Vandaag, na vijf mislukte pogingen, eindelijk de belangrijke inhaalwedstrijd tegen WHS. Achteraf kan dit, zeker na het verlies van twee weken geleden, best eens het “sleutelduel” voor De Meeuwen in deze competitie blijken te zijn. Want in de strijd om de veilige achtste plaats is het zoals we in de stand hieronder zien, meedoen, bijblijven of afhaken. Bij winst doe je uiteraard goede zaken maar daar zal dan ook nog een vervolg aan moeten worden gegeven in de resterende wedstrijden. Gezien de stand hieronder zal er vanmiddag alles aan moeten worden gedaan om zeker één punt te halen. Je houdt dan WHS onder je en vanwege het in de eerste competitiewedstrijden behaalde goede doelsaldo consolideer je de huidige positie. Bij verlies zak je af en wordt het zeker gezien de moeilijke slotfase van de competitie een lastige opgave om degradatie of nacompetitie te ontlopen. Niet verliezen is vandaag dan ook belangrijk.

Vanmiddag een verdediging met twee andere spelers op de back-positie. Gennaro was gepasseerd en Niels mocht in de basis starten. Sven ontbrak vanwege vakantie en daarom was Milan op de rechts-back positie geposteerd. Gezien de kwaliteiten van deze nog jonge speler was dit voor het Meeuwenspel een aderlating want hij werd op het middenveld erg gemist, zowel opbouwend als verdedigend zat er bij de bezoekers zodoende veel minder lijn in het spel. We zien dit ook terug in de foto’s, Milan komt nauwelijks in beeld en was dus te weinig aan de bal.

Ondanks dat de beide ploegen die elkaar vanmiddag treffen Zeeuws zijn kwamen ze elkaar in competitieverband toch niet echt vaak tegen. Voor mijn 89-jarige(!) mede passagier, oom Piet, zat er echter een zeer memorabele editie tussen. In oktober 1974 werd er in de uitwedstrijd tegen WHS met een 0-1 stand gerust. Na rust dachten de Tholenaren de gelijkmaker te scoren maar op aangeven van grensrechter Piet keurde de scheidsrechter het doelpunt wegens buitenspel af. Spelers en publiek waren furieus maar het doelpunt bleef afgekeurd en na nog twee doelpunten werd het een 0-3 overwinning voor De Meeuwen. De speler die het buitenspeldoelpunt scoorde werd gewisseld en na het douchen kwam hij terug en liep tegen grensrechter Piet op die in een reflex uithaalde met zijn grensrechtersvlag. Ook na de wedstrijd liepen de gemoederen nog hoog op.

De thuisclub mocht aftrappen en vanuit de eerste aanval werd gelijk raak geschoten, 1-0. In de vierde minuut een harde bal naar voren waarin Maas zich vanwege het hobbelige veld verslikte, schot op doel, 2-0 en de wedstrijd zo goed als gespeeld. De bezoekers probeerden op inzet er nog wat van te maken maar voetballend was het van een zeer bedenkelijk niveau, toch leverde het na een kwartier spelen nog een goede kans op. Maas speelde de bal naar voren en Wouter mocht vlak voor de keeper aanleggen maar zijn schot ging over. Even later werd Niels er afgehaald en vervangen door Gennaro maar dit had weinig effect, maar heel weinig Meeuwenspelers haalden een voldoende vandaag (Menno en Jesse) de rest was ver onder de maat. Door het harde werken kwam De Meeuwen wel wat meer aan de bal maar de kansen waren voor de thuisploeg. Na een corner konden verschillende WHS spelers van dichtbij uithalen maar met grabbelen en graaien en wat geluk bleef een doelpunt uit. Voor aanvoerder Vincenzo zat de wedstrijd er op, hij moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Vincent. Ondanks dat de thuisploeg nog een paar goede kansen kreeg werd de score voor de rust niet verder opgevoerd, twee schoten gingen voorlangs en net naast zodat de ruststand 2-0 was. Gelijk na rust leken de bezoekers aan te zetten om de aansluitingstreffer te scoren en de thuisploeg werd even onder druk gezet. Een geplaatst schot van Robin werd door de WHS keeper goed bij de tweede paal gepakt. Pim kwam er in voor Wouter en hij leverde gelijk een gevaarlijk schot af dat net voorlangs ging. De bezoekers probeerden aanvallend wat te forceren maar goede combinaties werden er nauwelijks op de mat gelegd. De bal werd op goed geluk hoog en hard naar voren gespeeld maar dat bracht de WHS verdediging nauwelijks in de problemen. De kansen kwamen er ruim aan de andere kant, de thuisclub counterde keer op keer en kreeg daarmee vele mogelijkheden de score verder op te voeren. Door goed keeperswerk van Jesse en het missen van de grootse kansen  bleef de 2-0 nog een tijdje op het scorebord staan maar in de 70ste minuut was het dan toch raak, 3-0. Zes minuten later verdween een vrije trap op fraaie wijze in de kruising en liet Jesse kansloos, 4-0. In de slotfase kreeg WHS nog alle kansen en ruimte maar Jesse en een slordige afwerking van de thuisploeg voorkwamen een afstraffing met hoge cijfers, wel werd het nog 5-0 na een fraaie combinatie. De goede serie van voor de winterstop wordt zo in twee wedstrijden verprutst en teniet gedaan. Doordat VCK zijn inhaalwedstrijd won zakt De Meeuwen naar een elfde plaats op de ranglijst en wordt het halen van de veilige achtste plaats een zeer moeilijk zaak.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Milan Feleus, Sjoerd Melis, Nout de Waele, Wouter Duvekot, Jordan Fancke, Menno de Nooijer en Robin Dek. En de reserves: Gennaro Eikenhout, Wessel van der Stel, Pim Francke, Jur Brasser, Vincent Heeren en Stijn de Visser.