Sport

De afgelopen weken duikelde De Meeuwen van een achtste naar een elfde plaats, dat is net één plaats boven de ploeg die nacompetitie speelt. Op zich was dat wel te verwachten want er stonden verschillende ploegen dicht bij elkaar en De Meeuwen had een zwaar programma. Met nog twee wedstrijden te spelen en zes punten voorsprong op nummer twaalf moest er één punt gehaald worden om de nacompetitie te ontlopen. Erwin kon vanwege een blessure niet spelen en Alfaro was niet helemaal fit, hij zat op de reservebank. Vincenzo was na zijn blessure van vorige week een twijfelgeval maar kon na de warming-up te hebben gedaan toch in de basis starten zoals u op onderstaand plaatje ziet.

Arnemuiden begon voortvarend aan de wedstrijd en trok gelijk ten aanval, dat leverde vanuit een paar corners een paar gevaarlijke situaties op voor het Meeuwendoel waarbij Jesse nog een keer goed redde. Na dit beginoffensief herpakte De Meeuwen zich goed en kwam beter in de wedstrijd. Met een goede pass zette Maas Menno alleen voor de keeper maar die schoot de bal naast. Vijf minuten later werd een strak schot van Mike door de Arnemuiden keeper gepakt. Weer even later een prima voorzet van Kevin, die was uitgeweken naar de rechterkant maar Jordan kon er net niet goed genoeg bij om de bal binnen te koppen. Ook de thuisploeg liet zich gelden, na een fraaie lange bal van achteruit kon een Arnemuiden speler op het doel af maar ook hij scoorde niet. Kort daarop weer een kans voor de bezoekers, nu een scherp aangesneden vrije trap van Menno maar de vrij voor doel staande Maas kon net niet bij de bal. Na een half uur spelen is het uiteindelijk raak voor de Zoutelandse vogels, het is weer Maas die een perfecte pass verstuurd en ditmaal maakt Jordan het af, 0-1. Blijkbaar zijn de Meeuwenspelers nog met hun hoofd in de wolken want Arnemuiden trapt af, rukt simpelweg op richting doel en schiet de bal binnen, 1-1. Die stand leek de rust te gaan halen maar vlak voor rust sloeg de thuisploeg toe, een goede voorzet vanaf de achterlijn werd van vlak voor het doel binnengeschoten, 2-1. Na de rust maakte De Meeuwen een uitgebluste en tamme indruk en er kwam niet veel goeds meer “uit de voeten”. De thuisclub speelde steeds makkelijk op balbezit en wist goed de vrije man te vinden en De Meeuwen kwam er nauwelijks aan te pas. Toch leverde dat betere spel en meer balbezit geen hele grote kansen op. Na een half uur spelen werden Delano en Kevin van het veld gehaald en waren Gino en Vincent de vervangers. Dat gaf De Meeuwen opeens nieuwe energie want met volle inzet werd er gespeeld om de gelijkmaker te scoren en het waren vooral Maas en Jordan die tot het uiterste gingen om het tij te keren. Maar wat De Meeuwen ook probeerde de bal viel steeds net niet goed en ook moest er natuurlijk gewaakt worden voor de counter van de thuisclub. Ondertussen kreeg Arnemuiden doelman Joan van Belzen een publiekswissel en bloemen(Laatste wedstrijd?)

Sjoerd zette hoog in en de bal werd binnengekopt door Jordan maar de feestvreugde was van korte duur, er werd gevlagd en gefloten voor buitenspel. Bij een counter van Arnemuiden voorkwam Jesse de 3-1 wat fataal zou zijn geweest. De tijd tikte weg en ondertussen werd de tussenstand bij svWalcheren-vvArendskerke vernomen, 3-6, zodat het iets betere doelsaldo ook snel wegsmolt. Jordan kreeg de bal bij de cornervlag, met twee Arnemuidse spelers op zijn voet kreeg hij de bal vanuit stilstand toch nog knap hoog voor het doel. Een Arnemuiden speler kopte de bal weg maar Gennaro, die op de rand van het zestienmetergebied stond, haalde uit, waarbij hij de bal goed laag hield, en ondanks dat er veel spelers in het doelgebied stonden ging de bal in het doel, 2-2. Een enorme opluchting en ontlading bij de spelers, trainersstaf en publiek volgde. Arnemuiden kreeg nog één vrije trap te nemen die door Mike werd weggekopt. Daarna volgde het laatste fluitsignaal en was De Meeuwen met de hakken over de sloot ontsnapt aan de nacompetitie.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Mike van Schaardenburg, Kevin Janse, Jordan Francke, Delano Langezaal, Menno de Nooijer en de reserves: Alfaro Pentury, Gino Breuer, Vincent Heeren, Jur Brasser en Luciano Lorello.

Klik HIER voor de foto’s