Vandaag de uitwedstrijd tegen vvArendskerke, een belangrijk duel want de tegenstander van vanmiddag staat met één punt minder vlak onder De Meeuwen dus er mag zeker niet verloren worden. Trainer Michel Leonhart startte in dezelfde opstelling als vorige week. Vanwege een blessure was Niels er niet bij en Henk (Willeboordse) verving Karel als vlagger.

De scheidsrechter liet gelijk vanaf het begin merken niet voor elke kleine overtreding te fluiten waardoor het spel niet vaak werd onderbroken maar beide trainers en publiek wel regelmatig overtredingen constateerden die niet werden bestraft. Van de groen-witte vogels een redelijk goed start met een fraaie verre pass van Alfaro op Wessel en een rush van Maas waarbij hij iedereen passeerde. Na vijftien minuten spelen een tegenvaller, aanvoerder Vincenzo moest geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Jordan. In het vervolg van de wedstrijd dekte De Meeuwen niet kort genoeg en gaf teveel ruimte weg waardoor de thuisploeg meer het initiatief naar zich toe trok, een goed kans werd naast gekopt. Beide ploegen leden regelmatig balverlies waardoor het spel op en neer golfde. In het laatste kwartier voor de rust kwamen de bezoekers weer wat beter in het spel, weer een rush van achteruit van Maas, hij leek een perfecte bal af te leveren op Menno maar die werd afgevlagd wegens buitenspel. Even later mocht Menno nog een keer alleen op de keeper af maar hij scoorde niet, aan de andere kant kreeg Jesse de vingertoppen nog net tegen de bal waardoor de bal net naast de paal over de achterlijn ging en het een corner werd. Wel wat kansen maar toch een 0-0 ruststand. Na de rust een duidelijk scherper De Meeuwen waardoor er minder ruimte werd weggegeven en de thuisploeg niet veel kansen meer kreeg. Er viel een kansje voor Menno en een goed schot van Delano te noteren maar dat ging naast. Een fraaie pass van Gennaro kwam via Delano bij Wessel maar zijn schot ging voorlangs. Zonder echt heel goed voetbal te laten zien waren de betere kansen toch voor de bezoekers, een corner van Delano werd door Maas in de handen van de keeper gekopt. Na een kwartier spelen kwam Teun er in voor Sjoerd en tien minuten later moest Jur er geblesseerd af, hij werd vervangen door Erwin en gelijk werd Wessel vervangen door Kevin. De thuisclub kreeg ook nog een zeer goede kans maar van dichtbij werd de bal ruim over gekopt. Met het laatste kwartier te spelen weer een goede kans voor Menno maar weer stuitte hij op de keeper en bij een scherpe voorzet van Kevin stond er niemand op de juiste plek zodat de bal voorlangs het doel schoof. Met nog acht minuten te spelen leek de wedstrijd dan ook in 0-0 te eindigen toen Menno op de rand van de “16” werd aangespeeld. Met twee verdedigers voor zich dribbelde hij naar rechts en haalde opeens uit naar de linkerhoek waarmee hij de keeper verraste, toch nog 0-1. vvArendskerke had niet meer de energie om te strijden voor een gelijk spel en in de resterende minuten hadden de bezoekers wel het meeste balbezit maar bleef het toch spannend tot het eindsignaal. Een belangrijke overwinning met de wedstrijden tegen Oostkapelle en MZC’11 voor de boeg.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sjoerd Melis, Jur Brasser, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Alfaro Pentury, Mike van Schaardenburg, Gennaro Eikenhout, Delano Langezaal, Wessel van der Stel en Menno de Nooijer. En de reserves: Erwin Huibregtse, Kevin Janse, Jordan Francke, Teun Steketee, Luciano Lorello en Pim Francke.