Door de winst van vorige week tegen Serooskerke stond De Meeuwen opeens op een tweede plaats in de tweede periode met de tegenstander van vandaag, vvYerseke, slechts één punt erboven. zie de stand hieronder:

Helaas ontbraken er bij de Zoutelandse vogels een aantal basis spelers en dat tegen een dit seizoen goed presterende ploeg als vvYerseke. Dennis, Robin en Kevin nog steeds geblesseerd, Stijn en Max moesten vanwege werk op stage en Yannick (v/d W) was geschorst vanwege zijn gele kaart van vorige week. Daar bovenop waren basisspelers Vincenzo, Menno en Jordan niet geheel fit maar speelden toch, een lichtpuntje was er ook, de sinds vorig jaar mei met een blessure uitgevallen Erwin Huibregtse zat weer op de bank maar dat met nog “nul” spelminuten in de benen. De trainer kwam tot onderstaande opstelling:

Om het eindresultaat maar gelijk te verklappen mag over de wedstrijd van vandaag worden gezegd dat de vier doelpunten allemaal kadootjes waren en vvYerseke mocht er de meeste uitpakken en ze profiteerden daar dankbaar van. Na wat balverlies aan beide kanten zijn het de bezoekers die steeds meer het spel naar zich toetrekken en de thuisploeg onder druk zetten in de openingsfase. Uit een vrije trap van Jordan kopt Mike maar net over. Een paar minuten later weer een vrije trap van Jordan, nu geeft hij de bal laag voor, Maas schiet maar de bal gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Gelijk daarop trekt vvYerseke over hun rechterkant ten aanval, de voorzet wordt bij de tweede paal door een volledig vrijstaande aanvaller van dichtbij binnen geschoten en zo is het bij de eerste de beste aanval van de thuisploeg raak, 1-0. Natuurlijk een tegenvaller voor De Meeuwen maar toch wordt de aanval weer gezocht en ze laten beter spel zien dan de thuisploeg maar gescoord wordt er niet. Met nog net geen halfuur op de klok opnieuw een tegenvaller voor de Zoutelandse elf, Alfaro moet er met een blessure af en Sjoerd is zijn vervanger. Hij gaat van voren spelen en Delano komt op de positie van Alfaro en Jordan neemt de plek van Delano over. Het staat blijkbaar niet meteen goed want vvYerseke profiteert maximaal, weer een voorzet vanaf rechts en een aanvaller kan geheel vrijstaand de 2-0 binnen koppen. De Meeuwen loopt achter de feiten aan en ontsnapt aan de 3-0 doordat de bal op de lat komt en we met een 2-0 stand gaan rusten. Zes minuten na rust een overtreding op een Meeuwenspeler, vvYerseke neemt gewoon zelf de vrije trap en de scheidsrechter laat het doorgaan, de bezoekers zijn drukker met protesteren dan met verdedigen en zo maakt vvYerseke simpel de 3-0. Menno blijft protesteren, krijgt zijn tweede gele kaart zodat De Meeuwen ook nog eens met tien man verder moet. Vlak na dit tegendoelpunt wordt er bij verschillende “overtredingen” opeens voor De Meeuwen gefloten wat  in de 55ste minuut de 3-1 oplevert doordat de keeper bij een vrije trap van Jordan de bal door zijn handen laat glippen. De bezoekers zetten nog een keer aan en weten nog enige druk op de thuisploeg te zetten maar het aansluitende doelpunt valt niet. De ruimtes worden steeds groter en De Meeuwen heeft zijn beste krachten verspeeld zodat de eindfase van de wedstrijd helemaal voor de thuisploeg is, Jesse redt nog een keer goed en Maas haalt de bal van de lijn zodat de schade verder beperkt blijft. In de 82ste minuut verlaat Gennaro het veld en is Ruben zijn vervanger. De scheidsrechter kan bij de bezoekers niet veel goed doen maar het commentaar richting de leidsman is niet slim, je haalt jezelf uit de wedstrijd en je wint er (nooit) niks mee. De scheidsrechter laat wel een paar belangrijke steken vallen, zoals b.v. de sliding van Maas op de bal waarbij hij een vrije trap tegen geeft, maar is zeker niet schuldig aan de twee tegendoelpunten die in de eerste helft vallen. die komen volledig op eigen rekening. klik op onderstaande link voor de foto’s

Fotoalbum vvYerseke-De Meeuwen 3-1

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Jordi Hamelink, Mike van Schaardenburg, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Delano Langezaal, Alfaro Pentury, Yannick Melis, Gennaro Eikenhout, Jordan Francke, Menno de Nooijer en de reserves Sjoerd Melis, Ruben Boogaard, Erwin Huibregtse en Milan Tevel.