Zoutelande Nieuws

Hieronder treft u een overzicht aan van het betaald parkeren op Zoutelande 2024, voor actuele en juiste informatie kunt u terecht op de website van de Gemeente Veere. De hier gepubliceerde informatie is bedoeld voor de bezoeker/toerist, specifieke informatie voor bewoners wordt hier niet vermeld.                               

 Uebersicht ueber tas kostepflichtige parken in Zoutelande in Deutsche sprache.

.

Wat betreft het betaald parkeren op Zoutelande valt te stellen dat bezoekers/toeristen meestal moeten parkeren op een parkeerterrein, hierop zijn een paar uitzonderingen die u in onderstaand overzicht aantreft.

In de straten mogen over het algemeen alleen de bewoners/vergunninghouders parkeren. U mag ook in de vergunninghouders zone parkeren als bezoeker of huurder bij een inwoner, u dient dan door de bewoner/verhuurder met het nummerbord van uw auto te worden aangemeld in een daarvoor bestemde app. Wilt u als bezoeker toch in de vergunninghouders zone parkeren dan kost dat € 0,10 per/minuut (Vanaf 1 maart t/m 31 oktober 24 uur per dag). Dit wordt gedaan om de parkeerplaatsen zo veel mogelijk vrij te houden voor vergunninghouders.

Houders van een Europese gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar achter de voorruit van hun auto mogen overal gratis parkeren, ze mogen met hun auto ook over de wandelboulevard bij het strand rijden en daar parkeren.

Overzicht van de verschillende parkeerplaatsen op Zoutelande. Voor deze parkeerplaatsen kunt u ook een jaarkaart aanschaffen, er gelden verschillende tarieven voor die u kunt terugvinden op de website van de Gemeente Veere. De verschillende parkeerplaatsen hebben een letter (A,B,C,D,E of U) aan de hand waarvan het jaartarief is terug te vinden.

Op bovenstaande kaart vindt u de verschillende parkeerplaatsen op Zoutelande (Klik op de kaart voor een vergroting)

Kustlicht/De Branding (Let op!! Hier zijn 60 vrije parkeerplaatsen!!) (D): U vindt deze parkeerplaatsen (vlak bij het strand) langs de doorgaande weg tussen Zoutelande en Westkapelle ter hoogte van bungalowpark Het Kustlicht.

Betaald parkeren: 1 maart t/m 31 oktober van 09.00-19.00u Tarief: € 2,60 per uur en dagkaart € 13,-

Het achterste deel van parkeerplaats De Branding is gratis van )9.00-23.00u, ’s nachts geldt hier een nachttarief van € 20,-

N.B. Één uur gratis parkeren.

Strand Zoutelande/Hoge Hilt (D): U vindt deze parkeerplaats (vlak bij het strand) langs de doorgaande weg tussen Zoutelande en Westkapelle.

Betaald parkeren: 1 maart t/m 31 oktober van 09.00-19.00u Tarief: € 2,60 per uur en dagkaart € 13,-

Openbaar toilet aanwezig.

Laadpaal elektrische auto aanwezig

N.B. Bezoekers van voetbal vereniging De Meeuwen kunnen via een parkeer automaat bij de bestuurskamer met invoering van het kenteken 4 uur gratis parkeren.

Winkels/Jumbo, MFA, School (U): U vindt deze parkeerplaats (vlak bij het strand) langs de doorgaande weg tussen Zoutelande en Westkapelle.

Betaald parkeren: 1 maart t/m 31 oktober van 09.00-19.00u Tarief: € 5,20 per uur en dagkaart € 26,-

N.B. Één uur gratis parkeren.

N.B. Voor het afhalen en brengen van kinderen naar school is er een “Kiss and ride” plaats.

Bij de kerk (D): U vindt deze parkeerplaats onder aan de dijk en rond de dorpskerk (Willibrordusplein).

Betaald parkeren: Betaald parkeren: 1 maart t/m 31 oktober van 09.00-19.00u Tarief: € 2,60 per uur en dagkaart € 13,-

N.B. Voor de bezoekers van de Catharinakerk zijn er tijdens de dienst enkele parkeerkaarten beschikbaar.

Nieuwstraat (D): U vindt deze parkeerplaats aan de doorgaande route door het dorp aan de Nieuwstraat, u parkeert hier op loopafstand van de winkels en horeca in de Langstraat.

Betaald parkeren: 1 maart t/m 31 oktober van 09.00-19.00u Tarief: € 2,60 per uur en dagkaart € 13,-

Openbaar toilet aanwezig.

Bosweg (D), Olmenlaantje (D), Elzenlaantje (D): De parkeerplaats Bosweg vindt u vlak bij de kruising Bosweg/Langendam. Het Olmenlaantje en het Elzenlaantje zijn wegen die liggen tussen Bosweg en D. Koddelaan.

Betaald parkeren Bosweg: 1 maart t/m 31 oktober van 09.00-19.00u Tarief: € 2,60 per uur en dagkaart € 13,-

Laadpaal elektrische auto aanwezig.

N.B. Hier is geen parkeerautomaat aanwezig, u kunt hier alleen betalen via een parkeerapp!

Betaald parkeren Olmenlaantje en Elzenlaantje: 1 maart t/m 31 oktober van 09.00-19.00u Tarief: € 2,40 per uur en dagkaart € 12,-

N.B. Hier is geen parkeerautomaat aanwezig, u kunt hier alleen betalen via een parkeerapp!

Wulkpad (D): U vindt deze parkeerplaats tussen Duinweg en Bosweg en vlak bij het strand.

Betaald parkeren: 1 maart t/m 31 oktober van 09.00-19.00u Tarief: € 2,60 per uur en dagkaart € 13,-

Duinweg (D): U vindt deze parkeerplaatsen aan het einde van de Duinweg, tegenover het Beach Hotel en appartementencomplex Duinoord, vlak bij een duinovergang naar het zuiderstrand.

Betaald parkeren:1 maart t/m 31 oktober van 09.00-19.00u Tarief: € 2,60 per uur en dagkaart € 13,-

N.B. Bij de parkeerplaatsen tegenover het Beach Hotel is er geen betaalautomaat daarvoor moet u richting de parkeerplaatsen lopen verderop in de Duinweg (Bij Duinoord).

N.B. Bij verschillende parkeerplaatsen tussen Westkapelle en Zoutelande moet ook betaald worden zoals bij: Bucksweg, Aardappeldal en Joossesweg, deze liggen tussen Westkapelle en Zoutelande. Hier geldt een uurtarief van € 2,60 en een dagkaart kost € 13,- tijdens de periode 1 maart-31 oktober. U ziet de locaties van die parkeerterreinen op de kaart hieronder.

Ondanks dat de website beheerder zorgvuldig te werk gaat kan het zijn dat in bovenstaand artikel fouten zijn gemaakt of dat het niet volledig is of dat er tussentijds iets gewijzigd is, kijk voor de actuele informatie op de website van de Gemeente Veere. Ook op de betreffende parkeerautomaten vindt u altijd de juiste informatie over wat u moet betalen en in welke periode van het jaar/dag dat geparkeerd mag worden,

Auf Deutsch: Uebersicht ueber tas kostepflichtige parken in Zoutelande.