Sport

Om met het blessureleed te beginnen stonden vandaag Jur, Teun en keeper Jesse met verschillende klachten langs de kant. Wessel moest vanwege zijn dubbele kuitbeen breuk van afgelopen zaterdag op woensdag opnieuw naar het ziekenhuis voor foto’s, dat viel flink tegen. Niet alleen zijn kuitbeen is gebroken maar ook zijn enkelbanden zijn opgerekt. Om alles te stabiliseren moet er een schroef of button in worden gezet waarvoor hij a.s. maandag wordt geopereerd. Het herstelproces daarna zal zeker enkele maanden duren en we wensen Wessel dan ook een voorspoedige revalidatie toe. Vincenzo en Niels waren ook niet helemaal fit maar zij stonden toch in de basis en zo werd het elftal in vergelijking met vorige week op twee plaatsen gewijzigd. Youri op doel in plaats van Jesse en Gino stond op de plaats van Wessel, u ziet het hieronder:

Vanmiddag de uitwedstrijd tegen Oostkapelle, voor de ploeg uit Zoutelande vaak een lastige tegenstander die als koploper ook nog eens goed in vorm is. De thuisploeg begon met veel balbezit en de bezoekers probeerden met gesloten linies het veld klein te houden. Het baltempo van Oostkapelle was niet hoog genoeg om het De Meeuwen echt lastig te maken maar een paar keer combineerden ze zich toch door de verdediging, wat een paar kansjes opleverde maar geen doelpunt. Na zo’n achttien minuten spelen kropen de bezoekers voorzichtig uit hun schulp en kregen Menno en Gino een kans om op doel te schieten maar ze kregen hun voet niet goed achter de bal zodat de Oostkapelle doelman de ballen probleemloos kon tegenhouden. Even later schoot Menno vanuit een moeilijke hoek twee keer maar vlak voor het doel langs. De eerste keer op goed aangeven van Delano en de tweede kans kwam na goed doorkoppen van Robin. Gelijk daarna ging Oostkapelle in de tegenaanval en troffen ze, via de vingertoppen van Youri, hard de paal. De wedstrijd kwam wat meer in balans met wat kansjes voor beide ploegen. Na bijna een half uur spelen floot de scheidsrechter voor een penalty die door Oostkapelle werd benut, 1-0. Vlak voor het rustsignaal liep Menno een lichte hamstring blessure op, hij bleef in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Sjoerd. Vlak na rust nog een goede kans voor Gino maar hij scoorde niet, kort daarna werd hij vervangen door Vincent. De Meeuwen probeerde naar voren te spelen maar miste van voren de stootkracht van Menno en bij een snelle uitval werd het 2-0. De wedstrijd was beslist en Oostkapelle speelde de wedstrijd daarna makkelijk uit. De scheidsrechter floot voor een overtreding op een speler van Oostkapelle en terwijl de Meeuwenspelers hierover nog in discussie waren werd de vrije trap snel genomen en uit de daar op volgende aanval werd de 3-0 gescoord. Kevin en Niels gingen er uit en werden vervangen door Gennaro en Nout. Tien minuten voor tijd moest Robin er nog geblesseerd af en werd vervangen door David. Voetballend gezien had het team van Oostkapelle duidelijk meer inhoud en was de overwinning terecht. De Meeuwenspelers die we normaal gesproken veel aan de bal zien zoals Jordan, Delano en Maas kwamen vandaag te weinig in beeld, alleen Menno was veel en goed aan de bal. Hopelijk is hij snel van zijn blessure hersteld want de komende drie weken kunnen wel eens beslissend zijn voor het verdere verloop van de competitie. Achtereenvolgend treft De Meeuwen: vvArendskerke, SSV’65 en Serooskerke, drie ploegen die nu nog lager staan op de ranglijst. Als de competitie normaal wordt uitgespeeld degradeert er één team (nr 14) en spelen de nummers 12 en 13 nacompetitie.

Voor De Meeuwen: Youri Meijer, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Mike van Schaardenburg, Vincenzo Lorello, Delano Langezaal, Jordan Francke, Kevin Janse, Gino Breuer, Menno de Nooijer en Robin Dek. En de reserves: Gennaro Eikenhout, Nout de Waele, Sjoerd Melis, Vincent Heeren en David Wattel.

Klik HIER voor de foto’s.