Kort nieuws 2016Zoutelande Nieuws

Op 29 augustus starten de werkzaamheden aan de doorgaande weg van Zoutelande, vanaf 6 september is de Westkapelseweg afgesloten. Zoals uit onderstaand bericht kan worden opgemerkt wordt de kruising Bosweg, Langendam, Ooststraat nog niet aangepakt hoewel dat wel op het programma stond volgens de plannen zoals in de dorpsraad besproken. Hier wordt echter mee gewacht tot het plan “Soutebank” (Voormalige Rabobank) klaar is. De sloop en daaropvolgende nieuwbouw zal de kruising zo belasten dat beter gewacht kan worden tot het project “Soutebank” is afgerond, ook in verband met aansluitingen van leidingen en riolering die dan moeten worden gemaakt. Op 7 september is er een openbare vergadering van de dorpsraad waarin de plannen nader worden toegelicht.

Volgens afspraak zal Zoutelande goed bereikbaar zijn tijdens grote evenementen.

De onderstaande informatie komt uit een brief die de gemeente Veere aan belanghebbenden heeft verzonden.

(De onderstaande tekst is letterlijk overgenomen m.i.(de webmaster) moet het woord “Golfslag” worden gelezen als “Kustlicht”.)

In opdracht van de gemeente Veere zal ons bedrijf, BAM Infra Regio Zuidwest Wegen te Breda, het werk ‘Herinrichting Westkapelseweg, Nieuwstraat & Ooststraat te Zoutelande’ uitvoeren.

Dit betreft het gedeelte tussen de Golfslag en het Oranjeplein.

De werkzaamheden omvatten in hoofdzaak het opbreken van de bestaande verhardingen, het aanleggen van nieuwe riolering en het aanbrengen van nieuwe tegelverhardingen en een nieuwe asfaltconstructie.

Gelijktijdig zullen wij in opdracht van Delta Infra B.V. de kabels en leidingen vervangen.

Het werk wordt in meerdere fasen uitgevoerd.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Westkw1

De voorbereidende werkzaamheden zullen starten op 29 augustus 2016.

Fase 1A is het gedeelte van de Westkapelseweg vanaf kruising Golfslag tot de inrit van Emté.

Uitvoeringsperiode: week 36 t/m 39 -2016.

Fase 1B is het gedeelte van de Westkapelseweg,voetpad zuidzijde inrit Emté tot kruising Westkapelseweg/ Nieuwstraat.

Uitvoeringsperiode: week 40 en 41 -2016.

Fase 2 is het gedeelte van de Westkapelseweg vanaf inrit Emté t/m kruising Westkapelseweg / Nieuwstraat

Uitvoeringsperiode: week 42 t/m week 46 -2016.

Fase 3 is kruising Westkapelseweg / Nieuwstraat tot kruising Molenweg.

Uitvoeringsperiode: week 2 t/m week 7- 2017.

Fase 4 is kruising Molenweg t/m kruising Deurlostraat / Oranjeplein.

Uitvoeringsperiode: week 8 t/m week 12- 2017.

Aansluitend zal over het gehele wegvak de definitieve asfalttoplaag worden aangebracht.

Het gehele werk dient op 14 april 2017 afgerond te zijn.

Wij willen u in deze brief verder informeren over de werkzaamheden in fase 1.

In deze fase is de weg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Hiervoor wordt een omleiding ingesteld (zie onderstaande schets).

Voor de afwikkeling van het fietsverkeer en de voetgangers wordt een tijdelijk fiets-/voetpad gerealiseerd aan de noordzijde van de Westkapelseweg tussen de aansluiting Golfslag en de parkeerplaats bij de voetbalvereniging De Meeuwen. Fietsverkeer wordt volgens omgeleid over de parkeerplaats, via het nieuwe fietspad en de parkeerplaats bij Emté. De voetgangers kunnen over het huidige voetpad aan de noordzijde het werk passeren.

De parkeerplaats De Meeuwen zal bereikbaar blijven, behalve tijdens het aanbrengen van het asfalt.

De toegang vanaf de Westkapelseweg naar ‘Het Kustlicht’ zal afgesloten zijn voor autoverkeer, daarnaast is de duinovergang bij Strandpaviljoen ‘De Branding’ ook niet toegankelijk.

Westkw2

De lijndienst van Connexxion zal via de Prelaatweg en Baaiweg omgeleid worden. Er zal een tijdelijke halte gerealiseerd worden bij de brandweerkazerne. Hierdoor komen de haltes Grindweg/Melseweg, Het Kustlicht, Boulevard Nieuwstraat en Langedam te vervallen.

Tijdens de dorpsraadvergadering op 7 september 2016 zal een presentatie van het project gegeven worden. De uitnodiging hiervoor zal via de Dorpsraad verstuurd worden.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze omgevingscoördinator dhr. Leen van Haaften (BAM Infra bv Regio Zuidwest Wegen ), te bereiken op tel. nr. 06-51327007 / leen.van.haaften@bam.nl. (Let op: i.v.m. vakantie afwezig tot 22 augustus)

Met vriendelijke groet,

BAM Infra bv

Regio Zuidwest Wegen

Tel. nr.: 076 – 573 4800