Sport

In de periode tussen het seizoen 2010/11 en seizoen 2019/20 kwamen we de Yersekse vissersploeg niet tegen voor de competitie. Daarna vier keer en alle vier die wedstrijden werden verloren. Vooral de uitwedstrijden verlopen volgens een klassiek patroon maar de Zoutelandse vogels, inclusief begeleiding, weet er geen antwoord op te vinden bleek ook weer vanmiddag. In vergelijking met de opstelling van vorige week stond Sjoerd controlerend in het centrum en had de 16-jarige Sven zijn eerste basisplaats. Hieronder ziet u de opstelling.

In de beginfase werd De Meeuwen gelijk goed onder druk gezet door de thuisploeg, ze kregen een hele goede schietkans en een corner. Aan de andere kant een goede dieptepass van Kevin op Menno maar zijn schot ging naast. Tegen Yerseke is het elke keer hetzelfde verhaal: De Meeuwen in de aanval en bij een razendsnelle omschakeling scoort de thuisploeg, ook nu weer in de tiende minuut stond het op deze manier 1-0. Bij een actie raakte Kevin geblesseerd aan zijn enkel en werd vervangen door Wessel, ook Milan raakte geblesseerd maar hij voetbalde nog door ook al ging het niet echt soepel. Tot aan de rust ging het gelijk op met nog een paar Meeuwenkansjes voor Menno en Milan na een goede voorzet van Sven maar er volgde geen doelpunt. Dat kwam vlak voor rust voor de thuisploeg die bij een goede aanval de 2-0 lieten aantekenen. Bij balverlies door Sjoerd op het middenveld liepen te veel Meeuwenspelers voor de bal en was er geen rugdekking. Zo konden drie Yerseke aanvallers simpel scoren tegen twee verdedigers. De start van de tweede helft liet weinig goed voetbal zien maar vooral de bezoekers kwamen op bijna alle fronten te kort: fysiek, snelheid en in de lucht, Yerseke deed het op alle posities beter. Na tien minuten spelen kwam Teun er in voor Milan en een kwartiertje later gingen Sjoerd en Niels er uit voor Robin en Pim. In het laatste kwartier ontwikkelde De Meeuwen nog wel wat druk maar echt grote kansen kwamen er niet uit voort en het doelpunt viel aan de nader kant, eindstand 3-0

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Sven Baas. Sjoerd Melis, Milan Feleus, Jordan Francke, Kevin Janse en Menno de Nooijer en de reserves; Pim Francke, Jur Brasser, Wessel van der Stel, Robin Dek en Teun Steketee.