Sport

De selectie van De Meeuwen dunt langzamerhand steeds verder uit, na Alfaro, in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bevelanders, heeft nu ook Kevin knieklachten en beiden speelden dan ook niet. De spelers die in de basiself staan kunnen op dit niveau wel mee maar zonder die spelers te kort te willen doen mag gesteld worden dat er geen gelijkwaardige spelers op de reservebank zitten. Menno, die de afgelopen week wat grieperig was, moest dan toch maar starten en kijken hoe lang hij het volhield. De opstelling was hetzelfde als vorige week, u ziet het hieronder.

Drie weken op rij als tegenstander een team uit de top van de 2de klasse dan helpt het als je lekker scherp aan de wedstrijd begint en een tijdje de nul kunt houden. Dat was deze wedstrijd helaas niet het geval, de thuisploeg prikte gelijk raak. Met een aanval over hun linkerkant kwamen ze goed door, de bal werd op een vrijstaande man ter hoogte van de penaltystip gespeeld en die schoof het leer simpel binnen, 1-0. DBGC combineerde makkelijk en vlot en de bezoekers liepen, letterlijk, achter de feiten aan en zo kreeg de thuisploeg nog een paar goede kansen maar die gingen naast en over het doel. Daarna kwamen de bezoekers eindelijk eens aan aanvallen toe maar een hard schot van Menno werd gekraakt. Even later kopte Robin een vrije trap van Menno binnen wat de gelijkmaker betekende. DBGC probeerde met goed positiespel aan te vallen en ze speelden de bal nauwkeurig maar nog in een te laag tempo rond. Van de twee spelers die de afgelopen weken nog goed in vorm staken zoals Milan en Jordan zagen we de eerste te weinig aan de bal en bij Jordan liep het niet lekker wat ook wel bij meerdere andere spelers te merken was. Een goede kans voor de thuisploeg werd onderschept door Vincenzo en even later volgde een goede kans voor de bezoekers. Sjoerd speelde goed diep op Robin en die zette voor maar de inzet van Jordan ging via een verdediger naast. Tien minuten voor rust draaide een aanvaller van DGBC zich vrij en met een geplaatst schot vlak naast de paal zette hij een 2-1 stand op het scorebord, wat ook de ruststand was. De tweede helft leek nog goed te beginnen met een kans voor Jordan maar die schoot op de keeper. De thuisclub werkte beter af, het was van hetzelfde recept als het tweede doelpunt, naar binnen draaien en het schot viel vlak langs de paal binnen, 3-1. De Meeuwen probeerde druk te zetten maar liep gelijk daarop tegen een goed uitgevoerde counter aan, 4-1 en de wedstrijd wel gespeeld. Menno en Niels maakten plaats voor Pim en Nout. Met de komst van Pim wordt er meer druk naar voren gezet maar DBGC countert scherp en Vincenzo voorkomt ternauwernood de 5-1. Vincent komt er in voor Sjoerd. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen wegens hands een penalty voor De Meeuwen die door Vincenzo wordt binnengeschoten, 4-2 (2900ste competitiedoelpunt De Meeuwen!). Door hard te werken probeerde De Meeuwen er nog wat van te maken, Maas ging meer naar voren spelen en zo werd er geprobeerd om nog wat te forceren. Wouter kwam er in voor Robin. Er kwam nog een kansje voor Jordan en een goed schot van Milan dat goed werd gekeerd door de keeper. Een doelpunt kwam er niet en zo bleef het 4-2 wat wel een verdiende uitslag was. De thuisploeg speelde en combineerde goed en accuraat en bij de bezoekers liep het niet, er werd wel voor gewerkt maar men kwam niet tot goed voetbal.

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Sven Baas, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Sjoerd Melis, Niels Sanderse, Milan Feleus, Jordan Francke, Menno de Nooijer en Robin Dek. En de reserves: Wouter Duvekot, Pim Francke, Nout de Waele, Vincent Heeren en Stijn de Visser.

Klik HIER voor de foto’s.