SportZoutelande Nieuws

In het zalencomplex “De Sprong” in Middelburg werd gestreden om het Zeeuws kampioenschap zaalvoetbal, de eerste tegenstander voor titelverdediger Zoutelande was het team De bruine/bouman. Zoutelande begon de wedstrijd met een veldoverwicht zonder echt kansen te krijgen en er werd dan ook niet gescoord. In het verloop van de wedstrijd werd het spel wat slordiger en moest keeper Maas een paar keer reddend optreden. Bij een uitval speelde Delano Kevin in de diepte aan en liep zelf goed door, hij kreeg de bal op maat terug en scoorde, 1-0. Zoutelande kreeg hierna weer het betere spel maar het werd steeds net niet goed uitgespeeld. Ook een man meer situatie bracht de titelverdediger geen voordeel want even later moest ook een speler van Zoutelande voor twee minuten het veld verlaten en was het drie tegen drie. De Bruine/bouman had als eerste weer vier man en ze speelden dat goed uit, 1-1 met nog drie minuten op de klok. Delano speelde diep op Jordan die de bal terug legde waarop Delano via de binnenkant van de paal raakschoot, de eerste overwinning was binnen.

De tweede wedstrijd werd er gespeeld tegen ARBS dat zeer goed aan de wedstrijd startte maar bij enkele grote kansen steeds keeper Denni op zijn weg vond. Na zeven minuten spelen is het toch Zoutelande dat scoort, Delano passt op Kevin, die draait en schiet raak. Even later is het Vincenzo die zich goed vrij speelt en bekeken scoort. Gespeeld is de wedstrijd dan nog niet, ARBS speelt goed en krijgt kansen maar Denni houdt stand. Bij een uitbraak schiet Jordan via een tegenstander raak 3-0 en is de wedstrijd gespeeld. Met een paar mooie aanvallen loopt Zoutelande nog uit naar 5-0 via doelpunten van Delano en Maas. Dat blijken nog belangrijke doelpunten te zijn.

De laatste wedstrijd wordt gespeeld tegen het Schouwse Strandloper, ook zij hebben allebei hun wedstrijden gewonnen maar met een minder doelsaldo zodat Zoutelande aan een gelijkspel genoeg heeft. Strandloper gaat zeer goed van start en binnen twee minuten staat Zoutelande al met 0-2 achter. Maar kort daarna is het Delano die de aansluitingstreffer binnenschiet. Zoutelande wordt groot voordeel onthouden, ze gaan met drie tegen één op de keeper af maar er wordt gefloten voor een vrije trap, te nemen door Zoutelande. Even later is het dan toch raak, een aanval via Maas wordt door Jordan binnengeschoten 2-2. Een speler van Zoutelande krijgt voor een relatief kleine overtreding geel en dus wordt er met één man minder verder gespeeld. Strandloper krijgt hierdoor kansen maar Denni redt een paar keer fenomenaal. Ingeklemd tussen drie man weet Vincenzo toch Kevin te bereiken en die schiet raak, de beker lijkt binnen maar het wordt toch nog spannend. Één minuut voor tijd schiet Strandloper de gelijkmaker binnen en krijgt daarna nog een paar kansen waarbij zelfs nog op de paal wordt geschoten maar ze scoren niet en dus is Zoutelande Zeeuws kampioen zaalvoetbal 2017. Klik op onderstaande link voor de foto’s.