Sport

De tegenstander van vandaag, Nieuwdorp, had tot afgelopen dinsdag nog geen wedsrtrijd gewonnen na de winterstop en was dan ook flink gezakt op de ranglijst. Afgelopen dinsdag werd er opeens gewonnen van Arnemuiden met 5-3, een uitslag die we tussen Nieuwdorp en De Meeuwen niet vaak tegen komen. Meestal staat er na de wedstrijd een 1-0 of 2-0 uitslag op het bord voor één van de teams een 0-0 of 1-1 komt ook wel voor, een teken dat het nooit ver uit elkaar ligt. Dezelfde spelers als afgelopen dinsdag waren nog geblesseerd en er was een prima prestatie neergezet dus koos trainer Daan Eikenhout voor dezelfde formatie.

De trainer had een paar weken geleden zijn selectie op scherp gezet met het verhaal dat de kop positie van Meeuwen 1 is als een mooie vrouw met wie je al langere tijd een relatie hebt. Je denkt dat het allemaal automatisch gaat maar dan wil ze weer eens een avond met anderen op stap en ontmoet ze ook andere leuke mannen. Wil je dan je relatie behouden dan zal er ook hard aan gewerkt moeten worden. Het verhaal is blijkbaar goed overgekomen want de inzet van alle spelers is zeer goed te noemen. Nu naar de wedstrijd van vandaag waar De Meeuwen onder heerlijke weersomstandigheden aantreedt tegen Nieuwdorp. De wedstrijd is nog maar enkele minuten oud of Delano levert al een strakke voorzet af maar Kevin kan net niet bij de bal. Even later een bal van Kevin op Menno, die schiet maar de bal gaat net naast. Een mooie pass van Alfaro op Jordan, die legt breed op Kevin maar zijn schot kan door de keeper net over het doel worden getikt. Daarna is het de beurt aan Nieuwdorp, ze trekken ten anval maar het is Jesse die goed redding brengt. Beide ploegen vallen aan en krijgen kansjes, De Meeuwen toch net iets meer en beter dan Nieuwdorp. In de zeventiende minuut is het Kevin die de stand op 0-1 brengt, tussen een verdediger en de keeper in weet hij toch bij de bal te komen en te scoren. De grensrechter vlagt en de spelers zijn opgewonden maar de scheidsrechter stond er kort op en keurt het doelpunt goed. Beide ploegen gaan weer in de aanval maar er wordt niet gescoord. Vlak voor rust een aanval van Nieuwdorp die door De Meeuwen wordt onderschept, de bal gaat naar Menno die na een sprint Maas bedient. Met een goed geplaatst schot tekent die voor de 0-2, dat is lekker zo vlak voor de rust. Kevin blijft achter in de kleedkamer en Wouter komt in zijn plaats, hij mag het weer eens op de linksbuiten positie proberen. Net na de rust een goed fase van de ploeg uit Zoutelande, een goed schot van Menno kan maar net voor de lijn worden gekeerd. Maar ook Nieuwdorp laat van zich horen, een kopbal gaat maar net over. Naarmate de tweede helft vordert krijgt Nieuwdorp steeds meer een veldoverwicht. Ze krijgen een paar kansen uit aanvallen en corners maar steeds is het Jesse die de bal pakt, stompt of net over tikt. De keeper sleept De Meeuwen door deze moeilijke fase, een speler van Nieuwdorp duikt vrij op in het midden op de rand van de “zestien” maar Jesse weet de bal naast het doel te tikken en houdt zijn doel schoon. In de slotfase komen er dan toch weer een paar kansjes voor De Meeuwen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar een voorzet van Delano, die de bal kreeg via Menno, gaat net bij Jordan voorlangs die vrij voor doel staat. Uit een corner nog een goede kopkans voor Vincenzo maar hij komt in botsing met Maas en de bal gaat naast. Ook voor Wouter nog een goed kans, hij wordt in de diepte aangespeeld, vanaf de punt van het zestien meter gebied plaatst hij de bal met een mooie boog over de keeper maar ook deze bal gaat net voorlangs het doel. Even later fluit de scheidsrechter voor het einde en zijn de punten binnen. Met deze driepunter doet de ploeg uit Zoutelande vandaag hele goede zaken want de nummers 2 t/m 6 in de 2de klasse E verliezen allemaal dure punten. De inzet van alle spelers was deze wedstrijd weer zeer goed te noemen en de komende weken is die ook hard nodig als achtereenvolgend gespeeld moet worden tegen nummer 3, 5, 4 en 2 op de ranglijst.

Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Maas Boogaard, Vincenzo Lorello, Erwin Huibregtse, Alfaro Pentury, Jordan Francke, Delano Langezaal, Kevin Janse, Menno de Nooijer, Dylan Janse en de wissels: Sjoerd Melis, Pim Francke, Wouter Koch, Milan Tevel.