De situatie voorafgaand aan de wedstrijd van ZvvZoutelande tegen Geen Idee/Van Uus, de nummer drie van de ranglijst was als volgt. Zoutelande had nog twee wedstrijden te spelen en de nummer twee, sc Baskenburg nog één en wel tegen Zoutelande. Zoutelande had één punt meer dan sc Baskenburg en zou dus bij winst kampioen zijn. Bij een gelijkspel of verlies moet sc Baskenburg de laatste wedstrijd tegen Zoutelande winnen om kampioen te worden, bij winst van Zoutelande of een gelijk spel is Zoutelande kampioen.
Van Uus had de aftrap en speelde de bal rond maar vond geen opening, daarna de overname door Zoutelande waarbij Kevin hard op doel schoot. De keeper kreeg de bal niet onder controle en het werd met een mooie actie door Delano afgemaakt, een goed begin 1-0. Zoutelande speelde de bal rond en Van Uus probeerde vanuit een gesloten verdediging te counteren. Een mooie aanval van Van Uus leverde na zo’n twaalf minuten spelen de gelijkmaker op. Even later was het weer Zoutelande dat op voorsprong kwam. Een overtreding op Jordan leverde een vrije trap op die hard werd binnengeschoten door Martijn. Tijdens een aanval slordig balverlies van Zoutelande werd door Van Uus goed afgestraft en de gelijkmaker was een feit, 2-2 wat ook de ruststand was. Na de rust was het weer Zoutelande wat de aanval zocht en Van Uus dat een “handbalverdediging” voor het doel optrok. Toch was het Zoutelande dat weer op voorsprong kwam. Met een goede actie speelde Kevin in op Delano, die kaatste de bal terug en Kevin maakte het met een goed geplaatst schot af. Maar bij de eerst volgende aanval van Van Uus stond het al weer gelijk. Aanvallend leed Zoutelande een paar keer slordig balverlies en Rinko moest steeds meer in actie komen, het leverde Van Uus zowaar een voorsprong op het werd met een goede aanval 3-4. In deze fase zat het Zoutelande ook niet mee, Delano kwam alleen voor de keeper maar schoot voorlangs en een hard schot van Vincenzo belandde op de paal. Even later was het toch Vincenzo die raak schoot, 4-4 met nog zo’n 12 minuten op de klok. In de slotfase werd het spannend met voor beide ploegen nog een paar kansen maar gescoord werd er niet meer.
De laatste wedstrijd is dus tegen de nummer twee sc Baskenburg, Zoutelande heeft twee punten meer en heeft dus aan een gelijk spel genoeg.

Zaalvoetbal: ZvvZoutelande-Geen Idee/Van Uus