Sport

Voor we beginnen aan het laatste verslag van deze competitie maar eerst het nieuws van het geblesseerden front, voor een paar spelers ziet het er niet erg gunstig uit. Zo moet Stijn het met een blessure aan zijn enkel zeker zes tot negen maanden rustig aan doen en de knieblessure van Erwin ziet er ook slecht uit, als het vocht er uit is zullen foto’s aan moeten tonen wat de schade is en of er, op de lange termijn, ooit nog gevoetbald gaat worden.Kevin, last van zijn rug en Martijn, met een knieblessure hopen weer vlot te herstellen maar richten zich op volgend seizoen. Op onderstaande plaatje zien we de elf spelers die door trainer Daan Eikenhout werden opgesteld.

De openingsfase was voor de thuisploeg, al na vijf minuten spelen kregen ze een reuzenkans. Na simpel balverlies in het strafschopgebied was Jesse al gepasseerd maar het was Vincenzo die de inzet vlak voor de lijn met een sliding weghaalde en zo een doelpunt voorkwam. vvSHO bleef de beter spelende ploeg en met goede combinaties werd de aanval gezocht, dat leverde nog wel een paar schietkansen op maar geen doelpunt. Na een kwartier spelen kwamen de Zoutelandse vogels eindelijk los en er werden een paar goed aanvallen opgezet. Een paar (schiet)kansen voor Menno waarvan eenmaal op goed aangeven van Jordi, een goed uitval via Vincenzo en ook Robin probeerde het van afstand maar het bleef 0-0. Na een half uur spelen opeens een diepe bal waar Menno achteraan ging, hij was iedereen te snel af en scoorde, oog in oog met de keeper, beheerst, 0-1. Dat was ook de ruststand. Een paar Meeuwensupporters droomden al van de eerste uitoverwinning maar dat was na de rust snel voorbij. Vlak na de rust ging een simpele schuiver vlak langs de paal het doel in en stond het al gelijk. vvSHO voerde het tempo op en liet ook zien het positiespel beter de beheersen. Vijf minuten na rust kwam Jordan er in Voor Robin, hij leverde al gelijk een goed voorzet af maar Yannick (M) kon er net niet bij en “vloog” onder de bal door. De linkeraanvaller van vvSHO had een paar goede acties in huis en leverde ook een paar scherpe voorzetten af wat een kwartier na rust de 2-1 voorsprong opleverde. De Meeuwen ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar een goed pass van Yannick (v/d W) kwam bij Menno niet helemaal goed uit de verf en na een mooie combinatie tussen Jordan en Delano raakte de laatste met zijn schot de bovenkant lat. Met nog een kwartier op de klok kwam Ricardo er in voor Menno. Zes minuten voor tijd trekt vvSHO de overwinning definitief naar zich toe met weer een goede aanval over links waarna een scherpe voorzet van dichtbij goed wordt binnengeschoten, 3-1. Na de promotie volgt nu de degradatie, een weg die al verschillende ploegen uit de “Zeeuwse” tweede klasse meemaakten in de voorgaande jaren. Toch leverde dit seizoen ook nog een aantal mooie momenten op maar zeer opvallend zijn de scherpe tegenstellingen van “uit en thuis” en voor en na de winterstop. Na een zomerstop wordt het zaak om met een nieuwe trainer de boel weer “op de rit” te krijgen, dat kan met nagenoeg dezelfde spelers want vertrekkers zijn er niet voor zover nu bekend. Wel komen er een paar spelers bij, Mike van Schaardenburg, van RCS en Dennis Tukker van Vlissingen. Positief nieuws ook vanuit de jeugd, daar werd Jo17 kampioen, op termijn is dat vaak goed voor de aanvulling van het eerste elftal zoals ook eerder al eens is gebleken. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum vvSHO-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Gennaro Eikenhout, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Jordi Hamelink, Yannick Melis, Alfaro Pentury, Delano Langezaal, Yannick van de woestijne, Robin Dek, Menno de Nooijer en de reserves Ricardo Bambagt, Jordan Francke en Ruud Verbeek.