Op voorhand zat het de ploeg uit Zoutelande al niet mee. Eerste keeper Jesse raakte vorige week tijdens de wedstrijd geblesseerd en zit voorlopig met zijn hand in het gips. Bij tweede doelman Milan, die vorige week een goede partij keepte in het tweede, schoot het in de laatste minuten van de training in zijn lies, zodat ook hij was uitgeschakeld. Hierdoor mocht de 17-jarige Youri Meijer zijn debuut maken in het eerste elftal, hij had zich daar waarschijnlijk iets anders bij voorgesteld…. Ook Vincenzo speelde niet mee vanwege een blessure aan zijn knie, voor de aanvoerder in 12 jaar Meeuwen 1 de eerste keer dat hij bij de aftrap niet in het veld stond bij een competitie wedstrijd(!) Vanwege de eerdere verlies partijen werd met de opstelling beoogd een stevig middenveld te construeren, het leverde onderstaande formatie op:

Het eerste balbezit was voor de thuisploeg, ze speelden de bal zorgvuldig rond en kregen al snel een vrije trap op de punt van het strafschop gebied. De vrije trap werd hard en laag voor gezet en binnen geschoten door een aanvaller van Westlandia. Volgens grensrechter Karel was het buitenspel, hij vlagde maar de scheidsrechter volgde zijn advies niet op, 1-0. Dat was al snel een tegenvaller voor de ploeg uit Zoutelande, Westlandia bleef meer balbezit houden en zocht met goed verzorgd voetbal de aanval. Dat leverde nog een paar goede voorzetten op vanaf de zijkanten maar geen verdere tegendoelpunten, ook omdat Youri een keer goed redde. Na een kwartier spelen kwam De Meeuwen steeds beter in het spel en er werden enkele goede aanvallen opgezet met o.a. een goede voorzet van Kevin. Bij de volgende aanval een goede voorzet van Delano, Kevin kopte over want hij kon eigenlijk niet goed bij de bal, de achter hem staande Menno stond er beter voor maar dat had hij niet gezien. Voor Menno volgde er nog een goede schietkans, op aangeven van Yannick (v/d W), maar dat werd gepakt door de keeper. Wel een paar mooie aanvallen en wat kansjes maar geen doelpunt, dat viel aan de andere kant. Een uitval van Westlandia kwam bij een vrijstaande middenvelder, die schoot de bal niet hard maar wel precies langs de paal, 2-0. Dat doelpunt kwam hard aan voor het Meeuwenteam dat net in een betere fase zat. Westlandia kreeg weer meer controle over het spel en ging in de aanval, vijf minuten voor rust kon Stijn met een sliding nog net reddend optreden maar even later was het toch raak. Met een goed uitgevoerde aanval werd het 3-0. Nog voor rust volgde de genadeklap, Westlandia mocht aanleggen voor een penalty en dat betekende de 4-0 wat dan ook de ruststand was. De tweede helft was het balbezit voor Westlandia, ze speelden de bal goed, snel en zorgvuldig rond en na een goede voorzet kapte een aanvaller naar binnen en scoorde beheerst, 5-0. Bij het uitverdedigen passeerde Stijn een paar man, speelde de bal te ver voor zich uit waardoor hij te laat was en een overtreding maakte, de scheidsrechter gaf geel en dat was zijn tweede kaart zodat hij het veld moest verlaten en De Meeuwen met tien man stond. Met nog 20 minuten te spelen kwam Jordi er in en ging Kevin er uit, een paar minuten later was Robin de vervanger van Yannick (M). Westlandia vindt nu nog makkelijker de vrije man en met een paar goed uitgespeelde aanvallen voeren ze de score op naar 7-0. Voor het laatste kwartier komt Gennaro er nog in voor Yannick (v/d W). Na 37 minuten spelen komt voor De Meeuwen de eerste en enige kans van de tweede helft, Menno mag alleen op de keeper af op aangeven van Maas. Maar de Westlandia keeper houdt stand en De Meeuwen komt niet van de “0” af. In de laatste minuten van de wedstrijd nog twee doelpunten voor de thuisploeg zodat een eindstand van 9-0 op het scorebord staat. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Westlandia-De Meeuwen

Voor de Meeuwen: Youri Meijer, Martijn Houterman, Stijn Luteijn, Maas Bogaard, Erwin Huibregtse, Yannick Melis, Yannick van de Woestijne, Kevin Janse, Jordan Francke, Delano Langezaal, Menno de Nooijer en de reserves: Robin Dek, Jordi Hamelink, Gennaro Eikenhout.