Sport

Voorafgaand aan de reis naar Rijsoord werden er in Zoutelande eerst nog foto’s gemaakt van de eerste selectie. Daarna in de bus naar Rijsoord waar trainer Daan Eikenhout dezelfde spelers het kunstgras opstuurde als de vorige week.

In 1975 verstierde de ploeg uit Zoutelande het kampioensfeest nog op Rijsoord, die ploeg kon kampioen worden maar De Meeuwen won met 0-1 en het feest ging niet door. Zo’n stunt zat er vandaag niet in, al na een paar minuten spelen moest Jesse redding brengen na balverlies van Maas. Hoewel Rijsoord in balbezit wel wat beter speelt krijgt De Meeuwen toch een paar kansjes, zo draait Menno zich goed vrij maar zijn schot gaat net naast. Ook voor Jordan nog een mogelijkheid maar hij wacht net iets te lang met schieten, wordt dan naar buiten gedrongen en de kans is weg. Rijsoord heeft een paar gevaarlijke buitenspelers waar Martijn en Erwin hun handen aan vol hebben, ze leveren verschillende gevaarlijke voorzetten af maar de meesten daarvan zijn voor Jesse. Één keer lijkt een aanvaller vrij voor doel te komen en te kunnen scoren maar Maas kan het schot nog net blokkeren. Na een moeilijke eerste fase lijkt De Meeuwen wat beter in het spel te komen, Martijn levert een lage voorzet af vanaf links die door Delano goed op doel wordt gekopt maar toch een prooi is voor de keeper. Vlak voor rust een lastige terugspeelbal voor Jesse, die schiet de bal laag weg, precies in de voeten van een Rijsoord middenvelder die helemaal vrij staat. De middenvelder plaatst de bal naar zijn linksvoor die een paar Meeuwenverdedigers omspeelt en hard voorzet. De spits hoeft de bal maar aan te raken en die verdwijnt in het doel, 1-0. Na rust is het gelijk een kansloze missie voor de ploeg uit Zoutelande, met goed spel zoekt Rijsoord zijn buitenspelers die makkelijk passeren en een voorzet afleveren. Na een paar minuten spelen gaat de eerste bal nog op de lat maar een paar minuten later is het wel raak, 2-0. De volgende grote kans gaat voorlangs en even later geeft de scheidsrechter een penalty wegens een handsbal van Vincenzo, Jesse tikt de bal echter goed uit zijn doel zodat het 2-0 blijft. Na twintig minuten spelen in de tweede helft gaat Robin er af en komt Kevin er in. Rijsoord krijgt alle ruimte en zet verschillende mooie aanvallen op en dan gaat het hard, binnen een paar minuten worden de 3, 4 en 5-0 binnen getikt. Na een half uur spelen komt Jesper dan nog voor Jordan en Stijn voor Martijn maar de wedstrijd is dan natuurlijk al gespeeld. Vrij op het middenveld schiet Maas dan maar eens van afstand en door een stuit in de bal verkijkt de keeper van Rijsoord zich en gaat de bal vlak langs de paal binnen, 5-1. Over het algemeen genomen was Rijsoord op alle posities net iets beter en weet De Meeuwen uit de kansjes die het krijgt niet te scoren, dan wordt winnen lastig. Klik op onderstaande link voor de foto’s.

Fotoalbum Rijsoord-De Meeuwen,

Voor De Meeuwen: Jesse Kerkhove, Martijn Houterman, Vincenzo Lorello, Maas Boogaard, Delano Langezaal, Yannick van de Woestijne, Yannick Melis, Menno de Nooijer, Robin Dek en Jordan Francke. En de reserves: Kevin Janse, Jesper de Vlieger, Stijn Luteijn en Gennaro Eikenhout.