Sport

Slechts twee keer eerder speelde De Meeuwen een uitwedstrijd voor de competitie tegen en in Hellevoetsluis, beide wedstrijden eindigden in 1-1. Sjoerd, Menno en Kevin waren in meer of mindere mate geblesseerd, de eerste was er daarom niet bij en de laatste twee zaten op de reservebank. Dat betekende dat Robin in de basis startte als diepste spits met Teun en Gino op links en rechts daarachter zoals u in de opstelling hieronder ziet.

Voor een groot deel van de eerste helft had het veld maar uit één helft hoeven bestaan want er werd bijna alleen op de Meeuwenhelft gevoetbald. De thuisploeg heerste op alle fronten en speelde de bal goed rond. De Meeuwenspelers kwamen overal een stap te laat en lieten dan ook teveel ruimte aan hun tegenstanders. Gelukkig waren in het centrum van de verdediging Jesse, Maas en Vincenzo wel goed op dreef en deden hun verdedigend werk zeer goed zodat er voor de goal niet veel werd weggegeven. Verder hadden de bezoekers ook het geluk dat de thuisploeg wel goed speelde maar dat de dieptepass bijna elke keer te hard was en over de achterlijn verdween en bij een scherpe voorzet stond er niemand goed en een hard schot ging net over. Een groot veldoverwicht dus voor de thuisploeg en wel wat mogelijkheden maar toch ook weer geen hele grote kansen. Na een half uur spelen werd een vrije trap vanaf hun linkerkant voorbij de tweede paal geplaatst, voor het doel gekopt en dan van dichtbij binnengekopt, 1-0. Blijkbaar was dit het signaal voor De Meeuwen om een tandje bij te schakelen want de hardwerkende Jordan en Milan kwamen nu ook wat meer en beter aan de bal. Een goede voorzet van Jordan kwam bij Robin maar die schoot van schuin voor het doel op de keeper. Even later ging een goede vrije trap van Jordan scherp voor het doel langs maar er stond niemand op de goede plaats om de bal binnen te schieten. Op slag van rust speelde Jordan, op rechts, de bal naar Teun. Die zette scherp voor waarna Gino de bal van dichtbij binnenkopte wat de onverwachte 1-1 ruststand op het scorebord bracht. Kevin kwam er in en Niels bleef in de kleedkamer. Gelijk na rust eerst een paar aanvallen van de bezoekers maar daarna weer een periode met meer balbezit voor de thuisploeg maar het ging bij hun toch niet meer zo snel, nauwkeurig en soepel als in de eerste helft. Na twintig minuten spelen in de eerste helft kwam Gino, zonder dat er sprake was van een overtreding, verkeerd terecht en blesseerde zich lelijk en pijnlijk (waarschijnlijk aan zijn knie), hij moest per brancard van het veld en Vincent was zijn vervanger. Voor de rest van de wedstrijd steeds hetzelfde spelbeeld: De thuisploeg in de aanval op de helft van De Meeuwen maar ze werden steeds onnauwkeuriger in hun spel en gingen steeds meer van grote afstand schieten. Die schoten waren wel hard en op doel maar Jesse had er geen problemen mee en had alles onder controle. De bezoekers waren dan nog het gevaarlijkst met enkele uitvallen waarbij Kevin een goede kans had om te schieten maar hij schoot niet. Vlak voor tijd kwam Pim er in voor Robin en bij een pass in de diepte ging Pim alleen richting Hellevoetsluis doel. Het was nog wel ver maar hij werd door een tegenstander vast gepakt wat een rode kaart opleverde. Even later floot de scheidsrechter af, De Meeuwen had een punt gewonnen maar een speler verloren…..

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Sven Baas, Milan Feleus, Jordan Francke, Teun Steketee, Gino Breuer en Robin Dek en de reserves: Pim Francke, Menno de Nooijer, Kevin Janse, Vincent Heeren en Milan Tevel.