De uitwedstrijd in en tegen Brielle speelt De meeuwen zonder de twee sterkhouders Maas en Jordan. Maas werd na zijn rode kaart van vorige week voor één wedstrijd geschorst en Jordan is geblesseerd, zijn herstel verloopt echter voorspoedig zodat hij misschien een volgende wedstrijd wee al mee kan spelen. Centraal achterin was Erwin de vervanger van Maas en in de 4-4-2 opstelling stond Robin op de plaats waar Jordan meestal speelt, centraal als voorste punt van de “ruit” op het middenveld. Dat leverde onderstaande opstelling op:

Beide ploegen zochten de aanval, jammer genoeg was de pass van Yannick net iets te hard en kon Menno zodoende niet bij de bal want hij liep zich goed vrij. Daarna een paar gevaarlijke corners van de thuisploeg maar die werden goed verwerkt door Jesse. Een goed uitgespeelde aanval van de thuisploeg leverde een grote kans op maar de aanvaller schoot vanuit kansrijke positie over. Een mooie Meeuwen aanval verliep via Yannick naar Jordi en die speelde de bal breed naar Delano, die gaf de bal hoog voor maar de keeper tikte de bal tot corner voordat een Meeuwenspeler er bij kon. Gelijk daar op vvBrielle weer in de aanval maar het gevaarlijk uitziende schot ging net naast. Robin zette een tegenstander goed onder druk, kreeg de bal en passte naar Delano, die speelde Menno goed in de diepte aan zodat die alleen op de keeper af kon. Zijn inzet werd net voor de lijn door een verdediger weggewerkt waardoor het geen 0-1 werd. vvBrielle speelde steeds goed via de buitenspelers die dan regelmatig een hoge voorzet afleverden. Na een half uur spelen leverde zo een spelsituatie nog een goede kans op maar werd er van dichtbij nog gemist. Maar zeven minuten voor rust was het in een soortgelijke situatie wel raak en werd er van dichtbij binnen gekopt, 1-0. Ook de volgende aanval, twee minuten later, was raak. Jesse kon eerst nog redding brengen maar had op de rebound geen antwoord, 2-0. De Meeuwen dacht in de tweede helft, met de strakke wind in de rug, op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer maar na drie minuten spelen kreeg Robin een rode kaart van de scheidsrechter. Met een man meer speelde vvBrielle de bal rustig rond zonder veel grote kansen te creëren. De Meeuwen probeerde het nog met wat lange ballen naar voren maar die waren voor Menno niet te belopen. Na een half uur spelen werd het bij de thuisploeg wat slordiger en drong De Meeuwen nog even aan met een paar corners en vrije trappen maar geen echt grote kansen. 25 minuten voor het einde kwam Gennaro er nog in voor Yannick. Vlak voor het einde nog een goed uitgevoerde aanval van vvBrielle, het schot stuitte echter via de binnenkant van de paal weer het veld in zodat de ruststand ook de eindstand was, 2-0. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum vvBrielle-De Meeuwen

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Jordi Hamelink, Delano Langezaal, Alfaro Pentury, Robin Dek, Yannick van de Woestijne, Kevin Janse, Menno de Nooijer en de reserves Gennaro Eikenhout, David Wattel en Casper Willeboordse.