer twee ging over links via Martijn op Wouter en Martijn die scoorde. Bij het derde doelpunt was het Wouter die de bal goed onderschepte, hij speelde in op Jordan, kreeg de bal terug en maakte het af, 3-1. Via een mooie aanval opgezet door Maas en Jordan wist Vincenzo de 4-1 te maken. Een hard schot van Robin kwam terug van de paal waarop Jordan binnenschoot en de eindstand van 5-1 op het bord bracht. Een belangrijke uitslag bleek achteraf want Strandloper wist zijn tweede wedstrijd maar met één doelpunt verschil te winnen.

Strandloper won zijn laatste wedstrijd met vier doelpunten verschil zodat Zoutelande ook met een verschil van vier doelpunten moest winnen van De Bruine/Bouman, de Bevelandse kampioen, om op doelsaldo de winnaar te worden. Zoutelande speelde de bal goed rond en wachtte zijn kans af, een vrije trap van Martijn betekende de 1-0. Op aangeven van Wouter maakte Delano de 2-0. Een mooie aanval van Maas en Kevin werd afgemaakt door Vincenzo, 3-0. Even later speelde Kevin de vrijstaande Wouter aan en die scoorde de 4-0. De Bruine/Bouman wilde het niet weggeven en maakte het in deze fase van de wedstrijd Zoutelande erg lastig, Rinko moest dan ook vol aan de bak om een tegendoelpunt te voorkomen en verrichtte een paar fraaie reddingen. Op de counter scoorde Kevin de 5-0. De 6 en 7-0 waren van Jordan en Martijn, Zoutelande kampioen der kampioenen!!! Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Wedstrijdfoto’s ZvvZoutelande in Zierikzee