Sport

Vandaag de lastige uitwedstrijd tegen svWalcheren, een moeilijke tegenstander voor De Meeuwen. Ze zijn fysiek sterk en vorig jaar mochten de bezoekers de handen dichtknijpen met een 0-0 gelijkspel. In maart dit voorjaar brak Wessel zijn kuitbeen in de thuiswedstrijd tegen svWalcheren en vandaag was hij er weer voor het eerst bij na al speelminuten te hebben gehad bij Meeuwen 2. Hij stond niet in de basis want de trainer koos, begrijpelijk, voor dezelfde opstelling als de afgelopen twee weken.

Bij de start een wat onrustig spelbeeld omdat beide ploegen kozen voor de lange bal, dat leverde regelmatig balverlies op zodat zowel De Meeuwen als svWalcheren om beurten ten aanval trokken. De thuisploeg ging de bal beter rondspelen en zo kregen ze controle over het spel. Een schot ging maar net over en een scrimmage voor het Meeuwendoel leverde hachelijke momenten op. Het Meeuwenmiddenveld met Sjoerd, Milan, Gino en Jordan waren niet goed aan de bal, ze waren niet balvast en zo kwam er geen rust en controle in het spel. Bovendien was de thuisploeg feller en steeds net een stap eerder bij de bal. Na vijfentwintig minuten spelen kwamen de Zoutelandse vogels eindelijk wat beter van het doel af en volgden een paar aanvallen en corners. Vooral Kevin had een uitgelezen kans om de score te openen maar uit een corner van Milan kopte hij van dichtbij naast. Ook een vrije trap die door Menno werd genomen ging net naast. Kort na deze goede fase van de bezoekers volgde balverlies, rommelig spel en achterin kreeg De Meeuwen de bal niet weg waarvan svWalcheren goed profiteerde, 1-0. Gelijk na de rust een duidelijk ander De Meeuwen, scherper in de duels en nu waren ze net een stap eerder bij de bal waarbij het middenveld met Jordan, Milan, Sjoerd en Gino het voortouw namen. Een goede voorzet van Kevin werd door Menno net naast geschoten maar even later was het wel raak. Kevin passeerde zijn tegenstander bij de achterlijn op fraaie wijze, gaf scherp voor en Menno scoorde 1-1. Voor Kevin was het gelijk zijn laatste actie want hij werd samen met Niels gewisseld voor Robin en Sven. Er kwam meer ruimte op het veld en het spel werd opener met kansen aan beide zijden. Zo schoot een speler van svWalcheren op de paal en schoot Jordan in kansrijke positie voorlangs. Robin kreeg de bal op de rand van de “16” en met een fraai boogballetje wipte hij de bal over een verdediger waarna Jordan raak prikte, 1-2. De thuisploeg zette vervolgens nog veel druk naar voren wat gevaarlijke momenten opleverde maar Jesse keepte een paar keer sterk en Vincenzo won verschillende belangrijke kopduels van de lange en sterke svWalcheren aanvallers. Gennaro verdedigde de hele wedstrijd als een tijger(zie foto). Sjoerd verliet het veld en Wessel mocht nog even mee doen. Het spelbeeld bleef tot het eindsignaal hetzelfde, de thuisploeg zette veel druk en kreeg wat kansjes, zo ging een scherpe voorzet maar net voorlangs een paar aanvallers en leek Jesse wel een goochelaar toen de bal een paar keer van dichtbij werd ingeschoten. Wouter kwam er nog in voor Gino. De bezoekers loerden op de counter en kregen kansen voor Jordan, Wessel, Robin en Menno maar beide ploegen konden het net niet meer vinden en zo gingen de drie punten mee naar Zoutelande.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Niels Sanderse, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Gennaro Eikenhout, Sjoerd Melis, Milan Feleus, Gino Breuer, Jordan Francke, Kevin Janse en Menno de Nooijer en de reserves: Robin Dek, Sven Baas, Wessel van der Stel, Wouter Duvekot en Pim Francke.

Klik HIER voor de foto’s