Sport

Vandaag de uitwedstrijd tegen vvSerooskerke die uit de twee voorgaande duels één punt hadden gehaald. De vorige week met een blessure uitgevallen Teun hoopt de aanstaande week de training weer te hervatten en ook Jordan start dan de training weer op. Menno was weer fit en startte in de basis, u ziet de opstelling op onderstaand plaatje.

De opstelling werd pas een paar minuten voor de wedstrijd vrijgegeven, de verrassing was dat Maas op het middenveld speelde om dit voetballend te versterken. Maar blijkbaar was de verrassing voor de Meeuwenspelers nog het grootst want ze wisten hun medespelers in de hele wedstrijd nauwelijks te vinden. Het begin zag er nog zo aardig uit, na de allereerste aanval kregen de bezoekers gelijk een corner die door Delano werd genomen en door Maas op doel gekopt maar de keeper van Serooskerke had er geen moeite mee. In de daarop volgende periode zoeken beide ploegen afwisselend de aanval maar echt grote kansen komen er niet. Bij een vrije trap van Menno is het weer Maas die op doel kopt maar ook dit keer is de bal voor de keeper. In het vervolg van de wedstrijd zakt het peil van het Meeuwenelftal naar een bedenkelijk niveau, ballen die men goed onder controle heeft worden zomaar bij de tegenstander ingeleverd en verre passes komen aan in niemandsland. Ook de thuisclub speelt niet goed maar hier weet men af en toe nog een goede combinatie op de mat te leggen. In de 35ste minuut volgt er een goede aanval over links met een goede voorzet, de aanvaller van Serooskerke kan ongehinderd aannemen en uithalen, 1-0 Jesse is kansloos. Vlak voor rust ontsnapt De Meeuwen aan een tweede tegendoelpunt, de bal gaat scherp voorlangs het doel. Ook kort na rust een goede kans voor de thuisploeg maar de bal wordt na een corner in kansrijke positie voor het doel langs gekopt. De bezoekers weten bijna geen bal goed af te spelen en spelers van de thuisclub kunnen vrij een bal aannemen, ze worden niet of nauwelijks onder druk gezet. Na twintig minuten voetbal in de tweede helft is een schot van Gennaro dat over het doel gaat één van de weinige wapenfeiten. Vijftien minuten voor tijd gaat Menno er af en wordt vervangen door Vincent. Twee minuten later krijgt de op de grond zittende Erwin de bal tegen zijn hand en de scheidsrechter fluit voor een penalty en geeft Erwin zijn tweede gele kaart zodat die van het veld af moet. Jesse weet in eerste instantie de bal tegen te houden maar in de rebound is een Serooskerke speler als eerste bij de bal en scoort de 2-0. De Meeuwen probeert nog de aansluitingstreffer te forceren maar er zit geen overtuiging in en het levert dan ook niks op. Het is juist Serooskerke die, met een counter, vlak voor tijd de 3-0 op het scorebord zet. Een zeer zwakke vertoning van het hele elftal en een slechte middag voor de meegereisde Meeuwensupporters.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Mike van Schaardenburg, Alfaro Pentury, Erwin Huibregtse, Sjoerd Melis, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Maas Boogaard, Wessel van der Stel en Menno de Nooijer. En de reserves: Vincent Heeren, Niels Sanderse en Wouter Duvekot.