SportZoutelande Nieuws

De eerste wedstrijd op het kerstzaalvoetbal toernooi in Goes was tegen VV arendskerke, De Meeuwen had in het begin wel meer balbezit maar kreeg toch niet veel kansen. Het duurde tot zes minuten voor tijd voordat het eerste doelpunt viel. Maarten onderschepte de bal ter hoogte van de middellijn en, soleerde richting doel en scoorde. Daarna een goede kans voor Jordan maar hij scoorde niet na een verre uitworp van Jesse. Hierna kwam Arendskerke beter in het spel en uit een vrije trap maakten ze drie minuten voor tijd de gelijkmaker. Nog een paar kansjes voor Alfaro en Jordan maar geen doelpunt. Met nog een paar seconden op de klok een verre uitgooi van Jesse naar Vincenzo in de uiterste linkerhoek van het veld, die speelde de bal in één keer door naar Alfaro die hard binnen schoot, 2-1.

De tweede wedstrijd op het programma was tegen SSV, die ploeg was vanaf het begin sneller en beter aan en met de bal. Een onnodige overtreding van Vincenzo leverde een vrije trap op waaruit werd gescoord. Zes minuten voor tijd leek de wedstrijd gespeeld toen de 0-2 werd gescoord. Vanaf dat moment ging bij De Meeuwen het tempo omhoog en werd er druk gezet op de tegenstander, Jordan scoorde de aansluitingstreffer na goed doorgaan van Wouter. Met nog vier minuten op de klok nam De Meeuwen meer risico maar het was SSV die goed van de ruimte profiteerde met twee doelpunten. Vlak voor tijd maakte Jordan nog de 2-4.

De derde poule wedstrijd was tegen Zeeland Sport die Jong Ambon verving. Aan deze wedstrijd werd door De Meeuwen goed begonnen, het stond na een paar minuten spelen al 2-0. Eerst scoorde Alfaro uit een vrije trap en de 2-0 was van Vincenzo na een vrije trap van Jordan. Uit een goede diepte pass van Vincenzo scoorde Jordan waarbij hij de keeper fraai omspeelde. Zes minuten voor tijd deed Zeeland Sport iets terug en maakte de 3-1. Even later maakte Jesse een tegenaanval goed onschadelijk maar enkele minuten later moest hij toch capituleren 3-2. De overwinning kwam niet meer in gevaar zeker niet toen Jordan vlak voor tijd de 4-2 binnen schoot.

De laatste poulewedstrijd tegen Hoedekenskerke, de wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen kregen wat kansen. Het was Hoedekenskerke dat het eerst scoorde, Jesse was kansloos bij een van richting veranderd schot. De Meeuwen zocht de aanval en dat leverde wel wat kansen op voor Wouter en Jordan maar geen doelpunt. Met nog zo’n drie minuten te spelen maakte Jordan de gelijkmaker na een bekeken vrije trap van Alfaro. Hierna nog een paar grote kansen om op voorsprong te komen maar die waren aan De Meeuwen niet besteed. In de slotseconden van de wedstrijd schoot Alfaro de bal, nadat zijn eerste poging was geblokkeerd, liggend binnen. Op het nippertje toch nog de winst, 2-1

De eerste plaatsingswedstrijd was tegen RCS, die ploeg schoot uit de allereerste aanval raak 0-1. RCS gaf dit goede begin van de wedstrijd een dito vervolg maar scoorde daarbij niet. Daarna volgde een goed fase van De Meeuwen waarbij Alfaro twee maal de paal raakte met daar tussendoor nog een goede redding van Jesse. Maar het was RCS dat met nog zeven minuten op de klok de 0-2 maakte. Daarna probeerde De Meeuwen nog aan te zetten maar bij een gevaarlijke uitval kon Alfaro maar net de 0-3 voorkomen. Even later werd het toch 0-3 na een mooie actie die volgde uit een corner. RCS de terechte winnaar in deze wedstrijd.

De volgende plaatsingswedstrijd tegen Bevelanders met Denni Oosse in de ploeg. Na twee minuten stond er al een 2-0 stand op het scorebord na doelpunten van Wouter en Jordan. De rest van de wedstrijd werd rustig uitgespeeld met kansjes voor beide ploegen. Op het laatst van de wedstrijd kwam er nog wat leven in door doelpunten van Vincenzo en Maarten, beide keren op aangeven van Jordan. 4-0 winst en de laatste wedstrijd moest gespeeld worden om de 5/6de plaats.

De laatste wedstrijd, na een lange pauze, tegen Kapelle om de 5/6de plaats was er duidelijk één te veel. Beide ploegen kregen redelijk wat kansen maar gingen daar erg slordig mee om. Het was Kapelle dat de score opende, 0-1. Wouter maakte de gelijkmaker na hard inschieten van Maarten. Van de vele kansen die beide ploegen kregen scoorde enkel Kapelle nog uit een mooi opgezette aanval. 1-2 verlies en een zesde plaats. Over het algemeen genomen is de zesde plaats wel terecht, een paar keer goed gewonnen maar ook twee keer op het nippertje. Twee wedstrijden terecht verloren van een betere tegenstander en de laatste wedstrijd was verlies misschien niet nodig geweest maar was de spirit er uit.